25 -VUOTIAAN IKÄKRIISI

Muutaman kuukauden päästä olen lähempänä 50 -vuotiasta kuin syntymääni, eli täytän 25 vuotta. Osalla ystävistäni on ollut ikäkriisi kyseisen merkkipaalun saavuttaessaan ja osalla taas ei millään muotoa. Luulin tosissani aluksi, että kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään, mutta kuten viimeaikoina on selvinnyt niin olen ensimmäisessä ryhmässä. Jos sinulla on ollut ikäkriisi missään vaiheessa elämääsi, voit tunnistaa seuraavia tuntemuksia. Kun haluaa äkillisesti alkaa elää kaikki ne to do -listalle joutuneet asiat voi olla jo lähes varma, että kyseessä on ikäkriisi. Esimerkiksi ensimmäisen tatuoinnin ottaminen on ollut jo 5 vuotta korvan takana, joten mistään päähänpistosta ei ole kyse. Kerron kyllä tarkemmin myöhemmin asiasta lisää, mutta aion itse tatuoinninkin ottaa vasta Balin matkan jälkeen, sillä en halua sen infektoituvan uimarannoilla ja altaissa pyöriessäni.

Ikäkriisin iskiessä voi kaikki mitä siihen elämänvaiheeseen mennessä on saavuttanut tuntuu turhalta. Että onko millään kaikella sillä mitä olet ”ehkä” tehnyt mitään väliä, vai oletko vain hukannut pari vuosikymmentä elämästäsi. Olisiko elämäsi mennyt eri suuntaan, jos olisit tehnyt erilaisia päätöksiä tietyissä elämän vaiheissa. Voin sanoa rehellisesti, että olen tyytyväinen elämääni tällä hetkellä, vaikka pieni ääni koittaa horjuttaa varmuutta siitä. Ikäkriisi todennäköisesti onkin aivan luonnollinen osa kasvamista, kun omiin elämänvalintoihin täytyy sitoutua ja niistä oppia. Omalla kohdallani olenkin kokeillut hakea eri alan töitä (tai harjoitteluja), joka ei taloudellisesti ole järkevää joten järjen ääneni vakuutti että, voin tehdä muutakin kuin vain sitä oman ammatin työtä esimerkiksi blogin kautta ja kehittyä siltä osin.

Huomaan ajattelevani enemmän ylipäätään myös sitä miten suhtaudun asioihin ja miten ajattelen ja reagoin eri tilanteisiin. Se on ikäänkuin omaa kartoittamistani henkisestä kasvustani tähän mennessä. Kyseenalaistan omia ajatuksiani ja reaktioitani tehokkaasti, joka voi olla hyväkin asia mutta ajoittain uuvuttavaa. Eikö voisi elää hetken vain ilman, että täytyy murehtia sitä onko riittävän aikuinen ja kypsä? 25 on vielä mielestäni erittäin nuori, eikä minkään tarvitse olla vielä selvillä. Olen vain hieman epävarma yleissuunnastani elämässä. Monet bucket list kohteet menevätkin heti toteutukseen kun siihen on mahdollisuus. Kaikkea en kuitenkaan voi käytännön syistä toteuttaa, joka herättää tietenkin ajatuksia siitä että olisiko syytä tehdä radikaaleja päätöksiä oman elämänsä suhteen. Sisäinen järkeilijäni, tai sci-fi intoilijoille selkeämmin ilmaistuna spockini, eli looginen ja tunteet unohtava puoleni pitää onneksi huolen siitä etten tee turhan repäiseviä peliliikkeitä ajattelematta asiaa tarkemmin. Kriisellä voi siis myös hillitymminkin, jos kliseiset spontaanit moottoripyöräostokset keski-iän kriisin läpikäyvällä miehellä esimerkiksi ei kiinnosta, hah!

matching set MANGO

sunnies GUCCI

necklace THOMAS SABO

earrings GINA TRICOT

army jacket MANGO

bag MICHAEL KORS

loafers VAGABOND

belt H&M

Ciao belle,

Sini

Vastaa