8+1 ASIAA JOTKA JOKAISELTA TULISI LÖYTYÄ FESTARIKASSISTA

Jes! Festarikausi on aluillaan ja inspiraatio eri asuihin ja tyyleihin löytyy kaikkialta. Itse olen ainakin innoissani miettinyt erilaisia festariasuja jo jonkun aikaa, joten keräsin mahdollisimman kattavan kokoelman siitä mitä trendejä tänä kesänä nähdään festareilla. Olette aiemmin pitäneet hyvinkin paljon trend report postauksistani, joten jatketaan samalla linjalla festaritrendien osalta. Lisäsin myös vinkkejä siihen mitä alueella kannattaa ottaa mukaan ihan käytännön ja festarien onnistumisen kannalta. Kertokaa toki, jos teillä itsellä on jotain festarivinkkejä ja kikkoja miten saada kaikki irti.
Tässä olisikin teille pieni postaussarja, jossa ensimmäisessä postauksessa uppoudutaan niihin tuikitavallisiin asioihin, jotka kenen tahansa festarikävijän tulisi ottaa mukaan, jotta vältyttäisiin erilaisilta haasteilta festariviikonlopun aikana. Kukapa haluaisi keskeyttää festaroinnin siihen, että täytyy käydä nostamassa pankkiautomaatilta rahaa kun kortti ei käykään tai kipeisiin jalkoihin kun jalkinevalinta on kaikkea muuta kuin sopiva. Alla olisikin muutamat vinkit siitä mitä festareille kannattaa pakata, että voit keskittyä itse rokkaamiseen. Ensi viikolla tuleekin sitten kaksin kappalein sarjan loput festariaiheiset postaukset, joten pysykäähän kuulolla! Mutta nyt siihen listaan…
(TYHJÄ) VESIPULLO
Vesipullon saat täytettyä alueella, joten varaudu mukaan tyhjän kanssa. Portilla täysi pullo saatetaan takavarikoida, joten voit pitää huolen nesteytyksestäsi alueella omalla tyhjällä tulolla. Vesipisteitä on festareilla kuitenkin useita ja harvemmin niihin on kovin pitkät jonot. Pitkän viikonlopun jälkeen on myös parempi olo, kun nestehukka ei pääse ottamaan valtaa.
PÄÄHINE TAI HUIVI
Näistä hieman lisää itse trendien puolella, mutta muista suojata pääsi festareilla temmeltäessä. Koskaan ei omasta auringolta suojautumisesta ole tullut näin trendikästä kuin tänä vuonna, joten tartu tilaisuuteen! Valitsit sitten olkihatun tai boheemin huivin, on suojautuminen aina hyvä valinta.
MUKAVAT KENGÄT 
Festareilla kävellään.. ja paljon, joten hyvät kengät on elinehto. Alue saattaa myös olla tomuinen tai parhaimmillaan mutainen, joten niitä suosikkikenkiä ei välttämättä kannata ottaa mukaan festareille. Matalat ja mukavat kengät ovat siksi myös trendikäs vaihtoehto, sillä kuka haluaa missata parhaat festarielämykset rakkolaastarien metsästämisen vuoksi?
AURINKORASVA
Hyvä festaripäivä on kuin Popedan biisi, eli pitkä ja kuuma. Silloin kannattaa varautua aurinkorasvalla, jolloin voi auringosta nauttia huoletta ja keskittyä vain rokkaamiseen. Lisäile rasvaa aina parin kolmen tunnin välein tai useammin jos meinaat uida, jotta nahka ei pääse palamaan ja tunnelma pysyy katossa koko päivän.

AURINKOLASIT

Festareilla kannattaa suojata pään ja ihon lisäksi myös silmät. Aurinkolasit myös ehkäisevät inhottavan häikäisyn, jota ei kenestäkään ole mukava kestää. Älä kuitenkaan ota mukaan arvokkaimpia arskoja, vaan ne halvat festarilasit joiden häviäminen tai rikkoutuminen ei pilaa päivää.
KÄTEISTÄ
Kaikissa festarialueen ruoka- ja myyntikojuissa ei käy kortti, joten käteinen on luotettava vaihtoehto. Samalla ei myöskään tarvitse pelätä kortin hukkumista, vaan voi olla ja elää huoletta.
SÄÄNMUKAINEN VARUSTUS
Oli sää sitten kuuma ja aurinkoinen tai sadekuuro pääsee yllättämään, kannattaa tarkistaa sääennustukset ennen festareille lähtöä. Näin voit helposti välttää kylmettymisen tai liian paksun varustuksen. Säähän kun ei voi vaikuttaa, mutta omaan vaatetukseen kyllä. Seuraavaksi sitten vinkit, miten säästä huolimatta voit näyttää festareilla trendikkäältä!

KÄSIDESI

Pieni käsidesi tai kosteusliinat ovat halpa, mutta hyvä hankinta festareille mukaan. Ennen ruokailua ja bajamajavierailujen jälkeen olisi hyvä puhdistaa kädet ja jos ei ole juoksevaa vettä tarjolla käsidesi on helpoin tapa pitää huolta omasta hygieniasta. Erityisesti ennen syöntiä käsien puhdistus on omaa terveyttä ajatellen tärkeää, joten jos haluat välttää mahapöpöt ja flunssat alueella, varaudu käsidesillä ennen alueelle menoa.
Laukuksi suosittelen reppua, sillä sinne saa kätevästi kaiken tarpeellisen ja se kulkee näppärästi selässä. Omani on esimerkiksi tämmöinen Fjällräven Kånken, joka on palvellut uskollisesti minua jo aiemminkin festareilla. Siinä on myös kätevät kantokahvat, jos en haluakaan pitää sitä selässä vaan käsivarrella. Sopivan kokoinen, erittäin kevyt ja tyylikäs valinta siis festareille! Tuleeko teillä mieleen muita vinkkejä mitä kannattaa festareille ottaa mukaan?
Ciao belle,
Sini

Vastaa