AIKAMME SUURIN HUIJAUS

Ihonhoito, muoti ja trendit niin muodin kuin esimerkiksi sisustuksenkin osalta ovat luotuja standardeja jotka markkinoinnin avulla on ajan myötä muuttuneet miljardibisnekseksi ja niin sanotusti välttämättömyydeksi. Mitä jos sanoisin että nämä trendiasiat eivät ole välttämättömiä ja voimme elää myös ilman niitä. Kulutus ei ole ratkaisu kaikkeen vaan innovatiivinen ajattelu ja itsensä onnelliseksi tekeminen joko näillä tuotteilla tai ilman. Aiheesta oli myös vastikään artikkeli aiheesta, jossa perusteltiin ihonhoidon olevan huijaus. Historiallisesti ajatellen eihän meillä ole ollut ihonhoitoa käytössä kuin viimeisten vuosikymmenten ajan, joten on epätodennäköistä että olisimme muuttuneet biologialtamme niin merkittävästi, että ihon hyvinvointi olisi kymmenien ja kymmenien ihonhoitotuotteiden vastuulla. Eihän osa meistä nykyäänkään käytä ihonhoitotuotteita ollenkaan ja he pärjäävät vallan mainiosti. Tietenkin akneen taipuvainen iho ja kuiva iho saattavat hyötyä joistain ihonhoitotuotteista, mutta emme ole sen orjia. Samoiten muodissa korostetaan identiteettiä pukeutumisessa sekä trendejä joiden perusteella voit olla joko in tai out. Rakastan itsekin muotia ja se saa minut onnelliseksi, vaikka tiedän ettei sen olemassaolo elämässäni ole välttämätöntä. Voin ihan hyvin olla monta päivää tyylittömissä ja epäedustavissa retkuissa ja olla hyvinkin tyytyväinen, mutta asuun panostaminen saa aikaan ainakin minussa aikaan itsevarmuutta, jota en niissä perusarkeni työmatkavaatteissa saa syntymään.

Kulutusyhteiskuntamme perusta on eri yritysten tuottamat hyödykkeet ja palvelut, joita me kuluttajat käytämme ja ostamme. Moni tehokas markkinointikikka on saanut aikaan sen että osa tuotteista ja palveluista on saanut paremman maineen ja aseman, jolloin niiden merkitys elämässä voi olla johonkin toiseen verrattuna välttämättömän oloinen ja tärkeä. Se on kuitenkin enemmänkin ”mielihyvän” aikaansaamista, kun hankimme esimerkiksi ihania uusia vaatteita kuin konkreettisen käyttötavaran hankkimista. Markkinat eivät kukoistaisi samalla tavalla jos tarkoituksenamme olisi hankkia mahdollisimman kestäviä ja hyödyllisiä tuotteita esteettisten ja ilahduttavien tuotteiden sijaan joiden tarkoituksena on antaa hetken huuma ja materialismionnellisuus jota etsitään uudelleen ja uudelleen. Tämä onneksemme saa aikaan työpaikkoja ja tyytyväisiä asiakkaita, jotka saavat elämäänsä mahdollisesti jotain piristävää. Kävisihän aika kovin tylsäksi, jos emme tekisi ilahduttavia asioita, kuten esimerkiksi kävisi elokuvissa tai ravintolassa, ostaisi ei niin tarpeellisia asioita kuten trendikkäitä vaatteita tai toistaan uudempia elektronisia laitteita kuten puhelimia ja tietokoneita. Myös aiemmin mainitsemani ihonhoito on itselleni tärkeää sillä jopa nautin siitä että voin käyttää laadukkaita ihonhoitotuotteita jotta voisin paremmin omissa nahoissani. Luottotuotteideni osalta haluankin valita ne tuotteet, jotka minulle sopivat ja jotka olen todennut toimiviksi. Välillä saatan kuitenkin turvautua pelkästään esimerkiksi Orionin Aqualan L perusvoiteeseen normivoiteideni ja öljyjeni sijaan, joten olen myös itse hieman ristiriidassa asian suhteen. Tämän vuoksi on tärkeää löytää itselleen sopiva tasapaino niiden hyödykkeiden suhteen, joiden oikeasti kokee parantavan omaa elämänlaatua kuin kitsastella vain siksi ettei halua tukea markkinarakennetta, joka työllistää paljon ihmisiä ympäri vuoden. Yhteiskunta joutuisi tekemään massiivisia muutoksia, jos tämä huijaus saataisiin purettua, niin ehkä helpoin ratkaisu on toimia oman omatunnon mukaan ja tehdä se oikea ratkaisu itselle.

Skincare, fashion and decoration trends are created standards and goals to attain in order to feel happy and normal. It’s become a billion dollar business and it has taken over most of our civilization. Few weeks ago there was a viral article about the matter that all of this, the marketing, advertising and consumer markets especially around skincare products is a con and everyone is involved. Evolutionarily speaking we don’t have the essencial need to use skincare products, which haven’t even been part of our lives until the latest few decades. These good or commodities are the foundation of our consumer based society, people create products and services for other people to consume. It’s not all bad though, I for example enjoy fashion and skincare products but tend to be consious about what I purchase. The market works the best with quick fixes and 

plaid blazer ZARA

top GINA TRICOT

necklace THOMAS SABO

​Ciao belle,

Sini

Vastaa