ASENTEET JA NIIHIN VAIKUTTAMINEN

Kuulin kerran kollegalta kärkkään kommentin ”Kaikkeen voi aina vaikuttaa”. Ensin hieman epäilin, sillä en koe että vaikkeen vaikuttaminen on sen arvoista, mutta toisaalta hän oli erittäin oikeassa. Kaikkeen voi vaikuttaa mutta kaikkein tehokkain tapa on vaikuttaa omaan itseensä ja omiin asenteisiin asioiden suhteen. Oman kokemukseni mukaan asennoituminen erilaisiin tilanteisiin vaikuttaa merkittävästi siihen kuinka koet tilanteen. Esimerkiksi tätä postausta kirjoittaessani tallentunut versio postauksesta katosi, joten olen kirjoittanut tätä uudestaan typistetystä vanhasta luonnoksesta. Asia suoraan sanottuna ketuttaa, mutta pidemmän päälle ei vaikuta elämääni negatiivisesti joten valitsen asennoituvani tilanteeseen huokaisemalla syvään ja antamalla asian olla, koska en siihen voi vaikuttaa. Asioiden arvottaminen ja perspektiiviin asettaminen usein yksinkertaisimmillaan saa isolta tuntuvan asian näyttämään pienemmältä, jolloin muistaa ettei asiat niin pahasti ole. Se jos mielensä pahoittaa pienistä asioista kuvaa vain sitä että elämä ylipäätään on hyvässä balanssissa. Ihmiset ottavat elämän hyvät asiat itsestäänselvyytenä, kuten vakituisen työsuhteen jonka lisäksi aikaa riittää myös muuhun, luotettavan työnantajan joka maksaa oikean määrän palkkaa oikeaan aikaan joka kuukausi, asunnon ja kodin jossa voi elää pelkäämättä sen menettämistä, taloudellisesta vakaudesta jolloin voi maksaa laskut huoletta ja jää ehkä jotain säästöön tai vapaa-ajan piristämiseksi. Myös oma terveys edellisen postauksen aihetta lainatakseni voi olla itsestäänselvyys joillekin, jonka merkitys huomataan vasta sen menetettyä.

Voit yrittää saada toista uskomaan koiraa kissaksi, mutta jos itse et usko siihen et tule toistakaan samaan samalle linjalle asian kanssa. Omiin asenteisiin vaikuttaminen kehittää sinua itseäsi ja saa aikaan kasvua. Muutos tapahtuu sisältä ulos. Jos olet aidosti omien mielipiteidesi takana on sinun helpompi kanavoida ideoitasi eteenpäin. Kuitenkin täytyy muistaa, ettei aina toisen päähän oman mielipiteesi takominen ole sen arvoista. Kaikilla on oikeus mielipiteisiin ja sananvapauteen, mutta sen hyväksikäyttäminen omien mielipiteiden paukuttamiseen ei ole aina oikeutettua. Se että sinulla on oikeus omaan ajatusmaailmaan tarkoittaa sitä että sillä toisella osapuolella on sama oikeus. Toistenkin mielipiteitä on hyvä kuunnella ja ottaa huomioon, sillä silloin saat parhaan käsityksen siitä miten hahmotat itse maailmaa ja omaa itseäsi. Saat parhaan käsityksen myös siitä, että onko se kadonnut blogiteksti tai muu hidaste päivälle sen arvoista. Asenne ratkaisee hyvin monen asian, joten miten lähestyt ongelmaa on kaiken a ja o. Onneksi maailmassa on muitakin ihmisiä, joita voit myös rohkeasti kysyä apua ja tukea, jotta voit muokata omia asenteitasi ja mielipiteitäsi.

Jos et ole varma miten kannattaa asennoitua tilanteeseen, mieti miten se vaikuttaa omaan mielialaasi sekä muihin ympärillä. Kun saat ympärillesi positiivista energiaa ja osaat asennoitua asioihin positiivisesti helpottaa se myös omaa taakkaasi. Se että turhaudutko jonkun toisen tekemisiin vai teetkö itse jotain ratkaistaksesi asian koska pystyt siihen vaikuttaa siihen millainen fiilis sinulla on päivän päätteeksi. Voit kuitenkin tsempata itseäsi vaikka kuinka mutta silti et koe onnistuvasi on inhimillistä ja sitä tapahtuu kaikille. Jos yrität parhaasi ja asennoidut siihen, että kaikki päätyy parhain päin auttaa jaksamaan ja antaa energiaa. Elämän hyviin asioihin keskittyminen ja sitä kautta onnellisuuden saavuttaminen ovat hyviä tavoitteita joita omalla ajattelulla ja asenteilla on hyvä hakea oman hyvinvoinnin tukemiseksi. Olen itsekin huomannut sen kun olen alkanut ajattelemaan niin että kaikkeen ei välttämättä tarvitse vaikuttaa sen perusteella onko se sen arvoista, olen saanut huokaista helpotuksesta kun asia ei ole jäänyt niin vaivaamaan. Samalla tavalla muita kohtaan hyvää tehdessäni mietin onko se minulta pois jos autan jotakuta toista. Useimmiten vastaus on ettei se ole minulta yhtään pois jos teen jollekulle toiselle palveluksen tai sanon kivan kommentin, joten haluan hyödyntää sen.

My collegue once told me, ”You can always have an effect on things”, at first I was little suspicious on the matter since I’m a firm believe of the do not get frustrated with things that don’t really matter on a larger scale in order to feel happy and content. Although she was very right about that you can have an effect, the biggest effect you can have is on yourself and your own attitude. If you choose to let things so, it is a lot easier to feel happy about things. Some things are definitely not worth the fuzz, for example while I was writing this post my text dissappeared and could not be retrieved, I took a deep breath and decided that it was not worth it to lose it over a little piece of text. Listening to other people and their advice also helps to put things in perspective. If you feel like you don’t have the answer you can always ask someone else and maybe learn something about yourself, your attitude and values in the process.

coat BURBERRY

jeans BURBERRY

boots VAGABOND

baker boy hat ASOS

sunglasses RAY BAN

bag MICHAEL KORS

Kuvat: Essie’s

Ciao belle,

Sini

Vastaa