BLOGGAAJAN SYNTILISTA

Bloggaajilla on muutamia syntejä, joihin lähes jokainen syyllistyy jatkuvasti. Näistä heitetään vitsiä ja jopa pahansuopaa herjaa, mutta itsekin huomaan että osa näistä on minulle hyvinkin tuttuja. Olenkin miettinyt omaa käyttäytymistäni sosiaalisen median ja bloggaamisen tuoman materiaalin tuottamisen paineen vaikutusta käyttäytymiseeni. Uskoisin, että jollain blogikollegalla voi olla samanlaisia kokemuksia asian suhteen. Toivotaan kuitenkin että asiat pysyvät kohtuullisen aisoissa, eikä eletä bloggaamisen vuoksi vaan blogataan elämästä.

Tekemisen suunnittelu blogisisällön vuoksi on ehkä yksi tyypillisimpiä syntejä. Sijainnit ja aktiviteetit valitaan sen mukaan mistä saa parhaimman näköistä sisältöä. Vloggaaja voi taas suunnitella päivänsä tarkkaan, jotta vlogi olisi mahdollisimman selkeä ja visuaalisesti miellyttävä, vaikka normaalisti päivä ei yhtä jouhevasti menisikään. Erityisesti ammatikseen bloggaavat ja vloggaavat syyllistyvät tähän jotta heillä olisi mahdollisimman mielenkiintoista ja monipuolista sisältöä jaettavaksi kanavissaan. Moni myöntää sen avoimesti kanavissaan ja toisaalta ymmärrän sen. Koen itsekin lukevani mieluummin blogeja tai katsovani päivittäisiä vlogeja niiltä joiden elämässä tapahtuu enemmän ja vähemmän kaikkea jännittävää. Teen itsekin mieluummin materiaalia juuri niiltä normaalista poikkeavista päivistä. Pyrin kuitenkin elämään myös sen kameran ulkopuolella, joten en tee asioita vain siksi että niistä saisi hyvän kuvan. Myönnän että ajoittain kuitenkin tulee mieleen, että joku sijainti tai aktiviteetti olisi blogiin kiva ikuistaa.

Kuluttamisen lisääminen on monen sisällöntuottajan palkan takana ja usein mainostetaankin tuotteita yhteistyössä erilaisten brändien kanssa. Ammatikseen tätä hommaa tekevät kirjoittavatkin usein asioista ja esineistä, mutta toivottavasti niin että he voivat seisoa tekemisensä takana. Myös paljon matkustelevien bloggaajien lentopäästöjä ja sitä kautta ekologisuutta on kritisoitu viime aikoina paljon ja moni onkin sen inspiroimana esimerkiksi alkanut maksamaan kompensaatiomaksuaan lentopäästöistä. Itse pyrin käyttämään mahdollisimman paljon samoja vaatekappaleita ja yhdistelemään asuja eri tavoilla, jotta voisin saada aikaan mielenkiintoista ja inspiroivaa asua samalla säästäen omaa kukkaroani, sillä en saa blogissa käyttämiäni vaatteita maksutta. Samalla pyrin tukemaan sitä ajatusta, että materialismi ei ole kaiken a ja o, vaan blogia voi tehdä myös kestävää kehitystä takaa ajaen.

Jotta ei nyt aivan vakaviksi heittäydytä minun täytyy myöntää, että syyllistyin molempiin synteihin jo tämän postauksen aikana. Asuni hame ja laukku (vaikkakin ihania ja tulevat käyttöön), ovat uusia ja näin ollen tukevat ajatusta materialismista ja kuluttamisen lisäämisestä. Olen rajoittanut omaa vaatteiden ja asusteiden ostamista, mutta näin kevään kynnyksellä inspiroiduin kyseisistä vaatekappaleista. Nämä kuvatkin ovat otettu Hietaniemen uimarannalla, jossa kesästä nauttimisen lisäksi otimme hieman kuvia blogia varten. Olimme molemmat halunneet kyseisessä paikassa käydä, joten aivan puhtaasta bloggaamisen vuoksi elämisestä ei ollut kyse, vaikka kyseisellä reissulla tämä blogimateriaali napattiinkin ja varauduin ottamalla asun ja kameran mukaan reissuun. Ei tämä bloggaaminen kuitenkaan niin vakavaa ole.

Bloggers are often guilty of couple sins, which are made fun of most of the time. First of them is doing things for the blog and in order to get beautiful and interesting content. This is especially true with the one’s who make their living from their blog. Other thing is the goal to improve consumerism. It is understandable for people to make brand collaborations in order to make money in this industry, but it has turned into a joke of some sort. Also excessive traveling and flying especially has brought up some critisism. Some bloggers have started to pay fees for their travels in order to make up for it. I tend to use same clothes in many outfits to be inspiring and support the thought of sustainability in my blog. I am actually quilty of both of the biggest sins in this post. I bought these clothes (skirt and bag) out of inspiration not need and purposefully brought this outfit and my camera to the location where we enjoying the summery weather. I wanted to state this in order to light up the mood and highlight the fact that none of this is that serious business.

statement t-shirt &OTHER STORIES

woven raffia bag MANGO

printed frill skirt GINA TRICOT

loafers VAGABOND

SUNNIES RAY BAN

Ciao belle,

Sini

Vastaa