BLOGGAAJIEN VERTAISTUKI

Suurinta antia mitä bloggaaminen on minulle antanut on samanmieliset ihmiset, jotka ovat yhtä innostuneita tutustumaan uusiin ihmisiin ja tekemään yhteisiä projekteja. Bloggaamisessa tarvitsee usein paljon ulkopuolista apua mm. valokuvauksen suhteen joten usein sovimme bloggaavien kavereideni kanssa ns. ”kuvausvaihtareista”, eli valokuvaussessioista joissa saadaan kuvattua asu jos toinenkin molemmille ja näin materiaalia blogiin. Samalla voi jakaa omat vinkit ja kokemukset blogi”uran” varrelta, jolloin saa myös paljon tukea ja inspiraatiota tehdä omaa juttuaan. Kokeneemmat jakavatkin usein mielellään ne oivallukset, jotka ovat auttaneet heitä eteenpäin. Tai ainakin näin olen itse tämän kokenut. Olen iloinen että vaikka halutaan kehittyä ja ollaan omalla tavallaan perfektionistisia ja kilpailuhenkisiä, pystytään kuitenkin samaistumaan siihen toiseen ja antamaan vilpittömät ja parhaat neuvot.
Bloggaamisen olennainen osa on myös mielestäni yhteistyö muiden bloggaajien kanssa, erilaisissa tapahtumissa ollaan tekemisissä muiden bloggaajien kanssa, joten ns. erakoituminen ei ole itselle eduksi. Onnekseni nautin vuorovaikutuksesta muiden bloggaajien kanssa ja kyseiset tapahtumat ovat olleet minulle mukavia, sillä olen päässyt tutustumaan huippuihin tyyppeihin. Kaikki ovat avoimin mielin mukana, joten kiusallisia hiljaisuuksia tai tylsiä hetkiä ei pääse syntymään. Juttua riittää vielä tapahtumien jälkeenkin ja uusia kokemuksia lähdetään mielellään yhdessä kokeilemaan myös tulevaisuudessa. Myös niitä kollegoja, keitä ei niin usein näe pääsee useimmiten moikkaamaan näissä yhteisissä tapahtumissa, joten on mahdollista vaihtaa kuulumisia.
Erilaisiin brändeihin tutustuminen kuuluu myös tähän, joten samalla pääsee nauttimaan myös heidän edustajiensa työn tuloksesta, eikä vain muihin bloggaajiin. Kaupallinen puoli bloggaamisessa pyöriikin suuresti brändiyhteistöiden ympärillä, joten suhteet yrityksiin ja heidän edustajiinsa kuuluvat asiaan. Brändiyhteistöiden osalta eri bloggaajat tekevät myös yhteistyötä keskenään tuottaen sisältöä, osallistuen tapahtumiin ja tarjoamalla toisilleen vertaistukea, jotta yhteistyöt sujuvat mahdollisimman sujuvasti ja inspiraatiota piisaa. Lukijoiden näkökulmasta yhteistyöt voivat vaikuttaa väkinäisiltä ja rahaorientoituneilta, mutta ne vaativat luottamusta brändin ja bloggaajan välillä. Saman brändin kanssa yhteistyötä saattaa tehdä useampikin bloggaaja, joten muiden blogien tunteminen ja lukeminen kuuluu asiaan. Uusien näkökulmien ja ajatusten löytäminen yhteistyön kohteesta tekee yhteistöistä mielenkiintoisia, mutta myös työläitä toteuttaa. Bloggaajat usein antavatkin vertaistukea yhteistöiden aikana ja vuorovaikutusta tapahtuu niin bloggaajien, brändien kuin lukijoidenkin välillä yhteistyön onnistumiseksi.
Bloggaajien vertaistuen ympärillä pyörii siis suurimmaksi osaksi koko blogimaailma. Yksin ei kovin pitkälle pötkitä, vaan tarvitsemme toinen toistamme laadukkaan sisällön ja yhteistöiden aikaansaamiseksi. Teenkin mielelläni mahdollisimman paljon yhteistyötä bloggaajakollegoideni kanssa ja olenkin yrittänyt aktiivisesti tutustumaan Helsingin bloggaajiin, sillä heitä en ennestään tunne samalla tavalla kuin Joensuussa. On ollut antoisaa nähdä eri ihmisten prosesseja valokuvauksessa ja kuinka eri tavalla taitavia eri henkilöt ovat esimerkiksi ohjeistamisessa, sommittelussa tai valaistuksen suunnittelussa. Heiltä olen myös oppinut paljon uusia asioita, jotka olen omaksunut omalla twistilläni valokuvaamiseeni ja bloggaamiseen. Vaikka teen tätä harrastuksena, niin haluan kuitenkin olla ylpeä tuottamastani sisällöstä ja siitä että se tuottaa iloa ja inspiraatiota teille lukijoilleni.
Ciao belle,
Sini
Seuraa blogia Instagramissa @sinimustonen tai Facebookissa Sini Mustonen​​​​​​​

Vastaa