BRUSCHETTA

Näin pitkän ensimmäisen työviikon jälkeen uudessa paikassa voin sanoa että aivot on muussina ja jalkoja väsyttää portaissa juoksemisen takia. Siksi halusinkin tulla jakamaan teille tämän raikkaan ja herkullisen bruschettan reseptin. Se on helppo tehdä vaikka olisi ollut menossa koko päivän, eli kaikille koulun aloittajille ja töissäkäyville täydellinen välipala.
Ainesosat:
kirsikkatomaatteja
punasipulia
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oliiviöljyä
leipää
Ainesosien suhteen voit tehdä mieleiseksesi, mutta suosittelen pitämään puna- ja valkosipulin määrän pienenä ja käyttämään suurimmaksi osaksi tomaattia ja reilusti basilikaa parhaan makuelämyksen aikaansaamiseksi. Pilko ja silppua ainekset mahdollisimman pieneksi, jotta se olisi helposti laitettavaa leivän päälle ja helposti myös syötävää. Oliiviöljynä voi käyttää basilikan makuista, kuten minä tässä tilanteessa. Lorauta kasvisten joukkoon reilusti oliiviöljyä että se leviää koko massaan. Lisäksi voi käyttää kuivattua basilikamaustetta ja valkosipulijauhetta makua tuomaan. Tämän vinkin sain entiseltä kämppikseltäni, jolta myös resepti-inspiraatio saatu!
Kun kaikki kasvikset, mausteet ja oliiviöljy on pienenä silppuna ja sekaisin voit paahtaa haluamaasi leipää, kuten maalaisleivän siivuja joko muutaman minuutin 275 asteisessa uunissa, että niistä tulee kauniin kullanruskeat tai laiskan miehen versio leivänpaahtimessa. Laita täyte leivänpäälle haluamasi määrän. Halutessasi voit lorauttaa oliiviöljyä myös leivälle ja rapsuttaa siihen vielä valkosipulin kynttä, mutta tämä pitää tehdä ennen täytteen laittoa lämpimälle leivälle. Koristele basilikanlehdellä ja nauti.
Ootko sä koskaan kokeillut Bruschettaa? Vai aiotko kokeilla tämän reseptin pohjalta sitä ensimmäistä kertaa?
Ciao belle,
Sini

Vastaa