BYREDO 1996

Minulla on yleensä kausia, jolloin käytän tietynlaisia tuoksuja tai tarkemminkin tiettyä tuoksua. Se on sen hetken ”signature scent”, paremman käännöksen puutteessa ominaistuoksu. Eli nyt ei puhuta siitä tuoksusta, joka on ilman parfyymiä. Tällä hetkellä olen ihastunut puun ja itämaisten tyylisiin vivahteisiin ja eteerisiin tuoksuihin. Olen pitkään tuoksutellut Byredon tuoksuja, erityisesti monen suosimaa Gypsy Water tuoksua, mutta päädyin lopulta ihanaan 1996 tuoksuun. Kyseisen tuoksun alkutuoksu on mustapippuri ja katajanmarja, sydäntuoksuna orvokki, nahka ja iiris, sekä pohjatuoksuna patsoli, musta meripihka ja vanilja. Jos olet yhtään tuoksuihin perehtynyt tiedät varmaan, että tuoksuissa eivät nimet kerro kirjaimellisen raaka-aineen tuoksusta vaan ne usein ovat kuvaavia tietynlaisille ”tuoksunuoteille”.

Usein itse tuoksutellessani uutta hajuvettä keskityn ensisijaisesti kokemukseen ja kokonaisuuteen, joka tuoksusta tulee. Saan usein tietynlaisen tunnetilan tuoksusta, jonka perusteella päätän pidänkö tuoksusta tai en. Onnekseni en ole herkistynyt hajusteille, joten voin ainakin vielä nauttia tuoksuista. Keräilen hajuvesiä, joten haluankin kerätä erilaisia tunnetiloja. Valitsen tuoksuja käyttäessäni myös sen hetkisen fiilikset perusteella päivän tuoksun. Kun haluan olla itsevarma ja viehättävä, valitsen tämän hetken suosikkituoksuni eli Byredon 1996. Kun haluan olla herkempi ja hienostuneempi saatan valita esimerkiksi Chanel Nro. 5 L’Eau.

En voi käyttää tuoksuja tai hajusteita arkisin, joten tuoksut ovat minulle luksustuote joka piristää arkea merkittävästi. Se hetki kun suihkautan tuoksua on aina yhtä juhlaa, joten haluan tavallisen ja yksitoikkoisen arjen vastapainoksi viikonloppuisin ja joskus arki-iltaisin panostaa myös omaan hyvinvointiini käyttämällä tuoksuja. Tuoksut herättävät muistoja ja kokemuksia uudestaan eloon konkreettisella tasolla aivoissa, jonka vuoksi tietyistä tuoksuista herää voimakkaitakin muistoja. Esimerkiksi Calvin Kleinin Euphoria Blossom tuoksusta, minulle tulee mieleen matkani Korfulle jossa käytin tuoksua ensimmäistä kertaa. Aina kun käytän tätä tuoksua, minulle tuleekin loma- ja kesäfiilis.

Käytätkö sinä hajuvesiä? Millaiset tuoksut vetoavat sinuun? Mikä on lempituoksusi? Se voi olla vaikka hajuvesi tai muu tuoksu elämässäsi.

Ciao belle,

Sini

Vastaa