ELÄMÄNI AAKKOSET

AVOIMUUS – Olen avoin ja helposti lähestyttävä ihminen, tai ainakin näin minulle usein kerrotaan. Suhtaudun ympärilläni oleviin ihmisiin aina lämmöllä ja kuulemma puhunkin uudelle tuttavuudelle kuin parhaalle ystävälle, joten heille tulee sellainen fiilis että ovat tunteneet minut aina. Olen tästä ominaisuudesta itsessäni hyvinkin ylpeä, sillä haluan luoda ympärilleni avointa ja lämmintä ilmapiiriä, jossa on hyvä olla. Vaikka välillä jutut tietenkin ovat aika omanlaisiani, niin olen hyväksynyt itseni juuri sellaisena kuin olen, eli avoimena höpöttelijänä ja helposti lähestyttävänä ihmisenä jolle voi puhua asiasta kuin asiasta ja tietää että muhun voi luottaa. Olenkin juuri sitä mitä olen, en enempää en vähempää.
BLOGGAAMINEN – Eli tämä homma jota olen tehnyt vuodesta 2013. Lähinnä harrastuksena pysynyt omien ajatusten ja kuvien kanava sinne teille lukijoille onkin ollut minulle erittäin rakas harrastus jossa haluan kyllä kehittyä joka päivä. Haluan panostaa kuvien ja tekstin laatuun, mutta tarjota kuitenkin sitä aitoa minua. Blogitekstin kirjoittaminen onkin usein kuin terapiaa, johon saan kertoa ajatuksiani ja näyttää inspiraation lähteitäni ja toivottavasti välitettyä myös sitä teillekin.
CHILI – Eli tulinen ruoka! Olen mausteisten ja tulisten ruokalajien ystävä ja usein lisäänkin shirachaa tai tabascoa ruokiin makua tuomaan. Monelle joku ruokalaji saattaa olla jo liian tulinen, kun itse olen vasta tyytyväinen. Erityisesti jos ruoka ei satu olemaankaan niin hyvää kuin kuvitteli, saa helposti ruuasta maukasta lisäämällä tulista kastiketta. Intialainen, thai, meksikolainen yms tuliset ruokakulttuurit ovat hyvinkin mieleeni, joten mielelläni teen niitä itsekin omien kykyjeni mukaan.
DECORATION – Yksi inspiraation kohteistani, eli sisustaminen. Kodin sisustaminen on minusta ihanaa vaikka olen suhteellisen laiska sen suhteen. Nautin kauniista sisustuksesta ja haluankin esimerkiksi Pinterest tauluihini kerätä vaikka minkälaista inspiraatiota. Odotan jo innolla kun pääsen omaan kotiin tässä lähitulevaisuudessa, jota voin alkaa sitten sisustaa ihan urakalla! Toistaiseksi kun olen ollut lähempänä koditonta kuin kodinhengetärtä, en ole voinut sisustaa mitään omaa kopperoa opiskelija-asunnon jälkeen. Nytkin asun solussa, johon en parin kuukauden takia halua kantaa mitään ylimääräistä, joten askeettisissa oloissa mennään.
ELOKUVAT – Olen aikamoinen cinemafiili ja olenkin katsonut tuhansia elokuvia elämäni aikana. Oscar-gaala on minun jääkiekon mm-kisat joita katsotaan innokkaasti joka vuosi. Katsonkin joka genren leffoja sekä tv-sarjoja. Jenkkisarjojen ja leffojen parissa olenkin pääasiassa viihtynyt, että tämä kotimainen valikoima on vielä vähän vieraampaa, mutta on sieltäkin tutustuttu monentyyliseen materiaaliin. Haluankin katsoa mahdollisimman paljon elokuvia, sillä ne ovat yksi parhaita tapoja viettää aikaa ja nollata aivot mitä tiedän. Hyvä elokuva saa myös tunteita aikaiseksi ja esimerkiksi La La Landin kohdalla aloin hieman itkuakin tihrustamaan mikä on ERITTÄIN harvinaista minun kohdallani.
FYSIOTERAPIA – Ammattini. Valmistuin huhtikuussa fysioterapeutiksi ja teenkin nyt alan töitä. Jos joku ei tiennyt niin fysioterapeutti on toimintakyvyn asiantuntija ja erilaisilla keinoilla pyrkii ylläpitämään ja edistämään asiakkaan tai potilaan kykyä selvitä arjessa, vähentäen kipua ja parantaen suorituskykyä. Fysioterapia onkin monipuolinen ala jota voi toteuttaa niin monessa paikassa, että vielä nykyäänkin yllätyn kuinka paljon kallisarvoista tietoa minulla omasta ammatistani on jo nyt ja kuinka paljon sitä on vuosien jälkeen, jolloin kokemusta on karttunut.
GLÖGI – Lempparijuomani talvisaikaan. Tai taisin ostaa viimeisen glögin tänä keväänä maaliskuussa. En uskalla edes laskea, että kuinka monta purkkia tulee joka talvi sokeritonta glögiä juotua, mutta ehkä se ei ole olennaista. Mausteisuus ja jouluisuus onkin siinä minun mieleeni ja se maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin.
HUUMORI – Olen aika vitsikäs ajoittain ja tutut tietävät kuinka kuivaa huumorini on silloin kun se on aidoimmillaan. Tilannekomiikkaa ja kyseenalaisia vitsejä, joita ei todellakaan kannata ottaa tosissaan. Parhaat ja kuivimmat heitot tulevatkin heille keihin todella luotan, kenestä tiedän etteivät he ota vitsejäni itseäänsä. Saankin kyllä usein samalla mitalla takaisin, mikä on vain hyvä asia. Rentoa huumorini pääseekin kukkaansa kun olen tuttujen ihmisten ympärillä ja rentoudun. Uudessa paikassa ja seurassa olen usein varautunut vitsieni suhteen, mutta pian ne kyllä tulevat esiin kun minuun tutustuu.
INHIMILLINEN – Koska elämä on usein vaativaa ja erityisesti blogimaailmassa jokaisessa kuvassa ja postauksessa pyritään täydellisyyteen, on kuitenkin meidän jokaisen ihmisen takana inhimillinen ihminen. Jokaisella on niitä päiviä kun mikään ei onnistu, kun kahvit kaatuvat syliin ja asiat ovat levällään. Silloinkin kun tuntuu ettei jaksa tai pysty, niin täytyy vain muistaa että me kaikki olemme vain ihmisiä, eikä sen suurempi tarvitse ollakaan. Ottaa vaan jokaisen päivän ja ihmisen mitä vastaan tulee juuri sellaisenaan ja nauttii elämästä. Sitähän se inhimillisyyskin on, asioiden hyväksymistä ja itselleen anteeksiantamista siitä ettei aina voi onnistua ja olla täydellinen. Pienen perfektionistiluonteen omaajana kun en aina halua sitä myöntää, mutta olen sen pikkuhiljaa ottanut osaksi itseäni ja pyrin antamaan itselleni vapauden olla juuri sitä mitä olen ja tavoitella niitä asioita jotka ovat itselle tärkeitä.
JOOGA – Harrastus jonka haluaisin aloittaa. Tasapainoa ja liikkuvuutta lisäävä jooga on yksi uusista asioista jota haluan kokeilla tulevaisuudessa. Olen kuullut paljon hyvää ja vinkkejä missä harrastus kannattaisi aloittaa, joten katsotaan milloin saan sen aikaiseksi.
KAHVI – Edellinen postaukseni olikin nimeltään kahvihetki ja käsitteli rakkauttani kahviin, joten ehkä se kertoo parhaiten siitä mitä mieltä kyseisestä juomasta olen. Jos et ole vielä lukenut postausta, käy kurkistamassa se TÄÄLTÄ.
LENTOKENTÄT – Kahviloiden lisäksi lentokentät ovat yksiä suosikkipaikkojani maapallolla. Kun pääsee lentokentälle turvatarkastuksen läpi ja odottelee lentoaan, tuntuu että kaikki on mahdollista. Ympärillä on kaikenlaisia ihmisiä, jotka kaikki ovat menossa jonnekkin ja heillä on päämäärä. Niissä on aivan omanlaisensa tunnelma, jota en ole kokenut missään muualla. Voisin matkustaa paikasta toiseen ja vain kierrellä lentokentillä ikuisuuksia. Eräs 10h vaihto Helsinki-Vantaan lentokentällä alkoi kyllä kieltämättä puuduttaa, mutta lentokentän tunnelma ei muuttunut.
MUOTI – Muoti tarkoittaa minulle montaa asiaa. Ensinnäkin se tarkoittaa sitä odotusta ja jännitystä, kun suunnitelijat julkaisevat uudet mallistonsa ja kaikkea sitä hössötystä mitä siihen kuuluu. Se tarkoittaa minulle myös itsensä ilmaisemista ja luovuutta, sillä asukokonaisuus on kuin taideteos, jos se on loppuunajateltu ja kaunis. Trendien seuraaminen ja sieltä inspiraation löytäminen on toissijaista, kun tietää mistä pitää ja panostaa ajattomiin asioihin, jotka ovat itselle mieleen. Muoti on visuaalinen ilmiö, mikä on itselle mieleen muodissa ja sen ilmenemisessä. Estetiikka onkin suuressa osassa muotia. Ja onhan blogini muotiblogi, joten ei se nyt aivan turha asia voi olla. Hah!
NÄYTTELEMINEN – Lapsuuden haaveammatti ja harrastus. Nyt en ole kuitenkaan pitkään aikaan sitä päässyt tekemään vaan olen pitäytynyt katsojan roolissa. Jotain siinä kuitenkin on, että kun saa hypätä toisen saappaisiin ja olla haavoittuva muiden edessä, että se on terapeuttista ja puhdistavaa ja samalla voimaannuttavaa. Näyttelemistä pääsee tekemään myös tanssiessa, sillä tanssin taustalla on usein joku rooli tai ajatus jota koreografi tai itse haluaa kanavoida ja tuoda esille esiintyessä.
ONNELLISUUS – Tähän pyrin. Päätökset elämässäni yleensä pyrkivät aikaansaamaan tai ylläpitämään onnellisuutta, sillä ei täällä olla kuitenkaan aivan liian pitkää aikaa ja tarkoituksena on kuitenkin saada kaikki irti. Haluan etsiä ympärilleni ihmisiä ja asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi ja päinvastoin välttää niitä jotka aiheuttavat onnettomuutta ja pahaa mieltä. En halua kantaa mukanani taakkaa ja murehtia liikaa, sillä onnellisuus on kuitenkin paljon parempi tunne ja helposti saavutettavissa kun tuntee itsensä ja sen mitä haluaa.
PET PEEVES – Pari asiaa saa minut kyllä aina näkemään punaista. Ylenpalttinen valittaminen ja negatiivisuus, sekä muista selän takana puhuminen. Valittaminen on ihan normaalia ajoittain, mutta kunhan kaikki ympärillä ei muutu negatiiviseksi ja ratkaisujen sijaan nähdään vain ongelmia on jokin pielessä. Tällaiset ihmiset vievät myös ympäriltään elinvoiman ja positiivisuuden, joten mieluummin itse vältän pidemmän päälle tällaisia ihmisiä. Haluan pysyä positiivisena ja löytää hyvää elämästä, mieluummin kuin valittaa mutta oman turhautumisen purkaminenkin on tärkeää terveellä tavalla. Selän takana puhuminen taas paljastaa puhujastaan enemmän kuin mistään muusta, ja jos joku puhuu kaikista muista ympärillään sinulle pahaa on todennäköisempää että hän puhuu sinusta jollekulle pahaa ja valittaa kuin jättäisi sen tekemättä ainakin oman kokemukseni mukaan. Oma mottoni onkin että tee niinkuin haluaisit itselle tehtävän, koska mikäpä olisi parempi moraalinen sääntö kuin tämä ikivanha. Joten luon ympärilleni positiivisuutta ja puhun ihmisistä ympärilläni hyvää, sillä haluaisin muidenkin tekevän niin. Tämä ei kuitenkaan aina onnistu, joten sama se mitä muut tekevät minun puolestani, kunhan se ei aiheuta muille ongelmia. En ole nykyään uskonnollinen ihminen, mutta entisestä seurakuntanuoren identiteetistä jäi kuitenkin pieni osa elämään.
QUALITY OVER QUANTITY – Laatu ennen kaikkea. Tai no tämän sanonnan mukaan ennen määrää. Pyrin kaikessa ympärilläni toteuttamaan samaa, vaikka usein huomaan että minulla on liian monta rautaa tulessa. Haluan tehdä kaikessa parhaani ja hieman enemmän, mutten mahdollisuuksien tullen uskalla kieltäytyä. Siksi teenkin jatkuvasti monen asian suhteen aivan pirusti töitä, enkä aina muista kuunnella omaa jaksamistani. Tätä olen myös opetellut shoppailutavoissani käyttämään, sillä olen aiemmin helposti käyttänyt rahaa esimerkiksi alennusmyynneissä, mutta olenkin alkanut miettimään pidemmälle Konmari-tyylillä, eli tuottaako tämä asia minulle iloa ja muuta hyötyä. Helsingissä alennusmyynneissä shoppaillessanikin en ostanut mitään turhaa, tai mitään mitä ehkä vähän haluaisin, vaan niitä mitä tarvitsin ja koin että pidin niistä erityisen paljon.
RENTOUS – Haluan ottaa mahdollisimman rennosti joskin ajoittain pienet neuroosit pääsevät pintaan, mutta se on onneksi ihan normaalia. Ottamalla rennosti pienet hankaluudet elämässä menevät helposti, esimerkiksi jos jäät lukkojen taakse etsi vara-avain, unohdit jotain niin hoida se. Etsi ratkaisu ja rentous syntyy kuin itsestään. Jos ratkaisua ei ole tai et pysty ratkaisemaan sitä itse anna asian olla. Asiat mitä et pysty hallitsemaan kannattaakin jättää sellaisiksi, eikä edes yrittää.
SOSIAALINEN MEDIA – Harrastus ja pahe samaan aikaan. Sosiaalinen media vie nykypäivänä paljon aikaa ja antaa myös mahdollisuuksia monenlaisiin eri kokemuksiin. Siinä on hyvät ja huonot puolensa samaan aikaan, eikä aina tiedä kumpi on kumpi. Olen kuitenkin iloinen, että nykyään on tämmöinen ominaisuus yhteiskunnassa, että voimme olla yhteydessä ihmisiin kaukanakin ja jakaa hetkiä ja muistoja muille ja itselle. Sosiaalinen media on myös helppo tapa itseilmaisuun, mikä onkin minulle itselleni tärkeää. Suurin osa harrastuksistani onkin jotain itseilmaisun muotoja, joten sosiaalinen media tulee hyvin siinä sivussa.
TANSSI – Tätä lajia on tullut harrastettua jo niin monta vuotta, että menin vuosikymmenen jälkeen laskuissa sekaisin. Olen tanssinut eri intensiteeteillä, lajeja ja tasoilla, joten monet lajit ovat tulleet vuosien mittaan tutuksi. Helpompi olisi ehkä luetella tanssilajeja joita en ole kokeillut kuin niitä mitä on tullut testattua. Tämä onkin suuri osa minua ja haluan jatkaa tanssimista jollain tavalla mahdollisimman kauan. Parasta terapiaa onkin olla isossa tanssisalissa, laittaa hyvä musiikki huutamaan ja freestylata fiiliksen mukaan. Siinä saa purkaa energiaa ja tunteita sillä tavalla että muutaman kappaleen jälkeen huohottaa hengästyksestä ja joko hymyilee tai itkee, riippuen fiiliksestä mitä biisi ja oma koreografia sai aikaan. Tanssissa saa myös nauttia monenlaisesta musiikista ja rytmeistä.
UNELMIA – Unelmoin ja haaveilen paljon. Mietin kaikenlaisia utopistisia suunnitelmia, kuinka saan miljoonan ylimääräistä opetan itselleni ranskan ja perustan fysioterapiaklinikan Monacoon. Unelmointi on minusta hauskaa, vaikka tiedän etten välttämättä niitä saavutakaan. Unelmat vaihtuvat lennosta ja muuttuvat fiiliksen mukaan. Unelmat antavat elämälle aihetta ja mielenkiintoa, koska niiden puolesta nousee aamulla sängystä ja lähtee tekemään asioita niiden eteen. Unelmien tavoittelu on itsessään jännittävää ja niiden saavuttaminen voikin olla jopa tylsää, koska mitäs sitten? Silloin alan unelmoimaan uusista asioista ja saavutuksista joiden puolesta voin tehdä töitä.
VALOKUVAUS – Räps, ja hetki on ikuistettu. Valokuvaamisessa on jotain maagista. Se kuinka pienet asiat vaikuttavat kuvan lopputulokseen on hämmästyttävää aina välillä. Olen luontevampi kameran takana kuin edessä, sillä tiedän mitä haluan kuvalta, enkä osaa oikein välittää sitä kuvaajalle jos kyseessä on esimerkiksi asukuvat. Minulla on vielä paljon opittavaa, mutta opettelen mielelläni mahdollisimman paljon uutta valokuvaamisesta, sillä siinä huomaa nopeasti miten harjoitus tuottaa tulosta. Ja se on erittäin antoisaa nähdä oma ”kädenjälki” ensin kameran linssissä, sitten koneella ja muokkausohjelmassa ja muokkauksen jälkeen valmiina tuotoksena. Jokainen vaihe vaikuttaa omalla tavallaan kuvaan ja on yhtä tärkeä.
WORK – Työnteko on mielestäni kivaa, erityisesti silloin jos pidät työstäsi ja siitä mitä teet muutenkin elämässä. Onnekseni minulla on sellainen tilanne että itse työ, työympäristö ja työkaverit ovat huippuja ja olen viihtynyt nykyisessä työpaikassani enemmän kuin hyvin. Työnteko antaa elämälle sisältöä sillä mitään ei saavuta tekemättä töitä. Onko muita työnarkomaaneja täällä?
XENOPHILIA – Eli rakkaus vierasta tai ulkomaista asiaa tai ihmistä kohtaan. Pidän suuresti erilaisista kulttuureista ja matkustelusta, joten tämä sana ei voisi kuvata minua paremmin. Matkustaminen ulkomaille ja uusien kulttuurien kokeminen onkin elämän suola ja jokaisesta reissusta jää aimo annos muistoja ja kokemuksia. Haluaisinkin matkustaa tällä maapallolla mahdollisimman paljon, mutta se ei aina ole mahdollista. Joskos saisin toisen puoliskoni lämpenemään ajatukselle ja lähdettäis mahdollisimman pian yhteiselle reissulle…
YLLYTYSHULLUUS – Parasta on kun pääsee kokeilemaan jotain uutta. Esimerkiksi kävin vasta tänään kokeilemassa melomista! On muuten hauskaa puuhaa. Parhaimmillaan mukana on joku joka on kokenut kyseisessä asiassa ja osaa neuvoa sen tekemisessä. Esimerkiksi toissa talvena kun olin parhaan kaverini opastuksella harjoittelemassa laskettelua tai tänään melomista tutun ohjaamana. Tekniikan saa heti hiottua kuntoon ja voi keskittyä olennaiseen, eli tekemisestä nauttimiseen. Mulle voikin ehdottaa vaikka sun mitä ja oon yleensä messissä jutussa kuin jutussa! Oon kieltämättä vähän yllytyshullu, jos rehellisesti puhun.
ZZZZZZ – Nukkuminen. Olen aika mummo unirytmini suhteen, sillä menen mielelläni illalla ajoissa (lue: yhdeksältä) nukkumaan, että jaksan herätä aamulla aikaisin ja nautiskella aamusta rauhassa ennen töihinmenoa. Unirytmi onkin itselle aika tarkka sillä silloin voin hyvin ja jaksan nauttia elämästä. Pitkään valvominen ja unirytmin sekoittaminen saakin pahimmillaan aikaa hirveää huimausta ja pahoinvointia, joten en mielelläni tee isoja kurveja ja muutoksia sen suhteen. Saan unta riittävästi, jolloin kaikki muukin on mielelläämpää. Ei kukaan jaksa tai halua tehdä mitään tehokasta väsyneenä. Jokaisena päivänä kuitenkin haluaa antaa parhaan panoksensa, joten univelka ei ole minulle kaveri.
Ciao belle,
Sini

Vastaa