GO EXPO WINTER -MESSUT

Aiemmin Ski Expona tunnettu messutapahtuma on entistä laajempi ja monipuolisempi kuin aiemmin. Suurimmaksi osaksi lasketteluun keskittyneen messun lisänä oli nyt paljon muutakin talviurheiluun liittyvää, kuten talvipyöräilyä ja monenlaista ulkoiluun liittyvään näin muutenkin. Lisänä oli myös Game Expo, jossa oli siis nimensä mukaisesti pelimessut. Videopeleistä lautapeleihin ja siltä väliltä pystyi tutustumaan messuilla ja siellä olikin mukana paljon intohimoista porukkaa. Mutta niin oli kyllä Go Exponkin puolella. Tunnelma oli jotenkin maaginen ja koristelut kohdallaan. Sisäänkäynnillä oli lumikone, josta erityisesti lapset (ja allekirjoittanut) innostuivat kovin. Tilaa oli messuilla reilummin kuin aiemmilla messuille, joten liikkuminen oli inhimillisempää. Toisaalta jo tunnin päästä tulostamme porukkaa oli jo niin paljon että päätimme lähteä hyvissä ajoin pois alta kohti seuraavaa päivän etappia.
Laskettelusta innostuneelle Go Expo on paratiisi. Vaikka valikoima messuilla on laajentunut myös Ski-aiheiden ulkopuolelle, ei kuitenkaan laatu ole kärsinyt. Itse olen vielä niin alkuvaiheen laskettelija, ettemme minulle edes välineitä katsoneet. Parempi puolisko kurkkasi hieman lautoja, mutta ei ainakaan tällä kertaa semmoista kotiuttanut. Laskettelulaseja, -takkeja ja housuja oli kyllä semmoinen valikoima, että ei varmaan kaikkia edes jaksettu katsoa läpi. Talvitakin metsästys kuitenkin paremmalle puoliskolle loppui lyhyeen, kun ei silmiin iskenyt mitään mielenkiintoista. Mutta ei siellä ulkona onneksi vielä talvi ole (lue +8°C), joten ehkä takin ostamisella ei ole niin kiire vielä. Parempi katsoa kuin katua. Ostaa mieluummin mieleisen takin kunhan se kohdalle  tulee.
Messuilla halusin käydä parin eri brändin pisteellä. Ensimmäinen oli jo tutuksi muodostunut, toisaalta uuden yrityksen alle siirtynyt Nordic Outdoor, jonka söpöllä lampaalla koristeltu 90% merinovillasta tehty supersukka on muodostunut minulle jo luottopariksi. Käytän niitä erityisesti talviaikaan paljon sillä ne pitävät varpaat lämpiminä ja kuivina samaan aikaan. Sukka on kuitenkin suhteellisen ohut, eli se mahtuu normaaliin talvikenkään, joten esimerkiksi laskettelemassa se on aivan nappivalinta. Olen kuitenkin viluvarpaista sorttia, eli mikäli jalat eivät ole lämpimänä ei oikein muuhun voi keskittyä ja nainenkin on aika hankala tapaus (erityisesti yhdistettynä esimerkiksi nälkään).
Sainkin pisteeltä mukaan nämä samaiset sukat niitä maasta taivaisiin brändin edustajalle hehkutettuani, eli kolmas pari pääsee kohta vauhtiin. Sukka on maksimaalisessa käytössäni kestänyt noin vuoden, ennen kuin se on kirjaimellisesti puhki kulunut. Ja maksimaalisella käytöllä tarkoitan joka ainoa päivä kun viileää on. Suosittelen myös messuilta katsomaan kyseisiä sukkia ja muita tuotteita pisteellä, eli jos vielä sunnuntaina messututtaa niin Nordic Outdoorille mars.
Toinen brändi jonka pisteellä halusin vierailla on Baja Clothing. Näitä baja hoodieita olen ihastellut jo hieman pidemmän aikaa, joten ajattelin käydä hipeltämässä niitä paikan päällä, kun kerrankin siihen oli mahdollisuus. Vinkkinä, Bajalla on Suomi 100 mallisto Aurora ja Borealis, jotka ovat Unisex mallisia, eli rennon mukavia ja kaikille käyviä. Myös ne vanhat tutut baja hoodiet ovat messuilla mukana, sekä pyyhkeet, jotka kaikki ovat luonnonmateriaaleja ja ekologisesti valmistettuja. Eli jos messuilla olet käymässä vielä tänään sunnuntaina niin käytä tilaisuus hyväksi ja tsekkaa kyseinen piste.
Go Expon puolella oli myös paljon aktiviteetteja kuten sisälaskettelua, talvipyöräilyä, elokuvaa ja kiipeilyä. Näitä emme kumpikaan menneet kokeilemaan, vaan pysyttelimme seuraamassa. Oli mahtavaa nähdä kuinka erityisesti lapset olivat innoissaan kokeilemassa kaikkea ja tapahtumajärjestäjät olivat sisällyttäneet messuilla vaikka sun mitä aktiviteettiä ja kilpailua.
 Hauska piste oli myös Prison Islandin ja Mega Zonen piste, jossa oli laser tag ja escape room -tyylinen (hieman eri periaatteella kuitenkin) peli johon tutustua. Itse pelaamaan (ainakaan en nähnyt) että olisi päässyt, mutta asiantuntevat edustajat kertoivat tarkkaan mistä oli kyse. Hieman tuo laser tag minua jäi itseä kiinnostamaan. Oli edustajankin kanssa puhetta, kuinka siitä tulee mieleen How I Met Your Mother ja Barney Stinson. Samasta hommasta oli siis kyse! Katsotaan jos myöhemmin tulisi sitä kokeiltua, nyt kun tietää että sitä täällä Pääkaupunkiseudulla on tarjolla.
Game Expon puolelta ostin Cards Against Humanity pelin, jota olen miettinyt jo pitkään. Pimeällä huumorilla ja loputtomalla hauskuudella varustettu peli lähti siis heti mukaan kun sen löysin. Laajennuspakkauksiakin peliin on olemassa, nyt kuitenkin ostin alkuperäisen kokoelman, jota voi sitten halutessaan lähtä kasvattamaan uusilla ja taas uusilla korteilla. Toistaiseksi tuossa isossa laatikossa (joka myös InstaStoryssa nähty) on paljon tekemistä ja pelaamista, eli laajennusten hommaaminen ei ole vielä hetkeen ajankohtainen. Siinä hyvä joululahja tälle taloudelle, jesh. Pääsimmekin sitä jo eilen testaamaan. Suosittelen vähintään neljää pelaajaa, kolme oli vähän turhan vähän.
Messulippu saatu Messukeskukselta.
Ciao belle,
Sini
Seuraa blogia Instagramissa @sinimustonen tai Facebookissa Sini Mustonen

Vastaa