GOLDEN LATTE

Kuinka moni on kuullut matcha lattesta? Eli siitä vihreästä teestä tehdystä jauheesta, jota lisätään maitoon ja vaahdotetaan kuten tavallinen kahvista tehty latte. Olen itse juonut sitä lähinnä kotona ja se on hyvä vaihtoehto kun haluaa jotain lämmintä, muttei halua enää kahvia siltä päivältä. Trendit ovat kuitenkin hetkellisiä ja niiden tilalle tulee uusia. Seuraava trendijuoma on kurkumasta tehtävä Golden latte eli kultainen maitokahvi, joka ei nimestään huolimatta sisällä kahvia.
Kurkuma ja inkivääri ovat molemmat erittäin terveellisiä juuria, jotka ovat ns. inflammatoorisia eli tulehdusta vähentäviä ja sisältävät paljon erilaisia tärkeitä ravintoaineita. Tämän vuoksi kun uudesta trendijuomasta kuulin halusin kokeilla sitä heti kättelyssä. Kurkuman juurta on kuitenkin suhteellisen vaikea löytää, sillä normaalin pienen marketin valikoimasta sitä ei löydy. Halusin käyttää tuoreita juuria sen takia että maku niissä on parempi ja aiempi yritykseni jauhetulla kurkumalla ja inkiväärillä oli enemmänkin katastrofi.
1 kupillinen Golden lattea
2 pientä kurkuman juurta
noin saman verran inkivääriä
1/2 dl kookosmaitoa
1/2 dl kahville tarkoitettua soijamaitoa
kardemummaa
kanelia
Sekoita kurkuma, inkivääri ja maidot sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja sekoita lisää kunnes juoma on hieman vaahtoutunut. Nauti joko kylmänä tai lämpimänä.
Vinkki vitonen: Jos sinulla on keittiökäsineet tai vastaavat käytä niitä, sillä kurkuma on erittäin sotkevaa eikä se meinaa lähteä pesussa helposti irti. Samoin muoviset tai muut helposti puhdistettavat leikkuulaudat ovat tässä reseptissä olennaisia että vältytään sotkulta. Kädetkin pitää pestä pariin otteeseen että väri irtoaa, vaikkakin se ei enää kädestä tartu muualle, jos olet hyvin pessyt kätesi.
Jos kokeilet juomaa, kerro toki kommentteihin mitä pidit ja oliko onnistunut kokeilu? Itsellä meni ainakin ensimmäinen yritys hieman penkin alle. Mutta virheistä oppii, eikös niin?
Ciao belle,
Sini

Vastaa