JOULUTUNNELMAA HELSINGISSÄ

Hyvää itsenäisyyspäivää ihanat siellä! Itse olen linnoittautunut sohvalle katsomaan jouluelokuvia ja juomaan glögiä, mutta halusin tulla jakamaan teille muutaman ihanan vinkin jouluostoksiin tai jouluisen tunnelman etsimiseen Helsingissä. Jos olet paikallinen tai reissulla pääkaupungissa näin ennen joulua, on hyvä pitää mielessä muutama vinkki ja paikka missä käydä. Olen saanut joululahjaostokset yksittäisiä lukuunottamatta jo purkkiin, joten voin hyvillä mielin nautiskella joulutunnelmasta jo kotoa käsin. Mielelläni kyllä vietän aikaa Helsingin keskustassa näin joulun alla koska tunnelma ja valaistus on vailla vertaa, mutta maalaiselle väen paljous ja kuhina on tietyn pisteen jälkeen liikaa. Mulla olisikin hieman jaettavana teille vinkkejä joulutunnelman saamiseen ihan täällä kotoisessa Helsingissä, sekä mistä kannattaa etsiä ihania joululahjoja ja paketointitarvikkeita.
Joululahjamekaksi verrattavissa oleva sijainti Helsingissä on tietenkin Aleksanterinkatu. Nyt en puhu Stockmannista tai H&M:stä, vaan kyseisen kadun toisella puolella on 2 ihanaa ja varmasti parhaat joululahjat sijaitsevaa pop up storea. Lähempänä Rautatieasemaa ja Stockaa sijaitsee jo monelle tutut Joulumarkkinat jossa punaisin isoin kirjaimin oven yläpuolella on laitettu ”Christmast market” ja tonttuilijat tunnistaa ostoksistaan värikkäistä paperikasseista. Täällä on monenlaista suomalaista designia ja monenlaisia innovaatiota, mitä monessa muussa paikassa ei vielä välttämättä ole myytävänäkään. Hieman Senaatintorille päin käveltyäsi voit bongata X-MAS Garagen, jossa tunnelma on jouluisen ihana. Itse ainakin löysin kyseisestä paikasta lahjapaperia ja tuunasimme kauniista kuusenkoristeesta latvatähden pienenpieneen kuuseen pöydällä. Sieltä saa myös paljon hieman persoonallisempia lahjoja ja myös paljon suomalaista käsityötä ja designia. Tätä paikkaa suosittelen erityisen paljon, sillä sieltä löytyy jokaiselle jotain.
Senaatintorilla tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneet Tuomaanmarkkinat ovat päätepysäkki Aleksanterinkadun jouluhulinoissa. Tunnelmalliset markkinat, glögitarjoilut ja tuttu karuselli ovat tänäkin vuonna paikanpäällä. Sijaintikin on aivan täydellinen kyseisille markkinoille. Ihania herkkujakin siellä on tarjolla jos monenmoista. Suosittelen testaamaan paahdettuja kastanjoita joululaulujen mukaisesti, hieman tyyriimmästä herkusta onkin kyse, mutta jos haluat kokeilla jotain uutta ja erilaista on kastanjat se juttu. Kannattaa kuoria rapsakka kuori pois, sillä se on hieman sitkeää pureskeltavaa vaikkakin mahdollista myös syödä. Esimerkiksi Pohjoisesplanaadilla oli ainakin itsenäisyyspäivänä myös pienen pienet markkinat, joten kannattaa ehdottomasti eksyä myös hieman muillekin teille. Jos teillä on hyviä joulumarkkinavinkkejä Helsinkiin tai jotain mitä kannattaa täällä kokeilla näin joulun alla niin laita vinkkiä kommenttiboksiin, Facebooksivuilleni tai Instagramiin!
Helsinki onkin ainakin omasta mielestäni kauneimmillaan näin joulun alla. Kesälläkin kaupunki on ihana, mutta siinä on jotain maagista kun kävelee joulumarkkinoilla tai illan hämärtyessä Esplanadilla ihaillen jouluvaloja. Vaikka tähän aikaan vuodesta täällä tuulee niin että nenänpäätä palelee, ei riittävän paksussa takissa tunnu missään ja viihtyy vaikka kauemminkin ulkona. Väkeä on tietenkin paljon kun kaikki alkavat kiihtyvään tahtiin tekemään viimeisiä jouluostoksia ennen h-hetkeä. Korkeat vanhat rakennukset keskustan alueella ovat lähes poikkeuksetta koristeltu kauniisti jouluvaloin. Itsenäisyyspäivän aikaan oli myös paljon sinistä valotaidetta isompienkin rakennusten seinillä, joten panostuksen puutetta ei ole ollut. Tunnelmallisia ovat myös erilaiset kahvilat, kuten Kappeli ja monet monet muut. Talven pimeys saa aikaan sen, että jouluvalot näyttävät paljon kirkkaammilta ja niiden parhaat puolet tulevat esiin. Aivan keskustassa ei pimeyskään niin haittaa, kun tunnelma on oikeasti jouluinen lumenpuutteesta huolimatta. Eli jos joulutunnelma on hakusessa ja lahjat vielä hankkimatta, ota tästä muutama vinkki korvan taakse ja ihanaa joulunodotusta.
Ciao belle,
Sini

Vastaa