KESÄINEN KVINOASALAATTI

Eräänä viikonloppuaamupäivänä olin herkullisella brunssilla Iidan luona, joka oli loihtinut meille aivan ruhtinaallisen kattauksen. Lisää brunssin sisällöstä voitkin lukea täältä, mutta pysytään kuitenkin täällä aiheessa eli brunssilla tarjolla olleesta salaatista, joka osui ja upposi, ja on tullut pysyväksi osaksi meikän reseptilistaa. Kyseessä on raikas ja maukas kvinoapapusalaatti, jonka pehmeä tulisuus tasapainottaa herkullisia granaattiomenan siemeniä. Tämä on siitä ihana ja monipuolinen, että sitä voi syödä niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Olenkin useampaan kertaan ottanut sitä töihin lounaaksi ja fiiliksen mukaan syönyt sen joko lämmitettynä tai sellaisenaan. Salaatin tehtyäni postausta varten söinkin sitä oikein kaksi kulhollista, joten herkullisesta täytyy olla kyse!

kesäkurpitsa

1 tl hunajaa makeutukseen

hyppysellinen chiliä mausteeksi

 

1 dl kvinoaa

1 dl punaisia linssejä

1 dl mustapapuja (valitse valmiiksi liotetut pavut tetrassa kuivien sijaan niin vältyt 12h liotusprosessilta)

1 pss (250g) granaattiomenan siemeniä

Keitä kvinoa, linssit ja pavut. Jos käytät kuivia papuja liota ja keitä ne erikseen. Pilko kesäkurpitsa ja paista se hunajassa ja chilissä. Sekoita ainekset ja anna jäähtyä. Näin granaattiomenan siementen punainen väri säilyy paremmin. Lisää granaattiomenan siemenet joukkoon ja nauti.

I had this amazing quinoasalad at Iida’s on a brunch. It was so delicious it became a regular recipe at our household. I have been eating it many times since and wanted to share it with you guys too. It can be eaten hot or cold and is very filling. Its soft spiciness is well complemented with the sweet pomagranate seeds. Cook quinoa, red lentils and black beans and mix them up. Cook zucchini with some honey and chili for extra taste and add it to the mix. Let it cool down and add frozen pomegranate seeds. The cooling keeps the red color in the seeds. Enjoy!

Ciao belle,

Sini

Vastaa