KESÄKURPITSALASAGNE

Toiselta puoliskolta pöllitty terveellinen ja vähähiilihydraattinen resepti kesäkurpitsaa hyödyntävään lasagnereseptiin. Resepti olikin niin hyvä ja helppo, että halusin jakaa sen myös teidän kanssanne.

1 kesäkurpitsa

400g kalkkunan jauhelihaa

1 iso punasipuli

500 g valmista lasagnekastiketta (tai tee alusta itse)

1 tl valkosipulia

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl chiliä

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Ruskista jauheliha ja punasipuli. Lisää mukaan lasagnekastike ja mausteet. Kiehauta seos. Halkaise kesäkurpitsa keskeltä sopivien palojen aikaansaamiseksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pitkittäin. Aseta valitsemasi astian pohjalle peittävä kerros kesäkurpitsaa ja hieman valmista seosta. Toista tämä niin monta kertaa, että kastike on käytetty. Laita 180 asteiseen uuniin kypsentymään noin tunniksi. Kesäkurpitsan tulisi olla pehmentynyt, joka on helppo tarkistaa haarukalla tai hammastikulla. Ota valmis kesäkurpitsalasagne ulos ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa kuin normaalia lasagnea.

Halutessasi voit käyttää mitä tahansa muuta jauhelihaa tai esimerkiksi nyhtökauraa tai kaurapohjaista Muru tuotetta lihan korvikkeena. Reseptistä on helppo tehdä vegaaninen vaihtamalla proteiininlähde. Jos haluat lisätä hieman makua päälle niin murusta fetajuustoa tai muuta vastaavaa ennen uuniin laittamista lasagnen päälle, kuten me teimme. Se on myös hyvä tapa välttää ruokahävikkiä, jos kaapissa sattuu olemaan ylimääräistä salaattijuutoa!

Ciao belle,

Sini

Vastaa