KETÄ TÄNÄ VUONNA ESIINTYY ILOSAARIROCKISSA?

 

 

Ilosaarirockiin on enää 46 päivää, joten nyt on aika avata esiintyjälista ja alkaa fiilistelemään tulevan kesän menoja ja meininkejä. Itse ainakin olen hypettänyt aina uusien artistikiinnitysten yhteydessä sitä monipuolisen musiikin määrää mitä on luvassa. Oma musiikkimakuni on hyvin pop-painotteinen, enkä lämpene raskaalle rokille niin paljoa, mutta koska on rokkifestarit kyseessä niin eiköhän tutustuta niihinkin. Kenties sieltä löytyy uusia suosikkeja! Ja älä huoli jos on tuntemattomia nimiä, laitan postauksen loppuun Ilosaarirockin virallisen Spotify-soittolistan josta voit katsastaa kaikki esiintyjät.
Kolmipäiväiseksi muuttunut festari sisältääkin aivan suunnattoman määrän lisää artisteja, mikä ei ole minusta kuin mahtava juttu. Kaksipäiväisessä festarissa kun ei ehtinyt vielä ihan festaritunnelmaan pääsemään, mutta nyt saa nauttia kokonaiset 3 päivää. Vielä en ole uskaltanut kurkistaa aikatauluja esiintyjien suhteen, joten pitkä listani esiintyjistä jotka haluan nähdä voi käytännössä olla hieman haastavaa.. haha! Mutta pidemmittä puheitta aloitettaan perjantaipäivän esiintyjillä.

PERJANTAI

Itse odotan perjantain esiintyjiltä erityisesti Imagine Dragonsia (USA), joka räjäytti pankin viime kerralla esiintyessään. Meno oli aivan katossa ja heidän musaa tuli fiilisteltyä vielä festareiden jälkeenkin. Näiden lisäksi olen aina yhtä fiiliksissä kun Jenni Vartiainen ja Happoradio vetävät festarikeikkansa. Molempien artistien sanat kun osaa suurimmaksi osaksi ulkoa niin voi laulaa koko festarikansan kanssa mukana tuttuja biisejä. Hieman tuntemattomampia mutta varmasti loistavia esiintyjiä ovat Pariisin KevätReino Nordin ja Younghearted, joiden hypetykseen en ole aivan vielä ehtinyt mukaan, mutta eiköhän sekin syty rokkiviikonlopun aikana.
Pop ja hiphop musasta pitävät nyt kuulolle! Joku seuraavista artisteista saattaa olla just sun juttu. Kunnon suomiräppiä festareille tulee tarjoilemaan JVGMäkkiMC Taakibörsta. Tuolla kattauksella lähtee groovi käyntiin heti ensibiiteillä. Kevyempää rokkia on luvassa Millencolinilta (SWE), Poets of the Fallilta ja Negatiivisilta Nuorilta noiden musiikista tulee 90-luvun punkrock mieleen. Kahta ensimmäistä ainakin haluaisin päästä katsomaan! Kevyttä ja sympaattista pop musaakin tuo Mew(DEN), joka ainakin jollain tasolla kuulostaa tutulta omaan korvaan, vaikken muista että mistä.
Raskaamman materiaalin edustajia festariviikonlopussa ovat S-ToolPerikato ja Insomnium & Joensuun Kaupunginorkesteri, joten musiikkikattaus on näin täydellinen. Jokaiselle jotain ja sillä useassa paikassa ei voi olla samaan aikaan voi olla hyväkin, että jokaista artistia ei välttämättä ole ensimmäisenä menossa kuuntelemaan, jotta ei tarvitse tehdä Sophie’s Choice tyyppisiä valintoja festariviikonlopun aikana, vaan pääsee katsomaan juuri ne omat suosikit.

LAUANTAI

Festareiden toisena päivänä on ainakin vinopino omia suosikkeja tulossa. Snakehips (UK),  (DEN) ja Alex Mattson ovat ainakin kärkipaikoilla lauantain artisteista, jotka haluan nähdä! Nimistä ensimmäisenä muistuu mieleen MØ, mutta hieman googleteltuani muistuu muutkin radiomaailman ihmeet mieleen ja olen entistä innokkaammin niitä menossa katsomaan. Eli kaikki elektronistyylisen popin ja TOP 40 musan ystävät, nää teidän on nähtävä! Haloo HelsingilläDisco Ensemblellä on myös aiempina vuosina olleet huikeat festarikeikat, joten minulla on kovat odotukset molempien suhteen. Haloo Helsinki! on ainakin yksi vakkari mikä tulee aina katsastettua kun he Ilosaarirockiin saapuvat.
Hiphop musiikkityylin timanttisesta edustuksesta huolehtii monipuolinen kattaus joka niin pitää käydä kurkkaamassa eli TuuttimörköTöölön KetteräGettomasa ja ¡Lihamyrsky y Karri Koira!. Fiilistelyä hakeva festarikansa löytää Vestasta, Ewert and the Two Dragonsista (EST), Kauriinmetsästäjistä ja Satellite Storiesista rennon ja täydellisen festaritunnelman. Itse ainakin tämäntyylisen musiikin ystävänä haluan nämä käydä katsomassa! Helsinki-Cotonou Ensemblekin vaikuttaa aika mielenkiintoiselta näin pienen tautatutkimuksen perusteella, joten sekin kannattaa pistää korvan taakse. Jos meno menee hieman liian rennoksi, vauhtia voi hakea Litku Klementin & Tuntemattoman numeron keikalta, sillä sieltä ei vauhtia puutu!
Raskaan musiikin kattaus tälle päivälle näyttää tältä: Vapaa maaTurmion KätilötTimo Rautiainen ja Trio NiskalaukausThe Hellacopters (SWE), ZekeBattle Beast ja Ghost World. Tässä genressä lauantain tarjonta on kyllä niin laaja että hevimmän musiikin kuuntelijoille on reilusti keikkoja käytävänä. Joko löytyi omat suosikit näistä? Ikivihreä Popedakin on lauantain esiintyjissä, joka jokaiselle suomirockfanille on varmasti must-see. Psykedeelisen elektronisen musiikin aukon täyttää Huoratron. Eli jos elektroninen Skrillextyylinen musiikki on sun juttu, ei tuota keikkaa kannata missata.

SUNNUNTAI

Sunnuntain ehdottomat lempparit ja must-see artistit ovat tietenkin Rag’n’Bone Man (UK) josta kieltämättä olen eniten innoissani ja Vesala joka oli jo viime vuonna aivan mahtava! Olenkin molempia fiilistellyt jo valmiiksi ennen festareita, mutta pitää pikkuhiljaa rokin lähestyessä alkaa muitakin esiintyjiä kuuntelemaan ja festarifiilistä luomaan. Vähemmän tuttuja artisteja, mutta jotka haluan päästä näkemään livenä ovat EllinooraEvelina ja Royal Blood (UK). Ellinoorasta olen kuullut paljon hyvää live-esiintyjänä, joten näistä kolmestä odotan sitä ehkä eniten.
Parov Stelaria kuunnellessa alkaa tanssijalka vipattaa ja tulee hyvälle mielelle, joten uutena tuttavuutena käynkin sen mielelläni katsastamassa. Citymanin elektroninen pop kuulostaa ainakin ensikuulemalta omaan mieleen, joten senkin voi lisätä pitkään listaan artisteista jotka haluan kesän parhaan viikonlopun aikana nähdä. Samaan kevyeen hyvänmielen musiikin kategoriaan menee myös Elias Gould. Suomalaisen elektronisen ysäritunnelman luoja ja hittisampo Teflon Brothers tulee myös sunnuntaille rokkikansaa tanssittamaan, pitkän viikonlopun loppupuolella tarvitseekin hieman energistä meininkiä että jaksaa loppuun asti. Hieman erityylistä fiilistelyrokkia tulee soittamaan jo korkeat odotukset saanut The Holy, jonka keikkaa myös odotan innolla. Sunnuntain hiphop tunnelmista vastaa joensuulainen räpartisti VITOS, joten kaikki heti paikallista talenttia tukemaan yleisöön!
Suomirokin multihuipentuma eli J. Karjalainen ja Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet on osa sunnuntain inspiroivaa esiintyjälistaa. Rentoon latinotunnelmaan johdatteleva Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani on rokkisunnuntain yksi tunnelmanluojista. Kurkkaa Autiosaaren moovit musavideolta ja isolla porukalla tanssimaan! Niihin pystyy kyllä jäykinkin suomalaismiehen lantio. Ultra Bran menestystä ja asemaa suomipopin legendoissa ei voi kukaan kieltää ja he tulevat (ehkä jopa viimeisen kerran ikinä) esiintymään sunnuntaina, joten tätä ikimuistoista keikkaa ei kannata kyllä jättää väliin missään nimessä! Raskaamman musiikin edustajille viimeinen festaripäivä sisältää monta varmaa suosikkia. Leprous (NOR), Oranssi PazuzuSonata ArcticaWasted sekä legendaarinen Pixies (USA), jonka itsekin aion käydä kuuntelemassa.
Ketä sä aiot mennä katsomaan 14.-16.7. Ilosaarirockiin? Mulla on ainakin jo nyt pitkä lista suosikkeja jotka haluan niin nähdä! Ja tuu toki moikkaamaan jos näät mut festarialueella!
*Postaus tehty yhteistyössä Ilosaarirockin kanssa.
Ciao belle,
Sini
Kansikuva: Arttu Kokkonen; Perjantain kollaasin kuvat: Eliot Lee Hazel, Jussi Ratilainen; Lauantain kollaasin kuvat: Marek Sabogal; Sunnuntain kollaasin kuvat: Deans Chalkley, Aleksi Koskinen, Jan Kohlrusch

Vastaa