KONSERTTIMATKAAJAN SELVIYTYMISOPAS

Jos olet menossa konserttiin tai haluat mennä konserttiin ulkomaille (tai miksei kotosuomessakin) tämä postaus on tarkoitettu juuri sinulle. Seuraavilla vinkeillä saat turvallisesti ja helposti ihanan ja ikimuistoisen konserttimatkan, ilman turhia kommenvenkkejä tai ongelmia. Itse olen käynyt vain harvakseltaan konserteissa, joten aivan konkari tässä hommassa en ole. Olen kuitenkin oppinut muutaman vinkin, jonka haluan jakaa teidän kanssanne! Viimeksi olin konserttimatkalla Dublinissa katsomassa Taylor Swiftia ja seuraavaksi matkaankin ensi keväänä Tukholmaan katsomaan lempibändiäni Florence and the Machinea Hovet areenalle. Ja jos haluaa matkustaa konserttia varten ulkomaille, täytyy ensin tietenkin hankkia liput kyseiseen konserttiin. Lipun hankinnasta täytyy ehdottomasti suosia luotettavia jälleenmyyjiä. Esimerkiksi Axs.com on luotettava jälleenmyyjä, josta saat varmasti aidot ja oikeat liput. Usein linkit ohjaavat mainosten kautta kuitenkin jälleenmyyntisivustoille, josta ei koskaan tiedä onko lippu aito. Valitettavasti tällaisissa sivustoissa tehdään paljon huijauksia, joten en suosittele missään nimessä sieltä lippuja ostamaan. Konserttimatka on varmasti pilalla, jos sisäänkäynnillä ilmenee että kyseessä ei ole aito lippu vaan kopio.

Majoitus on välttämätöntä hankkia kohdemaasta, sillä konsertit kestävät lähes poikkeuksetta yöhön asti, joten paluumatkan järjestäminen on hankalaa samalle päivälle. Itse suosin kävelymatkan päässä olevaa hotellia tai majoitusta, jotta konsertin jälkeen välttyy taksijonoilta tai julkisten kulkuvälineiden ruuhkilta, jotka ovat vääjäämättömät. Esimerkiksi Booking.comista saat helposti varattua hotellin, eikä sitä tarvitse maksaa ennen kuin majoittumisen yhteydessä. Tässäkin kannattaa suunnitella mistä varaa, sillä olen kuullut kauhutarinoita kopioiduista luottokorteista ja olemattomista huonevarauksista. Luotettaviakin matkanvarauskohteita on, vaikka uskoisin että jokaisessa paikassa on omat epäonnistuneet kokemuksensa näissä asioissa. Siksi on hyvä perehtyä etukäteen eri vaihtoehtoihin, jotta itse kokemus menisi mahdollisimman sujuvasti käytännössä. Et todennäköisesti halua käyttää turhaa aikaa asioiden selvittelyyn itse reissun aikana, joten on hyvä muistaa että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Varaa matkasi ajoissa, sillä jos kyseessä on suositun artistin konsertti, niin liput kuin hotellihuoneetkin menevät nopeasti. Jos haluat suosikkiartistisi konserttiin kannattaakin jo kiertueen päivämäärien julkistusvaiheessa alkaa tutustua paikallisiin hotelleihin ja vaihtoehtoihin majoituksen suhteen.

Konserteissa on usein myytävänä kiertueen Merchandise, eli mainoskamaa. Osa on sitä mieltä, että konserteita ei osteta mitään ja toiset taas haluavat muiston konsertista. Itse kuulun siihen kategoriaan, joka ostaa kiertueen t-paidan aina konsertin yhteydessä. Kannattaakin varata sen vuoksi hieman käteistä, jotta voit halutessasi kiertuekamaa itsellesi hankkia konsertista. Jonottamisessa voi mennä myös aikaa, esimerkiksi Dublinissa jonotin noin tunnin ostaakseni kiertueen t-paidan, sillä jono oli aikamoinen. Ajoissa kun konserttipaikalle tulee niin yleensä pääsee hyvin ennen ruuhkia hakemaan haluamansa. Kansainvälisillä areenoilla ei ole myynnissä korvatulppia, joten suosittelen semmoiset hommaamaan itse. Kuulosi on kuitenkin tärkeä ominaisuus, etkä halua sen kärsivän kovasta metelistä. Oma kuuloni on esimerkiksi niin herkkä että koen fyysistä kipua liian kovista äänistä, joten koen välttämättömäksi käyttää korvatulppia konserteissa ja festareilla, jos äänenvoimakkuus nousee liikaa. Koitin myös etsiä korvatulppien myyjää (jota esimerkiksi Suomessa paljon tehdään), niin esimerkiksi Dublinissa korvatulppia on vain henkilökunnalla itsellään olemassa eikä niitä asiakkaille myydä.

Pukeutuminen konserttiin kannattaa tehdä ensisijaisesti mukavuussyistä, sillä konsertin aikana voi ulkoilmassa sää vaihdella paljonkin ja ilta viiletä konsertin aikana. Sisätiloissakin olet muutaman tunnin jaloillasi (jos olet yhtä kova pomppimaan kuin minä), joten kengät kannattaa valita sen mukaan että niillä jaksaa seisoa mukavasti. Varmaan suosittelisin kuvissakin näkyviä mukavia mutta tyylikkäitä tennareita konserttimatkalle, jos aiot pakata mukaan vain yhdet kengtä. Valitse semmoiset joilla on hyvä niin matkustaa kuin rokatakin. Vaatepuolella voit mennä joko kahteen suuntaan, eeppinen ja katseitakääntävä konserttilook tai mukavuudenhaluinen asustus jossa on helppo keskittyä olennaiseen. Itse olen usein varautunut ihan villapaitaan sillä en tukahdu kuumuuteen helposti mutta en halua palella yhtään! Päätöksen pukeutumisestasi teet kuitenkin itse riippuen myös ihan vuodenajasta ja siitä onko konsertti sisätiloissa vai ulkona.

Here’s my survival tips for traveling for a concert. Get your tickets from a reliable reseller like axs.com, I definitely won’t recommend any public markets for selling like since there are so many unvalid tickets, and the quickest way to ruin your trip is that you won’t get in because of a invalid ticket. Get your accommodation sorted out as soon as possible. I personally prefer hotels with a walking distance away from the concert place. The taxi lines will take ages after the show so you’ll save time and money to have the accommodation nearby. These will fill out fast so get your plans straightened out as soon as you find the concert you want to attend.

If you want any souvenirs from the concert like a tour t-shirt, carry some cash with you. The lines may take time, but if you’re at it early enough, you might avoid standing in line for an hour like I did in Dublin watching Taylor Swift. International arenas don’t have earplugs so bring your own to avoid damading your hearing. Also bring comfortable shoes like sneakers, since you’ll be standing for several hours straight, if your as much of a dancer as I am. If you’re going to dress like a concert goddess or being comfortable and focusing on the show itself, take into account whether or not the concert is an open-air one that is outside with weather issues and the season in general.

​jumpsuit MANGO

sneakers NIKE

sunnies RAY BAN

necklace &OTHER STORIES

Ciao belle,

Sini

Vastaa