KOTI-ILTA VAI ULOS JUHLIMAAN?

Hyvät viinit ovat elämän pieniä iloja. Istun mielelläni iltaa kotona ja maistelen hyviä viinejä, kuin menen ulos baariin. En ole koskaan ollut bilehile tai viihtynyt baareissa. Erityisesti kovaääniset tanssipaikat ovat turhauttavia, koska siellä ei pysty keskustelemaan tai olemaan mukavasti. Joten jos lähden ulos, menen mieluummin tunnelmalliseen istumapaikkaan, jossa voi vaikka pelata ystävien kanssa lautapelejä samalla kun nauttii juomista. Näistäkin paikoista lähden yleensä ajoissa kotiin nukkumaan, jotta aamulla herää virkeänä ja hyvävointisena.
Kotona nautiskellessa voi katsella elokuvia tai ruuan lisäksi tehdä edullisesti ihanaa gourmet ruokaa, verrattuna ravintolahintoihin. Tunnelma on silloin myös intiimimpi ja mukavampi, kun ei tarvitse huolehtia laskun perään. Ruoasta saa myös tehtyä juuri sen makuista ja tyylistä kuin haluaa, olettaen että osaa keittiössä muutakin kuin keittää vettä. Yhdessä ystävien tai toisen puoliskon kanssa voikin viettää rauhassa iltaa huolehtimatta mistään.
Itse suosin viinejä, niin täyteläistä punaviiniä, kuivan raikasta valkoviiniä ja aromaattista kuohuviiniä, mielellään kirpeää shampanjaa, mutten tämän hetken tuloilla sitä pysty juomaan kuin harvakseltaan. Kokeilenkin mielelläni uusia viinejä, kuten kuvassa näkyvää Lindauerin kuohuviiniä, joka oli saanut vuoden 2016 viinin maininnan. Minulla ja toisella puoliskolla on tässä kuussa vuosipäivä ja tänään opinnäytetyöseminaari, joten samalla juhlimme sitä ennen kuin poistun etelään harjoitteluani varten. Viinin kaveriksi valitsimme créme brulee jälkiruuat, jotka täydensivät viiniä hyvin. Vaikka kyseessä oli hieman hienostuneempi valinta, on yleensä mahdollista löytää hyvä vaihtoehto sopivaan hintaan.
Laadun ei aina tarvitse olla kallista. Ei juomissa, kuin ruuissakaan. On mahdollista saada aikaan herkullista ja terveellistä ruokaa edullisesti, erityisesti jos on valmis tekemään sen itse. Myös elokuvailta on helppo toteuttaa esimerkiksi yhdistämällä tietokoneen televisioon ja katsomalla haluamansa elokuvan isommalta ruudulta. Myös ns. bileilta on helppo toteuttaa myös kotioloissa, joskin kerrostalossa täytyy ottaa huomioon naapurit. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin meluavat naapurit, jotka eivät huomioi toisia. Jos kuitenkin haluaa kokea baarielämän, tanssia itsensä pyörryksiin tanssilattialla ja tavata uusia ihmisiä, ei koti-ilta ole silloin paras vaihtoehto.
Kotihiirenä ja iltaunisena haluaisinkin jakaa omat vinkkini onnistuneeseen koti-iltaan niin viinin kera kuin ilmankin:
  1. Mikäli teet ruokaa kotona, panosta mausteisiin. Maustamalla ruuan hyvin saat helposti ja edullisesti erinomaista ruokaa.
  2. Kuohuviiniä juodessa (erityisesti shampanjaa) kannattaa valita tulppaanin muotoiset lasit, jolloin aromit säilyvät viinissä paremmin ja maku pysyy parhaimmillaan. Myös viinilasit kannattaa valita niin että niiden suu on jonkun verran pohjaa kapeampi, jolloin viinin maku pääsee oikeuksiinsa. Kuvien lasit ovat Villeroy & Boch merkkiset.
  3. HDMI-piuhalla yhdistät tietokoneen televisioon kätevästi, jolloin saat esimerkiksi Netflixistä oman kotiteatterin. On myös olemassa erilaisia langattomasti toimivia vastaavia laitteita, mutta HDMI-piuha on huomattavasti edullisempi.
  4. Mikäli et välitä alkoholijuomista, kokeile esimerkiksi erilaisia alkoholittomia drinkkejä. Googlettamalla löytyy paljon erilaisia herkullisia vaihtoehtoja moneen makuun.
*Blogipostaus sisältää kuvamateriaalia alkoholituotteesta. Alkoholin nauttiminen alaikäisenä ei ole suotavaa, eikä kyseessä ole kaupallinen yhteistyö.
Ciao belle,
Sini

Vastaa