KUINKA YHDISTÄÄ BLOGGAAMINEN JA PÄIVÄTYÖ?

Täällä taas räjähtänyt päivätyöläinen, joka on juossut pää kolmantena jalkana ajatukset hieman levällään loppua kohden vain että voisin seuraavana päivänä tehdä sen uudestaan. Okei, oikeasti tekemällä työlläni on suurempi merkitys kuin saman aloittaminen alusta, sillä kuitenkin vaikutan ammatissani ihmisen toimintakykyyn päivittäin erilaisin keinoin, eli vaikka pidemmän päälle työ on samanlaista, jokaisen ihmisen kohdalla tapahtuu lyhyessä ajassa suurikin parannus. Bloggaamiseen nähden työ on kuitenkin todellakin erilaista. En vähättele yrittäjyyden rankkuutta, mutta ajoittain käy mielessä bloggaajien ja yrittäjien vapaus tehdä omaa työtään. Kiinteät työajat erityisesti näin syysaikaan rajoittavat valokuvaamista ja bloggaamista, eli blogiprojektien toteuttaminen jää suurimmaksi osaksi viikonloppuun valokuvauksen osalta ja näin arki-iltaisin panostan enemmän teksteihin ja sisältöön, sekä muokkaamiseen ja muuhun oheistoimintaan mitä bloggaamiseen kuuluu.

baker boy hat ASOS
camel coat MASSIMO DUTTI
knit sweater ACNE STUDIOS
pants BCBG MAX AZRIA
bag CHANEL
shoes BIANCO
En tällä hetkellä tienaa blogillani senttiäkään. Yhteistöitä teen sulasta innostani sisältömarkkinointiin ja niihin tuotteisiin joita edustan. Minulla onkin pari ihanaa yhteistyötä tulossa, joista olen enemmän kuin iloinen. Saan tukea brändiä, jonka takana pystyn seisomaan. Tämän lisäksi kirjoitan paljon aivan tuikitavallisista aiheista, kuten tässä postauksessa puhtaasta arjestani, josta blogin puolella näkyy vain 10%. Blogin ulkopuolelle jää ne aamuiset bussimatkat työpaikalle ja lounastauot joilla syön jotain edellisenä iltana kyhäämäni pöperöä, koska haluan säästää työpaikkaruokailussa. Ne meikittömät kasvot, jotka menevät töihin ja hymyilevät ihmisille tilanteesta ja kiireestä huolimatta. Turhautuneet tuhahdukset, kun yrität miettiä jotain työhön liittyvää, esimerkiksi kirjaamisista päivän aikana tapahtuneista asioista ja niiden vaikutuksesta ihmisiin. Päänsäryt jotka ovat liian vähäisen vedenjuonnin takia tulleet häiritsemään ajatuksen juoksua. Romahduksista sohvalle nälkäisenä, mutta silti vielä hieman liian väsyneenä noustakseen ja mennäkseen tekemään itselleen ruokaa. Niistä hiljaisista hetkistä ennen nukkumaanmenoa kun rentoudut ja vietät aikaa itsesi ja paremman puoliskon kanssa. Tätä kaikkea blogissani ei nähdä, koska haluan pitää tämän rentona ja omalla tavallaan arjettomana paikkana, jossa saan tasapainottaa kaikkea tätä.
Blogikirjoitusten tarkoituksena on tuoda esiin niitä muita puolia itsessäni, mitä en normaalissa arjessani pääse hyödyntämään. Luovuutta ja visuaalisuutta, ajatuksia ja mielipiteitä sekä hyvää fiilistä. Viikonloput ja vapaapäivät ovat siis korostetusti omaa aikaa jolloin en uhraa ajatustakaan sille normaalille työarjelle. Tietenkin ajoittain joku asia voi jäädä vaivaamaan, mutta pidemmän päälle liika murehtiminen saa aikaan vain itseään nakertavaa kierrettä. Haluan antaa parhaan panokseni jokainen päivä, joten jos en saa palauduttua päivän päätteeksi ja tasapainotettuani arjen tuomaa painetta jossain muualla, en voi tehdä sitä työtä mitä minun on tarkoitus tehdä. Blogi on ns. ”safe place” jossa saan rentoutua ja olla juuri sitä mitä olen. Olen kiinnostunut muodista, kauneudesta, matkailusta, hyvästä ruuasta ja kulttuurielämyksistä, joten näitä asioita blogissani nähdäänkin. Sitä aidointa minua, lähes suodattamattomana (onhan tämä kuitenkin aika julkinen media) ja ajankohtaisena. Välillä haaveilen blogiurasta ja menestyksestä, mutta onnekseni tämänhetkinen työtilanteeni turvaa toimeentuloni. Pidän työstäni ja sen tuomista haasteista, mutta kaikki se pitää tasapainottaa jossain muualla. Minun tapauksessani blogissani ja harrastuksissani. En halua käsitellä työtäni (enkä myöskään laillisesti saakaan) blogissa, sillä tämä ei ole paikka sille. Tämä on paikka niille ihanille asioille, jotka tekevät elämästä hieman mielenkiintoisempaa ja mielekkäämpää. Niille asioille, jotka saavat inspiraation syttymään ja koneen tulille.
Tuskin ketään blogin lukijaa oikeasti kiinnostaa bussikortit, kuittipaperit, tietokoneruudut, uniformumaiset työvaatteet ja ruokaostokset mitä kaikkien bloggaajien arkeen kuuluu enimmäkseen, sillä eikös se ole muutenkin mielenkiintoisempaa katsoa kauniita asioita ja lukea mielenkiintoista sisältöä jolla saa myös mahdollisesti omaan arkeen hieman tasapainoa kaikelta siltä mitä se suurimmaksi osaksi on. En ajatellut alkaessani tätä postausta kirjoittamaan että tämä menisi näin syvälliseksi analyysiksi tämän hetken blogimaailmaan, sen sisällön samankaltaisuuksiin ja lukijoiden näkökulmaan kun tämä nyt meni, mutta toisaalta eikös se tavallaan ole asian ydin. Kirjoitetaan aitoa sisältöä suurella sydämellä, ihan vain siksi että jos se oman itsensä lisäksi ilahduttaisi jotakuta toista ja saisi aikaan hyvää muiden elämässä. Kenties vain pienenä hetkenä irrottautuen siitä normaalista harmaasta arjesta, jotta tasapaino löytyy ja jaksaa taas suunnata uuteen viikkoon. Vaikka kuinka olisi unelmatyöpaikassaan uskoisin että välillä tulee niitä hetkiä että pitää huokaista ja ajatella jotain muuta. Se mahdollisesti onkin yksi syy miksi blogit ovat suosionsa ansainneet, ne ovat helposti lähestyttävää aitoa viihdettä aidoilta ihmisiltä.
Ciao belle,
Sini
Seuraa blogia Instagramissa @sinimustonen tai Facebookissa Sini Mustonen​​​​​​​

Vastaa