KUINKA YSTÄVYSTYÄ AIKUISENA?

Kaverisuhteet ja niiden ylläpitäminen on huomattavasti työläämpää aikuisiällä. Lapsena usein kaveerasi lähellä asuvien ystävien kanssa, jolloin heitä näkee päivittäin jopa tunteja päivässä, jonka lisäksi koulussa on usein oma kaveriporukka jonka seurassa viihdytään vuosia hyvinkin intensiivisesti. Aikuisiällä usein työt ja muu elämä vie kuitenkin todella paljon aikaa ja energiaa joten ystävyyssuhteiden ylläpitäminen on muuttunut erilaiseksi. Silloin katsellaan kalenteria ja mietitään milloin molempien aikataulut menevät yhteen, jolloin hyvällä tuurilla on mahdollista vaihtaa kuulumisia jopa pidemmältä ajalta. Aihe on turhauttanut minua viime aikoina, koska koen etten ole löytänyt paljoa aikaa viettää ystävieni kanssa ja sen suunnitelu on myös osoittautunut hankalaksi. Ihmisiin tutustuu esimerkiksi työpaikoilla ja tapahtumissa hurjaa vauhtia, mutta näistä hyvän päivän tutuista syntyy harvemmin syvempiä ystävyyssuhteita koska niiden ylläpitäminen ei ole yhtä yksinkertaista kuin aiemmin. Suunnitelmat eivät myöskään välttämättä ole yhtä pitäviä, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti joten oma aikataulu on yhtä joustava kuin kulunut kuminauha. Itse pyrin aina pitämään tekemäni suunnitelmat, sillä niiden peruminen vaikuttaa oman aikatauluni lisäksi myös toiseen, vaikka toisaalta aina välillä huokaisee helpotuksesta kun saakin hengähtää eikä ole kiire paikasta toiseen.

En vieläkään oikeastaan koe olevani täysin aikuinen, sillä vaikka käyn töissä ja elätän itseni olen jollain tavalla vielä kasvuvaiheessa oman elämäni suhteen. Se onneksi on sallittua ja suotavaakin. Pyrin siihen että tapaisin lähimpiä ystäviä maantieteellisten rajoitusten sallimissa rajoissa säännöllisesti, sillä heidän seuransa on usein se mikä saa jaksamaan kun oma arki painaa. Se ei kuitenkaan useimmiten onnistu helposti, vaan se vaatii sitä kuuluisaa suunnittelua ja tuuria. Välillä sitä vaaditaan myös parisuhteen laatuajalta vaikka molemmat asuisivatkin saman katon alta. Priorisointi on usein avain, joten jostain on tingittävä ja usein se on joko sosiaaliset suhteet tai oma hyvinvointi. Itse kehotan ehdottomasti hoitamaan itseään ja jaksamistaan, sillä jos ympärilläsi on ymmärtäviä ihmisiä he antavat sinulle aikaa huolehtia itsestäsi eivätkä vaadi aikaa ja energiaa silloin, kun sinulle ei ole sitä antaa. Tosiystäviä on mahdollista mielestäni löytää myös aikuisiällä, sekä lapsuuden ystävistä voi joko tulla aikuisiällä tärkeitä ihmisiä itselle samalla tavalla. Samalla tavalla kun kohtaa ihmisiä huomaa keiden kanssa klikkaa ja keiden ei niinkään. Näin aikuisena tuleekin ehkä enemmän ajateltua sitä että ympärilleen kerää samanmielisiä ihmisiä ennemmin kuin vain maantieteellisesti lähimpiä. Sillä ei ole väliä, ovatko ystäväsi tuoreita tai lapsuudesta peräisin, eikä se että onko heillä samoja mielenkiinnonkohteita kuin sinullakin, ainoastaan sillä että koet olosi heidän seurassaan hyväksi ja saatko heiltä hyvää energiaa omaan arkeesi ja päinvastoin.

​Friendships are harder to maintain when you’re an adult with responsibilities and jobs, but usually the one’s that understand your need to wind-down in their company or just by yourself are the one’s to keep. It doen’t matter if your friendships are recent or from your childhood, if you’re likeminded or opposites. The only thing that matters is that they send positive vibes into your life and vice versa and that you feel good around them.

sweater KENZO

jeans LEVI’S

chelsea boots VAGABOND

coat HAGLÖFS

bag FURLA

sunnies GUCCI

Ciao belle,

Sini

Vastaa