KUIVAN IHON PELASTAJA

Minulla on todella pintakuiva iho, mikä omalta osaltani tarkoittaa sitä että ihoni näyttää kuivalta mutta erilaiset ulkoiset tai sisäiset ärsykkeet, kuten stressi, ruokavalio ja liian voimakkaat puhdistusaineet saavat sen ärtymään ja muistuttamaan akneihoa. Olenkin useammassa postauksessa sivunnut huonontunutta ihoani, joka myös osaltaan johtuu vähäisestä liikunnasta. Viimeisen vajaan vuoden olen ollut niin kiireinen että normaalit omaan hyvinvointiin liittyvät teot kuten säännöllinen liikunta, ruokavalio ja ihonhoitorutiinit ovat jääneet vähän retuperälle, mikä on heti näkynyt ihoni kunnossa. Olenkin kokemuksen mukaan keskittynyt kosteutukseen, koska huomaan sen olevan yksi tärkeimmistä asioista ihoni hoidossa.
Minulla on aiemmin ollut käytössä mm. Body Shopin E Vitamin kasvosuihke, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa, jolloin olen huomannut finnien ja muiden epäpuhtauksien olleen vähemmällä. Olenkin siitä lähtien etsinyt muita hyviä kosteuttavia suihkeita, jotka voisin laittaa kosteusvoiteen alle lisäboostia tuomaan. Pitkän googlailun ja testailun jälkeen löysin paljon kehuja saaneen apteekkituotteen Avéne Thermal Spring Waterin, joka on ranskalaisen ihonhoitomerkin herkälle ja ärtyneelle iholle tarkoitettu suihke, joka vähentää ihon punoitusta ja ärsytystä, sekä kosteuttaa tehokkaasti. Lähdeveden mineraaleja sisältävä suihke on myös antiseptisesti pakattu, joten ylimääräisiä mikrobeja ei tuotteen mukana pääse iholle, joka voisi ärsyttää herkkää ihoa entisestään. Tuote on myös hyvin laajalti tutkittu ja iholääkärien suosittelema, joten mistään trendihömpötyksestä ei ole kyse.
avene eau thermale thermal spring water face spray beauty product
avene eau thermale thermal spring water face spray beauty product
Aloitin käyttämään tuotetta kuun alussa Porvooseen muuton jälkeen, jota olenkin käyttänyt päivittäin kosteusvoiteen alla osana normaalia ihonpuhdistusrutiiniani. Käytän tällä hetkellä L’Occitanen erittäin kosteuttavia ja hellävaraisia shea-voita sisältäviä puhdistustuotteita ja kosteusvoidetta, mikä minulle on aiemminkin sopinut hyvin ihoa ärsyttämättä. Minulla ei ole koskaan ollut aknea tai pahoja epäpuhtauksia, mutta viimeisen vuoden sisään ihoni on kokenut kovia ja finnien määrä oli ajoittain päätä huimaava. Tämän vuoksi olen tutkinut paljon erilaisia tuotteita ja vaihtoehtoja omalle iholle, että saisin aiemman kauniin ja puhtaan ihoni takaisin. Vaikka joitain epäpuhtauksia ihossani piileekin, hoidan sen mieluummin hellävaraisesti ja kosteuttamalla kuin liian aggressiivisella puhdistuksella, johon ihoni ei vastaa hyvin. Huomasinkin nopeasti ihon tuntuvan pehmeämmältä ja joustavammalta kuin ennen tuotteen käytön aloittamista, vaikka finnien väheneminen ei ollut yhtä nopeaa.
Nyt hurjimmat finnimäärät ovat vähenemään päin ja uskon kasvosuihkeella olevan jotain tekemistä asian kanssa. Aion kyllä vastaisuudessakin käyttää suihketta juuri ennen kosteusvoiteen laittoa, jolloin iho on puhdas ja tuotteen hyöty tulee mahdollisimman hyvin käyttöön. Puhdistan siis ihoni normaalisti L’Occitanen tuotteillani, suihkutan Avénen Thermal Spring Waterin iholle, annan sen hieman kuivia ja laitan erittäin kosteuttavan kosteusvoiteeni päälle. Tämä on ainakin itsellä todettu lyhyen testin jälkeen parhaaksi tekniikaksi, joten olenkin varautunut ostamaan uuden isomman purkin tämän loputtua. Haluan myös testata Avénen seerumia, jos saisin sillä vielä tehokkaampia tuloksia pidemmän päälle.
avene eau thermale thermal spring water face spray beauty product
avene eau thermale thermal spring water face spray beauty product
Ciao belle,
Sini

Vastaa