KUN SUUNNITELMAT MUUTTUU

Olen aina ollut kova suunnittelemaan ja mielelläni tiedän mitä tulen tekemään lähitulevaisuudessa. Työttömänä oleminen lukion jälkeen välivuoden ajan olikin näin ollen yksi turhauttavimmista ajanjaksoistani, sillä en tiennyt mitä päivilläni tekisin. Sen vuoden aikana aloitin mm. blogini ja opin itsestäni että mitä haluan tehdä ja opiskella, joten epävarmuus on välillä ihan hyvästä ja sitä oppii sietämään. Elämä ei kuitenkaan lähes koskaan ole hyvin varmaa vaan elämään tulee muutoksia jatkuvasti niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.
Olin suunnitellut jo tälle kesälle enemmänkin tekemistä, mutta maiseman vaihdoksen vuoksi ne menevät suurimmaksi osaksi uusiksi. Uusien kokemuksien etsiminen ja riskien ottaminen on kuitenkin helpointa näin parikymppisenä kun maailma on vielä avoin, eikä ole esimerkiksi asuntolainaa tai vakityöpaikkaa rajoittamassa menemisiä. Uskonkin, että enemmän kaduttaa jos ei kokeile uusia asioita ja muuta uusiin paikkoihin, joten haluankin kokea mahdollisimman paljon tässä lähivuosina. Yksi haaveeni olisi myös asua ulkomailla, mutta sitä en ihan vielä pääse toteuttamaan.
jacket H&M
blouse MANGO
jeans LEVI’S
necklace &OTHER STORIES
sneakers NIKE
Olen muuttanut muutaman vuoden sisään ensin solukämppään, sitten yksiöön. Siinä välissä asuin lyhyitä jaksoja ensin Kuopiossa ja sitten Espoossa, joten joka väliin tuli pienimuotoinen muutto. Tänä keväänä muutin tavarani säilytykseen ja olen asunut poikaystäväni luona osittain ja nyt muutankin väliaikaisesti Porvooseen, joten muuttoja on tullut jo monta. Olen oppinut mitkä ovat tarpeellisia ja tärkeitä ottaa mukaan ja mitkä kannattaa ostaa vasta paikan päältä. Muutto Porvooseen on siksi tuntunutkin ehkä hieman helpommalta, sillä olen järjestelmällisempi ja järkevämpi pakkailuissani. Tuntuukin että olisin ottanut vähemmän tavaraa mukaan, vaikka kyseessä ei ole kalustettu asunto vaan tyhjä soluasunto.
Kaipaan jo vakiintunutta asuntoa ja jonkinlaista selkeyttä arkeen, että voin suunnitella elämääni hieman pidemmälle. Tämäkin muutto tuli nimittäin alle viikon sisään ja vaikka sainkin samana päivänä heti asunnon ja asiat järjestykseen, tuli hieman kiire enkä ehtinyt asennoitua muuttoon vaan kaikki selviää tässä päivien mittaan. Toisaalta se on ihan hyväkin, että ei ehdi vatvoa asioita vaan ne tapahtuvat omalla painollaan, mutta pienten asioiden selvittäminen ja tekeminen on aiheuttanut hieman stressiä. Esimerkiksi tiettyjen asioiden löytäminen muuttolaatikkoviidakosta on osoittautunut hankalaksi, sillä vaikka pakkauksessani on selkeä ”Sini-logiikka”, en aina muista mitä olen pakatessani ajatellut. Silloin en löydä helposti sitä mitä etsin, vaan joudun avaamaan monta laatikkoa ja kassia. En siis ollut asennoitunut siihen, että asioita pitäisi löytää laatikoista nopeasti ja tehokkaasti, vaan että ne ovat joko säilytyksessä tai pääsevät uuteen kotiin nopeasti käyttöön.
Tämän hetken fiilikset ovat hyvin rennot ja hyvät, sillä minulla on katto päänpäällä ja työkuviot selvillä. Vaikka joudunkin vielä asioita hoitamaan ei ole kuitenkaan selkeää epävarmuutta siitä että mitä tekee seuraavat pari kuukautta ja osittain siitäkin eteenpäin. Ennen kuin olin saanut itseni Porvooseen, en vielä oikein edes tajunnut että olen taas muuttamassa, joten en osannut stressatakaan aihetta. Ja nytkin pyrin ottamaan hyvin rennosti ja nautiskelemaan elämästä. Sää ei vielä ole kyllä kovin kesäinen ja kaupunkitutkailut jäävät sen takia hieman myöhemmäksi. Kesäisin olisi muuten todella paljon tekemistä, mutta tuossa viileässä ja tuulisessa säässä en ole vielä innostunut ulkoilemaan. Meinasin kuitenkin huomenna käydä tätä lähiympäristöä katsastamassa pyörän selässä, jotta saisin hieman paremman kuvan minne sitä tuli muutettua, sillä Porvoo ei ole minulle ennestään tuttu paikka.
Minulla on tällä hetkellä samanhenkinen kämppis, jonka kanssa tulen hyvin toimeen mikä helpottaa uuteen paikkaan sopeutumista. Työkaveritkin ovat ottaneet hyvin vastaan ja olleet hyvin avuliaita alueeseen liittyvissä kysymyksissäni, sillä tietäväthän he aluetta tähtitieteellisesti paremmin kuin minä itse. Mahdollisesti tässä kesän edessä ehdin tutustua paikkaan enemmän, mutta toistaiseksi en lähikauppaa ja työpaikkaa tarkemmin vielä aluetta tunne. Joitain pieniä autoreissuja kirpputoreille ja isompiin ruokakauppoihin on tullut tehtyä, joten olen ehtinyt vähän silmäilemään miltä täällä näyttää, mutta tällä hetkellä osaan juuri ja juuri nimetä kaupunginosan ja osoitteen jossa asun. Onhan se hieman huvittavaa, mutta ihan oletettavaa.
Erittäin kaunistahan täällä Porvoossa on, joten olen iloinen että päädyin tänne tutustumaan uuteen kaupunkiin. Ties vaikka viihtyisin täällä pidempäänkin. Olenkin jo pistänyt merkille monia kauniita kuvauspaikkoja, josta saisi asukuvia tai maisemakuvia otettua. Tilasinkin juuri uuden objektiivin kun sain sen tarjoushintaan, joten voisin vaikka lähteä kävellen tai pyörällä tutkiskelemaan aluetta ja ottamaan paljon kuvia! Erityisesti vanhassa kaupungissa on paljon kauniita katuja ja rakennuksia, joita kuvaisin mielelläni. Jos täällä on porvoolaisia bloggaajia niin ilmoittakaa itsestänne niin tehdään kuvausvaihtareita ja nähdään! Olisi nimittäin mukava tutustua teihin!
Ciao belle,
Sini

Vastaa