KURPITSABATAATTIKEITTO

Lupasin reseptiä herkulliselle kurpitsabataattikeitolle aka pumpkin sweet potato soup. Tähän olen rakastunut nyt viimeaikoina ja Pumpkin Spice maustesekoitus on sopinut siihen kuin omiaan. Lopputulos on täyteläinen ja maukas keitto, johon voi lisätä vaikka raejuustoa ja/tai kurpitsan siemeniä. Söin useampana päivänä eväänä kyseistä keittoa enkä vain kyllästynyt, koska mausteet ja raaka-aineet olivat niin vivahteikkaat. Reseptistä saa noin 5-7 annosta.
Keittoon tarvitset:
1 myskikurpitsa
2 bataattia
oliiviöljyä
suolaa
(klikkaa nähdäksesi ohjeen)
currya
Alpro Soya Coconut for professionals -kookosmaitojuoma

 

 

Kurpitsabataattikeiton tekeminen on yksinkertaista ja helppoa. Halkaise kurpitsa ja bataatit kahtia, älä kuori. Kaada päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Laita halkaistut raaka-aineet 220 asteiseen uuniin tunniksi. Kun ne ovat paahtuneet pehmeäksi, kaavi sisältö kuorista kattilaan, jossa soseutat keiton. Sisällön tulisi lähteä yrittämättä irti kuorista mikäli ne ovat tarpeeksi paahtuneet. Itse käytin myskikurpitsaa, jos kokeilette itse jotain muuta kertokaa toki kommenttiboksiin niin voin itsekin testata.
Lisää kattilaan, johon olet kurpitsan ja bataatit kaapinut oliiviöljyä, mausteet ja kookosmaito. Mausteissa suosittelen lisäämään reilulla kädellä jotta niiden maut tulevat hyvin esiin. Oman maun mukaan siis. Voit halutessasi käyttää tavallista maitoa, mutta oma suosikkini maitovaihtoehdoista on kookos. Olen käyttänyt myös kookoksella maustettua riisimaitoa, mikä sopii myös hyvin. Mikään ei kiellä kokeilemasta myös esimerkiksi riisi tai kauramaitoa. Keitosta tulee silloin vegaaninen ja kevyt, kun vaihdat tavallisen maidon kasvisvaihtoehtoon. Maidon lisäksi voit halutessasi käyttää vettä nestemäisemmän koostumuksen aikaansaamiseksi. Itse olen jättänyt keiton tarkoituksella hyvinkin sosemaiseksi, että kuljettaminen esimerkiksi töihin on helpompaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää annokseesi päälle halutessasi raejuusto ja kurpitsansiemenet. Nautiskele!

Poikaystäväni kun maistoi tätä ensimmäistä kertaa, hän tokaisi keiton maistuvan piparille! Glögin ja piparien ystävänä (lue addiktina) kai tämä keitto minulle uppoaakin. Ps. Ostin eilen ensimmäisen glögipurkkini tälle vuodelle, jesh!

 

 

Ciao belle,
Sini

Vastaa