LUONNOLLINEN KAUNEUS

Instagram on täynnä toistaan täydellisempiä kauneusguruja, joiden kulmakarvat ja countouring on aina ”on fleek”. Se on kuitenkin kaukana luonnollisesta, sillä voimakkaalla meikillä on helppo korostaa jopa muokata kasvojensa muotoa ja olemusta. Itse pidän luonnollisesta meikistä, joka hieman korostaa kunkin parhaita puolia. Esimerkiksi, itselläni on suuret silmät, joten kulmakarvoilla ja silmämeikillä pyrin korostamaan niitä, sillä koen niiden olevan yksi parhaimpia puoliani. En kuitenkaan ainakaan pyri tekemään meikistä tunkkaista ja nukkemaista, sillä en näyttäisi silloin itseltäni. Jokaisella on myös virheitä tai ominaisuuksia joista ei itse pidä, mutta ne ovat osa ulkomuotoasi. Paksu täydellisyyttä hipova meikkaus näyttää kauniilta kuvissa tai juhlatilaisuuksissa, mutta päivittäisessä käytössä se on hieman liikaa.
En käytä meikkivoidetta ollenkaan, vaan pyrin mahdollisimman ohueen meikkikerrokseen. Tummat silmänalukset peitän valokynällä, jolla saan samalla kirkkaan katseen ja ihon. Kulmakarvojen meikkaus on minulle lähes vakio, sillä omat kulmakarvani ovat luonnostaan aivan vaaleat, joten ilman kulmakynää tai värjäystä näyttäisin hieman oudolta, ainakin omasta mielestäni. Oma kauneusihanteeni sisältää tuuheat ja voimakkaat kulmat luonnollisuutta unohtamatta, joten en osaisi olla ilman jonkinlaista kulmien laittoa. Olen siksi harkinnut microbladingia, jola saisi pitkäkestoiset ja luonnollisen kauniit kulmat.
Onko teillä kokemusta microbladingista? Kerro kommenttiboksiin.
Luonnollisella meikillä pyrin eleganttiin lopputulokseen, joka näyttää samalla kauniilta muttei siltä että yrittäisin liikaa. Luonnollinen yhdistetään usein erityisesti kosmetiikkamarkkinoinnissa nuorekkuuteen, mutta myös iäkäs ja elänyt ihminen voi olla elegantti. Kyse on asenteesta, eikä niinkään ulkoisesta olemuksesta. Luonnollinen kauneus minun silmissäni muistuttaa enemmän eleganssia kuin puhtaasti nuoruutta, vaikka on muitakin tapoja olla kaunis. Eleganssi on ominaisuus johon pyrin, vaikken kyllä aina saavutakaan. Välillä on ihana olla rokahtavan grunge tai rennon boheemi, joten en rajoita sen hetken fiiliksen tuomaa inspiraatiota.
Elengantti ihminen on itsevarma ja viihtyy omassa kehossaan. Hän osaa korostaa omia hyviä puoliaan, mutta ei tee sitä liian innokkaasti. Kun tietää olevansa kaunis, sitä ei tarvitse kuuluttaa maailmalle, kuten onnellinen ihminen ei kuuluta sitä kaikille. Epävarmuus saattaa näkyä liiallisenä yrittämisenä, jolloin sisäinen rauha ja eleganssi ei välity.
Elegantti ihminen osaa myös käyttää tyylikkäästi itsevarmuutta nostavia asioita elämässään, kuten kirkaanpunaista huulipunaa, luottonahkatakkia tai vaikka korkokenkiä. Avain on tuntea itsensä luontevaksi ja kotoisaksi, jolloin luonnollinen kauneus ja itsevarmuus välittyy. Asenteella on yhä väliä, eikä pidä yrittää olla kukaan muu kuin on. Sosiaalinen media ja yhteiskunta haluaa antaa ohjeita millainen on kaunis ja hyvä ihminen, mutta sen ei täydy olla jokaiselle sopiva muotti. Jos koet, että yleiset kauneusihanteet ja standardit eivät ole sinulle, etsi jotain sellaista mikä tekee sinut onnelliseksi. Meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä, eikä sekään ole kovinkaan pitkä, joten ei kannata tarketua semmoiseen mikä ei tuota iloa tai tee onnelliseksi.
”Elegance is the one beauty that never fades.”
-Audrey Hepburn
 “Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick.”
-Gwyneth Paltrow
Ciao belle,
Sini

Vastaa