MIELENSÄPAHOITTAJIEN ILMIÖ

Viimeiset vuodet ovat olleet tärkeistä asioista puhumisen kulta-aikaa, on ollut eri kulttuurien kolahtelua ja kulttuurisen appropriaation korostamista ja julkisuusilmiöitä, kuten #metoo ja 13 Reasons Why tv-sarja (jonka 2. tuotantokausi on tullut tänään Netflixiin) jotka molemmat tuovat esille vaiettuja asioita ja tabuja. Asioista puhuminen ja niiden nostaminen on saanut aikaan mielensäpahoittamisen kulttuurin, joka näkyy siinä että välillä tuntuu ettei mikään poikkeava väite ole sallittu. Subjektiivisuus saa aikaan puhetta ja toimintaa ajoittain jopa suhteettoman pienistä asioista, jolloin kärpäsestä tulee härkänen ja somemyrsky on syntynyt. Haluan ajatella että tämä ilmiö on vain kärjistynyt muoto tasa-arvoon ja avoimuuteen siirtyvästä yhteiskunnasta, jolloin niin sanottu tarpeeton mielensäpahoittaminen vähenee ja voidaan käsitellä tärkeitä asioita ilman kärjistyneitä tunteita.

Nykyään huomaa useammin puhuttavan tästä asiasta, niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Jotkut ovat tyytyväisiä siitä, että asioista puhutaan ja toiset ovat taas sitä mieltä että nykyään valitetaan turhasta ja asioista tehdää liian isoja numeroita. Mielestäni on tärkeää saada näkyvyyttä ja jalansijaa asioille, jotka muuten ovat vaikeita puhua, kuten kiusaaminen, parisuhdeväkivalta, mielenterveysongelmat, seksuaalinen hyväksikäyttö ja niin edelleen, jolloin niistä puhuminen myös niitä kokeneille on helpompaa. Se että asiat kuten kulttuurinen appropriaatio tai sheimaus pienistä inhimillisistä virheistä on saanut todella paljon tulta alleen on toivottavasti vain hetkellinen ilmiö, joka aikaansaa ymmärrystä ihmisistä eikä jokaisesta virheliikkeestä tarvitse kokea somevihaa. Tästä aiheesta voisi puhua vaikka loputtomasti, joten haluaisinkin kuulla mitä mieltä te olette aiheesta?

​Lately it’s become more and more normal to talk about difficult matters and taboos. Pop cultural phenomenons like #metoo campaign and the tv show 13 Reasons Why are good examples of this ideology coming into action. All of this has accumulated into the phenomenon of getting upset over everything and people are judged over smallest things. Subjectivity ​becomes easily larger than life, which I hope is a passing phase due to saturation. It is in my opinion important to talk about these things like rape, mental illness, bullying and so on, since it may help people who are affected by those matters talk about them. This is definitely dividing people into two groups, the one’s that are happy with the progress and the one’s who think it’s gone too far and things are blown out of proportions. I believe that it needs to go little too far in order to create knowledge in people and it will become balanced and open environment to be in. I could go on and on about this, but I would like to hear what you have to say about the matter?

embroided blouse ISABEL MARANT ETOILE

belt GUCCI

denim shorts DIY

necklace THOMAS SABO

sunglasses RAY BAN

loafers VAGABOND

Ciao belle,

Sini

2 kommenttia

  1. aivan ihana blogi sulla!! 😊 ps mikä tää juttu on kun tulee että nouw haluaa että hyväksyn sen että nouw näkee sähkäri ja IP:n? näätkö sä mun IP osoitteen ja sitä kautta henkilötunnukset, osotteet ym vai minä tää on? 😅

  2. Kiitos Sippura! Kiva kuulla ☺️ IP osoite ei kerro muuta kuin karkean sijainnin kaupunkitasolla ja operaattorisi eli henkilötunnukset ja muut tiedot eivät näistä selviä. Vain viranomainen voisi operaattorille esitetyn virallisen haasteen perusteella saada nämä tiedot selville eli ei näy Nouwille. IPllä voi seurata että tuleeko viesti samasta paikasta vai onko kyseessä eri henkilö, sekä kertoo myös bloggaajalle miltä suunnalta lukijat tulevat.

Vastaa