MITEN HARRASTAN LIIKUNTAA?

Tällä hetkellä liikun muutaman kerran viikossa kuntosalilla, sekä saatan käydä esimerkiksi pelaamassa frisbeegolfia tai jotain muuta lisäksi. Ammattinikin puolesta liikunta on minulle tärkeää, vaikka laiskuuden iskiessä se helposti on ensimmäinen asia joka jää arjesta pois. Silloin kun on kiire ja stressaa helposti unohtaa liikkua, vaikka yksinkertaisuudessaan se olisi helpoin tapa lievittää stressiä ja helpottaa jaksamista kuormittavassa arjessa. Minulla on pitkä tausta tanssin puolelta, jota treenasin parhaimmillaan reilusti yli 10 tuntia viikossa, mutta nyt pidemmän tauon jälkeen tuntuu ettei enää varmaan osaisikaan mitään. Tanssi ja musiikki kulkee omassa liikkumisessani käsi kädessä, eli en osaisi kuvitella urheilevani ilman musiikkia ja esimerkiksi kuntosalilla toistosarjat tuntuvat huomattavasti helpommalta musiikin tahtiin, vaikka sama vastus tuntuisi ilman tempoa mahdottomalta. Minulla on ollut isot korvien päälle tulevat kuulokkeet pääasiallisesti käytössä, mutta ne hikoiluttavat korvia ja johto pyörii edessä joten käytännöllisyys on näistä kuulokkeista kaukana. Nyt olenkin vaihtanut hieman kevyempiin, joten musiikin kanssa treenaaminen on entistä helpompaa. Voin siis nauttia itse treenistä ja kokea liikunnan iloa, jonka takia tulisikin harrastaa. Ja siksi, jotta voit elää mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään. Sillä liikunta on tehokkain lääke moneen vaivaan. Myös silloin jos tervey heikentyy hetkellisesti, paranet ja kuntoudut useimmiten huomattavasti nopeammin jos olet elänyt terveellisesti ja liikkunut säännöllisesti.

Liikunnassa minulle on tärkeää toiminnallisuus, eli ei se fitnessbloggaajien ja personal trainereiden mainostama tapa treenata jossa vedetään paljon leukoja ja seisotaan käsillään, vaan se että tekemälläni treenillä on jotain vaikutusta siihen mitä minun tarvitsee arjessani tehdä. En siis treenaa sellaisia asioita, joista minulla ei ole käytännön hyötyä vain treenaamisen ilosta ellei siitä ole esimerkiksi iloa muuten. Työni on ajoittain myös fyysisesti raskas, joten pyrin kuntosalitreenin avulla kehittämään niitä ominaisuuksia, jotka auttavat jaksamaan työtäni paremmin niin että pysyn terveenä enkä loukkaa itseäni ja pysyn työkuntoisena työn kuormitustekijöistä huolimatta. Minulla on myös ollut hieman pidempi tauko liikunnasta, joten olen aloittanut liikunnan rauhassa palautellen siihen mitä olen pystynyt tekemään ennen taukoa. Pyrin pitämään harjoitteluni mielekkäänä ja terveellisenä, jotta siitä on jotain terveydellisiä hyötyjä. En esimerkiksi lähtisi treenaamaan fitnesstä tai muuta keholle raskasta lajia, sillä koen että liikunnan on tarkoitus pitää meidät terveenä eikä saada aikaan pahempaa vahinkoa. Tiedän myös tanssijana kuinka laji vie helposti mennessään, eikä vammoihin puututa ajoissa. Siksi pidän huolta tekemisistäni teknisesti ja asteittain lisäten, jotta kehoni pysyy treenissä mukana.

Tänäänkin salilla tehdessäni keskityn suuriin lihasryhmiin, tein isolla liikeradalla puhtaita toistoja niin että voin tehdä ne oikein. Haluan saada treenistäni mahdollisimman paljon irti, joten en halua tuhlata aikaa pienen liikeradan kitkutteluun, toistoihin jotka saavat aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä tai turhanpäiväiseen haahuiluun. Minulla on oma ”perusohjelma” jonka mukaan treenaan, jolloin saan monipuolisen kokovartalotreenin ja haluamani hyödyn normielämään. Painot nousevat hitaaseen mutta varmaan tahtiin, eikä välttämättä aina ylletä edelliseen painoon jos jostain syystä ei treeni kuljekaan. Sekin on ihan ok, sillä kehitys ei ole puhtaasti lineaarista, vaan tulee pienen pieniä hidastusvaiheita ajoittain. Haluaisinkin tietää enemmän siitä miten te treenaatte ja minkälaista liikuntaa harrastatte? Oletteko salihirmuja vai enemmän tietyn lajin tai vaikka ulkoilun ystäviä?

​At the moment I exercise two to three times a week at the gym, I want to functional training, which isn’t burpees and handstands but exercises that help with your goals in life and enhances the properties required in your day-to-day life. I also can’t do any of it without music since it makes it feel a lot easier and more fun. I think music and exercise goes hand in hand since I’ve danced most of my life. It is important to know how to train yourself the right way and stay away from fitness fads that aren’t as effective as the real thing. I tend to gravitate towards moves that I can do with proper technique and with large range of moment. I don’t want to waste time with moves that don’t improve me in the right way or might even do more harm. This is because my job is physically demanding at times and I want to be able to do it healthy as long as I possible can. 

earphones SUDIO

top REEBOK

shorts NIKE

hoodie NIKE

sneakers NIKE

Kuulokkeet saatu blogin kautta. Earphones gifted through the blog.

Ciao belle,

Sini

Vastaa