NYHTÖKAURALEHTIKAALIPAISTOS


Jokainen on kuullut nyhtökaurasta ja hirveästä joka viikkoisesta kilpailusta, joka erän saapumisesta ruokakauppaan aiheuttaa.   Itse olen useaan kertaan kaupassa käydessäni törmännyt tyhjään hyllyyn, jossa pahoitellaan tuotteen loppumista. Tällä viikolla satuin kuitenkin hyvin kauppaan ja vahingossa löysin nyhtökauraa kaupan hyllyltä, joten otin sen testiin! Nyhtökauraa mainostetaan viljattomana ja soijattomana kasvisproteiinina, jota se onkin. Ja maultaan se on hennon kauramainen, mikä on oletettavaa. Maustaminen onkin oleellista nyhtökauraa käytettäessä, ja sitä voi käyttää kuin jauhelihaa tai muuta vastaavaa proteiinin lähdettä. 
Oma reseptini kyseiselle proteiininlähteelle on kevyt, vähäkalorinen ja terveellinen. Se ei kuitenkaan ole siitä huolimatta mauton. Kasvikset tuovat ruokaan väriä ja ravintoaineita, joten eri värejä kannattaa aina kerätä lautaselle mahdollisimman paljon. 

rasia nyhtökauraa
noin 60 g lehtikaalia (1/2 ps)
2 paprikaa (punainen ja keltainen)
2 punasipulia
valkosipulin kynsiä kokonaisina tai pilkottuna
mausteet (esimerkiksi chili, pippuri, lime, tabasco yms) itse nappasin maustekaapista mikä sattui vaan sopimaan 
oliiviöljyä paistamiseen
 Laita lehtikaali, paprika, sipuli ja valkosipuli syvään paistokasariin, lehtikaali on raakana hyvinkin kevyttä ja kuohkeaa, joten se karkaa matalareunaisesta pannusta helposti. Mikään ei tietenkään kiellä käyttämästä sitä, mutta itse suosittelen jotain korkeampireunaista. Lorauta reilusti oliiviöljyä ja paista kasvikset. Mausta kasvikset makusi mukaan, kannattaa käyttää reilusti mausteita. Kun kasvikset ovat ehtineet hieman kypsyä, lisää nyhtökaura mukaan paistokseen. Paista vielä hetki että nyhtökaura lämpenee ja nauti! 
Oletko kokeillut nyhtökauraa? Mikä on suosikkireseptisi kyseiselle proteiininlähteelle?

Ciao belle, 
Sini

Vastaa