OMAA TYYLIÄ ETSIMÄSSÄ

Olen alkanut miettimään omaa tyyliäni enemmän ja enemmän ja sitä vaatekappaleiden määrää jota en oikeasti edes koskaan käytä. Ne ovat ilmestyneet sinne vaivihkaa ja vieneet tilaa enemmän kuin toivoisin eikä tyyliltään niissä ei ole aina sitä jotain, joka saisi minut käyttämään niitä uudestaan ja uudestaan. Olenkin pikkuhiljaa alkanut suunnittelemaan tyyliäni kohti klassista ja tyylikästä vaatekaappia, jossa kaikki kappaleet ovat juuri mulle sopivia ja saavat aikaan iloa. Olen muutaman klassisen kappaleen hommannut viime aikoina joihin vain rakastuin, kuten nämä Ray Banin aurinkolasit Clubround mallissa, johon ihastuin jo aikaa sitten, mutten ollut raskinut niitä ostaa. Minulla on ennestään Ray Banit, mutten niitä niin usein käytä sillä ne ovat siniset peililasit, joten laitan ne keväällä myyntiin ja annan niiden paikan näille täydellisille aikaa kestäville yksilöille. Vanhat lasini ovat aivan ihanat, mutta en näe käyttäväni niitä enää muutaman vuoden päästä. 

 

 

white shirt H&M
jeans LEVI’S
sunnies RAY BAN
necklace DKNY
boots WONDERS

 

 

Tällä hetkellä ihannoinkin ns. rentoa ”french girl style”, jossa trendit ovat toissijaisia ja klassiset yksilöt ovat vaatekaapin perusta. Valkoiset kauluspaidat ja täydelliset farkut ovatkin suosikkivaatteeni tällä hetkellä, joten haluan panostaa tyylikkääseen kokonaisuuteen, josta pidän vielä vuosienkin päästä. Jokaisesta sesongista valitsenkin sitten ne trendit, jotka täydentävät tätä tyyliä ja tuovat esille omaa personnallisuuttani. Työpäivinä en pukeudu kuin rentoihin verkkareihin ja huppariin, joten ns. normipukeutumiseni tapahtuu vapaa-ajalla joten aikaa ei jää yksittäisten trendivaatteiden käyttöön ellen pidä niistä todella.  Olenkin alkanut pyrkiä aina vain klassisempaan tyyliin yhdistämällä trendikkäitä statement vaatteita, kuten kesän 2 suosikkiani: kukkaprinttiset housut ja gingham kuvioinen paita.

 

 

Etsimällä laadukkaita ja tyylikkäitä vaatekappaleita, kuten leviksen täydelliset farkut, klassiset aurinkolasit ja kauluspaita, minulla on aina valinnanvaraa pukeutumiseen, vaikka joinain päivinä siltä ei tunnu. Luottovaatteet pelastaa pahankin tilanteen ja jo ostovaiheessa, kun pitää mielessä omaa tyyliä ja mitä vaatteita siellä vaatekaapissa on säästää aikaa ja rahaa. Ei tule vikaostoksia niin usein, kun jo ennen kauppaan menoa tiedostaa mitä etsii. Tietenkään itselleen ei saa olla liian rankka, jos tulee eteen budjettiin sopiva ihanuus, jonka haluaa voi sen silloin kotiuttaa. Kyseessä täytyy kuitenkin olla sellainen yksilö, joka vie koko sydämen. Istuuvuus on erittäin tärkeää, joten mieti tarkkaan minkä kokoisena kyseisen vaatteen ostat. Älä mieti koon muutoksia vaan sitä miten vaatekappale laskeutuu. Esimerkiksi ostin vasta mekon, joka S-koossa oli rinnanympäryksestä tiukka ja halusin enemmän klassisen ja rennon istuvuuden, valitsin M-koon joka esimerkiksi hartioista ja rinnanympäryksestä oli paremman kokoinen. Vyötäröä on helpompi säätää vyöttämällä tai pienillä alteraatioilla, mutta hartiaseutua on hankalampi muuttaa.

 

 

Hauska nähdä miten tyylini lähtee kehittymään ajan kanssa, sillä huomaan kiinnittäväni huomioni erityylisiin vaatekappaleisiin kuin olisin ehkä aiemmin tehnyt. Jotkut yksittäiset trendivaatteet houkuttelevat yhä, joten joudun käymään sisäistä keskustelua pienen pääni sisällä miten haluan toimia. Esimerkiksi kipparihattu houkuttelisi tällä hetkellä, johon en hetki sitten olisi koskenut pitkällä tikullakaan. Hauskaa miten trendit löytävät tiensä houkutuslistalle, kun niitä näkee erilaisissa asukokonaisuuksissa somessa ja kaduilla. Onko teillä ollut samaa ilmassa, eli haikailette tiettyjen trendien perään tai oletteko tähdänneet yhtenäiseen tyyliin trendeistä huolimatta? Itselläni tällä hetkellä pientä tasapainottelua näiden kahden asian suhteen, mutta klassinen tyyli on kuitenkin se mitä arvostan enemmän. Siihen on ihana yhdistää kaikkea trendikästä ja näyttävää ja luoda ihania asukokonaisuuksia.

 

 

Ciao belle,
Sini

Vastaa