PESTODIPPI

Olen harvemmin kastikkeiden tai dippien ystävä, mutta kuulin poikaystävältäni tämmöisestä pestodipistä, jota hän oli kokeillut. Laitettiinkin heti samalla kauppareissulla testiin ja hyväähän siitä tuli. Parasta tässä dipissä on se että siihen tarvitset vain kaksi raaka-ainetta ja dippi on valmis. Olen käyttänyt sitä itse kasvisten kanssa ns. kastikkeena, leivän päällä ja niin edelleen. Se tuntuu sopivan kaikkialle joten suosittelenkin sitä teille lämpimästi.
Alkuperäiseen reseptiin oli laitettu tuorepestoa, jota ainakaan minä en kaupasta löytänyt. Toteutimme reseptin sitten ihan tavallisella purkissa tulevalla pestolla, joka ei lopputulokseltaan ollut yhtään alkuperäistä huonompi. Mausteita tai muuta vastaavaa ei dippiin tarvinnut edes lisätä, vaan kaikki oleellinen oli jo valmiiksi pestossa, josta tehtiin jugurtin avulla dippimäisemmäksi ja koostumukseltaan kermaisemmaksi. Aina ennen dipin käyttöä se kuitenkin kannattaa sekoittaa nopeasti lusikalla, sillä jääkaapissa odotellessaan peston öljy alkaa ”erottautua” jugurtista, jolloin sekoittamalla saat korjattua tilanteen.
1 prk (200g) Valion turkkilaista jugurttia
1 prk (190g) Rainbow Pesto Genovese
Sekoita ainekset yhteen ja nauti dippiä esimerkiksi uunikasvisten kanssa tai leivän päällä. Molemmille suuret suositukset! Nam! Voit myös tehdä puolikkaan määrän kerrallaan, jolloin dippi pysyy tuoreempana. Pestoa vaihtamalla tavalliseen vihreään pestoon tai punaiseen pestoon saat helposti jotain uutta makuun jokaisella kokeilukerralla!
Mausteisen ruuan ystävälle tämä onkin loistava vaihtoehto kastikkeelle esimerkiksi uunijuuresten yhteydessä. Itsekin laitan usein purkkikaupalla mausteita ruokaan, sillä nautin voimakkaista mauista ja tulisesta ruuasta. Se sopi myös hyvin kanan kanssa, mutta suosikkini oli kieltämättä leivän päällä. Laitoin tämän lisäksi myös broilerin siivuja jolloin voileivästä tai voisiko sanoa jo burgerista tuli mehukas ja ruokaisa.
Oletteko kokeilleet itse tehdä vastaavia kastikkeita? Olisiko teillä vinkata muita vastaavia reseptejä? Jos on, vinkkaa kommenttiboksiin niin päästään kokeilemaan!
Ciao belle,
Sini

Vastaa