PIENI MATKAOPAS DUBLINIIN

Lomani loppupuolella matkustin Dubliniin viikonlopuksi. Olin kyseisessä kaupungissa Taylor Swiftin Reputation kiertueen keikalla, joka järjestettiin Croke Parkissa kävelymatkan päässä Dublinin keskustasta. Paljoa minulla ei ollut aikaa kyseiseen kaupunkiin tutustua, mutta pääsin tekemään konsertin lisäksi paljon kaikkea mukavaa. Preppylle historiasta kiinnostuneelle oluen ystävälle Dublin on unelmakohde, sillä suosituimmat nähtävyydet ovat pääasiassa yliopistorakennuksia kuten maailmankuulu Trinity College, kirkkoja ja linnoja sekä baareja. Keskustan alueella on myös paljon ihania erikokoisia kauppoja joista saa tuttujen turvallisten merkkien lisäksi myös irlantilaisia tuotteita kuten neuleita ja alkoholia (vain täysi-ikäisille tietenkin). Kävimme myös hotellissamme järjestettävässä Celtic Nights tapahtumassa jossa pääsi tutustumaan irlantilaiseen kulttuuriin uniikilla tavalla.

Hintataso Dublinissa on kotoista Suomea alhaisempi eikä valuuttaakaan tarvitse vaihtaa. Kortit käyvät monessa paikassa, mutta itse koin kätevämmäksi käyttää käteistä. Tähän vaikuttaa myös hieman se kummalla puolella jokea ollaan. Joen ns. hienommalla eteläpuolella sijaitseva Grafton Street on Dublinin tunnetuin ostoskatu, josta löytyy kaikkea Victoria’s Secretistä ja &Other Storiesista lähtien, sekä kalliimpien merkkituotteiden tavaratalo Brown Thomas, josta löytyy kaikkea! Lähialueella löytyy myös muita ostoskatuja ja nähtävyyksiä joten kauas ei tarvitse kokemuksia ja ostomahdollisuuksia löytääkseen lähteä. Turistiostoksille parhain suositus on Carroll’s, josta löytyy kaikki jota Irlannista voi kaivata. Käytimme myös (kauhistelemaani turistikokemusta) Hop-on-hop-off bussia eri nähtävyyksien välillä, jonka varmaan olisin yksin matkustaessani jättänyt välistä sillä hotelli oli aivan keskellä kaikkea eikä kulkuvälineitä olisi tarvittu.

Juna-asema oli kohtuullisen lähellä, josta pääsee myös helposti lento-asemalle mikäli haluaa käyttää julkista liikennettä. Esimerkiksi Crafton Streetiltä ja Trinity Collegelta kulkee myös lentokenttäbusseja helposti aivan parhailta pelipaikoilta. Näitä läheltä kannattaakin valita oma majoitus jos haluaa kokea helposti kaiken mitä Dublinilla on tarjota. Tällä reissulla käytimme lentokenttämatkoihin taksia, ja sympaattiset taksikuskit antavatkin mielellään vinkkejä esimerkiksi nähtävyyksiin ja kokemuksiin liittyen Dublinissa. Myös Dublinin ulkopuolella sijaitsevia ihania luonnonhelmassa olevia alueita kuten satamakaupunki Howth on ainakin paikallisten mukaan syytä katsastaa jos haluaa kokea enemmän aitoa Irlantia.

Vaikka ruoka Irlannissa on pääasiassa pubipöperöä, löytyy alueelta muutama hyväkin ruokapaikka. Itse ihastuin myös eri turistioppaissa mainittuun Elephant & Castle ravintolaan, jossa tarjoiltiin perusruuan lisäksi legendaarisia kanankoipia. Suosittelenkin aivan ehdottomasti kokeilemaan niitä jos olette Dublinin suuntaan tienne löytäneet. Jos olette oluen ja whiskyn ystäviä kannattaa kokeilla paikallisia oluita kuten kuuluisaa Guinessia. Irish coffee tehdäänkin irlantilaisesta Jameson whiskystä, jota saa lähes jokaisesta kuppilasta ja baarista. Molempien tehtaat ja tehtaanmyymälät löytyvätkin aivan lähietäisyydeltä keskustan kuhinasta. Joen vierestä löytyy myös kuuluisa Temple Bar alue, jossa nimikkobaarin lisäksi on myös monia muita suosittuja baareja ja kuppiloita.

I was in Dublin for the weekend to see Taylor Swift’s Reputation Tour concert in Croke Park. I didn’t have much time to enjoy Dublin, but here’s my tips for the city. The most popular things to see in Dublin are mainly universities, castles, churches and bars. Therefore if your a beer loving preppy historian, it’s your dream come true. Ireland it’s not famous for it’s food but if you’re in Dublin go check out the chicken wings in Elephant & Castle since they are worth it. After some crispy wings and some Guiness and Irish coffee with Jameson whiskey, you may enjoy some shopping at Crafton Street with all your favourite shops and a luxury department store Brown Thomas. If strolling around the Temple Bar area and it’s namesake bar isn’t your thing there are plenty of things to see like the world-renowned Trinity College and the beautiful harbour town Howth. For the souvenirs check out Carroll’s where you can find everything one might need from a trip in the capital of the Emerald Isle.

 

Ciao belle,

Sini

Vastaa