POSITIIVISUUS ENNEN KAIKKEA

Oma mottoni on aina levittää ympärilleni positiivisuutta ennemmin kuin negatiivisuutta. Pyrin näkemään postiivisuuden kaikessa ympärilläni, sillä se auttaa myös itseäni jaksamaan huonoina päivinä. Jos huomaan jotain josta voin antaa positiivista palautetta tai kehuja, teen sen usein empimättä. Kun huonona päivänä kun ei koe osaavansa mitään saa kehuja esimerkiksi tekemästään työstä, antaa se käsittämättömän paljon energiaa. Olin todella onnellinen, kun sain positiivisesta asenteestani kehuja ja sain kuulla että kanssani on miellyttävä tehdä töitä. Kyseistä kehua ennen olin epävarma omasta osaamisestani ollessani mukavuusalueeni ulkopuolella.

Positiivisuus kuten negatiivisuuskin tarttuu. Jos annat itsestäsi positiivisia viboja, saa joku toinen niistä myös hyvää energiaa. Jos taas pyrit tuomaan esille vain ne elämän huonot puolet, huomaat pian että myös ihmiset ympärilläsi alkavat tehdä samaa. Silloin kun heikommista hetkistä osaa päästää irti ja nähdä ne oppimismahdollisuuksina, voi huokaista helpoituksesta kun se ylitsepääsemätön asia ei pilannutkaan päivää tai viikkoa totaalisesti. Jos näet jonkun epäkohdan elämässäsi onkin tärkeää tarttua sarvista heti, sillä asian vatvominen omassa pienessä mielessä usein suurentaa asiaa suhteettomasti. Silloin voikin pysähtyä miettimään, että onko tilanne muuttunut pahemmaksi kuin aiemmin vai onko oma suhtautumisesi siihen muuttunut. Itse ainakin huomaan helposti asioiden kärjistyvän mielessäni, joten olen oppinut puhumaan niistä, jolloin ne pysyvät oikeassa suhteessa. Jos huomaat itsessäsi samoja piirteitä, niin puhu ystävän tai läheisen kanssa mieltä kaivertavista asioista, niin saat nopeasti perspektiiviä kuuntelijan puolelta.

Jokainen kaipaa positiivisuutta elämäänsä, sitä ei mielestäni voi koskaan olla liikaa. En tiedä ketään, joka olisi oikeasti pahoittanut mielensä aidosta positiivisesta kommentista tai kehusta. Tee siis muille kuin haluaisit itsellesi tehtävän. Jos haluat maailman lisää positiivisuutta ja iloista energiaa, kylvä sitä ympäriinsä. Ystävällisyys ja kohteliaat sanat ovat ilmaisia, eivätkä ole keneltäkään pois. Saat usein myös paljon enemmän iloa siitä, kun levität positiivisuuden ilosanomaa kuin valittamalla. Muista olla vilpitön sanoissasi ja tarkoita sitä mitä sanot, sillä luottamusta ei ole yhtä helppo menettää muuten kuin valehtelemalla. Jos sinulla ei ole positiivista sanottavaa jostain, älä keksimällä keksi mitään. Epäaitous nimittäin paistaa nopeasti läpi, eikä saa aikaan haluttua lopputulosta.

Hyvän mielen edistäminen voi olla niin pieni asia kuin pieni ystävällinen sana ystävälle tai kollegalle, se voi olla suuri teko kuten toisen auttaminen hädässä. Positiivisuus keventää raskasta arkea ja saa hymyn huulille. Myös huumori voi olla hyvää energiaa tuovaa. Löydä itsellesi paras tapa olla positiivinen ja pyri siihen. Kaikilla on huonompia päiviä ja asiat ärsyttävät, mutta silloinkin on tärkeä pyrkiä löytämään ne hyvät asiat elämästä. Silloin omasta ärsytyksestä tai ketutuksesta pääsee nopeammin yli, eikä se jää vaivaamaan mieltä pitkäksi aikaa. Positiivisuudessa ylipäätään on tarkoitus keskittyä olennaiseen, eli niihin asioihin jotka ovat hyvin niiden huonojen asioiden sijaan. Kun itse saa omaan elämäänsä riittävästi hyvää energiaa, sen levittäminen on myös helpompaa. En usko mihinkään energioihin ja shakroihin, mutta sana kuvaa hyvin sitä mitä haluan sanoa. Negatiiviseen keskittyvässä ympäristössä oleminen tuntuu raskaalta, ja päin vastoin. Yksinkertaisuudessaan tee oma ja muiden elämä mahdollisimman hyväksi hyödyntämällä kahta sanaa: Be positive!

denim jacket H&M

turtleneck sweater WEEKEND MAX MARA

headband ZARA

jeans BURBERRY

chelsea boots VAGABOND

Ciao belle,

Sini

Vastaa