POSITIIVISUUSHAASTE

Innostuin tästä blogeissa pyörineestä positiivisuushaasteesta. Ajattelin että se jos jokin voisi tuoda hyvin esille mitä olen puuhaillut viimeaikoina mielenkiintoisella tavalla. Toivottavasti ette ole näihin aivan totaalisesti kyllästyneet, mutta toivottavasti tästä on myös teille jotain iloa. En ole ollut tänä talvena läheskään yhtä positiivinen kuin aiemmin. Haluan kuitenkin löytää sen saman ilon, mitä tunsin esimerkiksi puoli vuotta sitten. Aloitetaan tästä postauksesta, jolla haluan muistuttaa myös itselleni niistä ihanista jutuista mitä elämässäni on.

3 hyvää asiaa päivissäni

Omat onnistumiset. Koen päivittäin onnistumisen ja oppimisen fiiliksiä esimerkiksi siitä kun eteeni tulee joku uusi termi tai diagnoosi, joka pitää selvittää. Huomaan oppivani päivä päivältä enemmän niin hyviä kuin ei niin hyviä asioita elämästä ja työstäni, joka auttaa jaksamaan sekä antaa intoa ja inspiraatiota mennä töihin joka päivä ja auttaa muita. Myös olemassaolevat taidot ja tiedot kehittyvät kokoajan, joten voin tehdä työni paremmin ja antaa enemmän tietoa ja tukea myös muille. Myös se että keksin jotain toista helpottavan ratkaisun ja autan heitä ratkaisemaan haasteita tuo iloa ja onnistumisen tunteita.
Muiden kehitys. Näen ympärilläni paljon muiden kehitystä myös lyhyessä ajassa. Se että huonovointinen ja väsynyt ihminen saa jostain virtaa ja motivaatiota lähteä liikkeelle ja kuntoutua tuo minulle iloa ja se onkin syy miksi teen sitä mitä teen. Se että näen hymyn jonkun kasvoilla kun he ovat ylittäneet itsensä tekee omasta työstä tekemisen arvoista. Se kiitos kun pelko tai epätietoisuus muuttuu määrätietoisuudeksi ja pystyvyydeksi. Se että voin omalla panoksellani edistää jonkun toisen hyvinvointia ja nähdä sen omin silmin päivittäin, se on tämän ammatin suola.
Kotiin tuleminenPitkän ja mahdollisesti kiireisen työpäivän jälkeen on ihana tulla kotiin, jossa on joku vastassa. Illan saa viettää kainalossa sohvalla tai yhdessä puuhastellen jotain. Myös se kun laittaa Netflixin pyörimään, maksaa ehkä muutaman laskun ja tekee ruokaa on jo itsessään mukavaa. Pelkän löhöilyn ja työnteon rumbaan pitää löytää kuitenkin tasapainoa, jotta se ei pääse vaikuttamaan omaan mielialaan. Pienistä asioista on tärkeä iloita, joka onkin ollut todella laiminlyöy periaate viimeaikoina.

 

 

3 hyvää asiaa minussa

Määrätietoisuus. Kun haluan jotain, teen töitä sen eteen. Vaikka olenkin impulsiininen halujeni kanssa ajoittain, on minulla myös pitkän tähtäimen suunnitelmia, joihin pyrin pienillä teoilla päivittäin. Pyrin tekemään siinä tilanteessa parhaan päätöksen, joka toivottavasti myös ajaa eteenpäin niitä isompia suunnitelmia ja haaveita elämässä.
Aitous. Olen yleensä aidosti juuri sitä mitä olen, en jaksa miettiä sen enempää mitä muut miettivät joten reaktioni ovat aitoja ja rehellisiä. Säästän myös energiaa sillä kun en ylianalysoi kaikkien jokaista liikettä ja muokaten omaa toimintaani sen mukaan. Tässä puhunkin juuri nyt enemmän vapaa-ajasta. Yritän ottaa myös asiat aidosti juuri sellaisena kuin ne ovat myös itseni ulkopuolella, eli en vaadi keneltäkään enempää kuin itseltänikään. Elämä on yksinkertaisuudessaan aitoa, joten silloin tekee itselleen palveluksen kun hyväksyy itsensä ja muut eikä vedä herneitä nenään siitä jos asiat eivät mene niin kuin itse haluaa.
Sisäinen haaveilijani. Mielestäni on hyvä asia että haaveilee ja unelmoi suuria. Olen tehnyt sitä pienestä pitäen ja vaikka ne saavatkin aikaiseksi ajoittain harmaita hiuksia, en osaisi kuvitella elämääni jos en tavoittelisi aina jotain suurempaa. Tiedostan että en ehkä sittenkään tule olemaan Oscar-voittaja tai maailmanlaajuinen stara, mutta ehkä voin tehdä omasta elämästäni unelmani. Haaveet ovat muuttuvaisia, mutta se että haaveilen ei tule muuttumaan ja se on positiivinen asia.

 

 

 3 hyvää asiaa elämässäni

Poikaystävä. Minulla on elämässäni yhtä höpsö ja omituinen ihminen kuin olen itsekin, mistä olen onnellinen. Kenenkään muun kanssa ei kommunikointi onnistu parhaimmillaan hymisemällä suu täynnä ruokaa tai vitsien taso ole jossain omassa inside sfäärissään. Se että kotona on vastassa joku kotoa tultuaan, joka tulee ovelle vastaan tai on aamulla keittänyt kahvia valmiiksi on mielestäni yksi parhaista asioista elämässäni.
Taloudellinen vakaus. Minulla onnekseni on ihana koti, jossa on hyvä olla. Omat tuloni riittävät asumiseeni ja elämiseeni, sillä minulla on työpaikka, jossa ajoittaisesta stressistä huolimatta viihdyn ja saan sieltä palkkaa joka kuukausi kattaakseni muut kuluni. Kotini on hyvällä paikalla Helsingissä ja pääsen sieltä helposti esimerkiksi kaupunkiin näkemään ystäviäni tai tekemään ostoksia. En joudu venyttämään jokaista senttiä, vaan voin suhteellisen huoletta hankkia myös niitä asioita, jotka ilahduttavat minua eivätkä ole välttämättömiä pärjäämisen kannalta.
Terveys. Näen kirjaimellisesti sairaita ihmisiä päivittäin, joten olen oppinut ettei terveys ole itsestäänselvyys. Se että pystyn kävelemään ilman suurempia haasteita itse, että pystyn hengittämään helposti ja minulla ei ole sitä suurempia kiputiloja on asia jota tulisi vaalia jo heti nuoresta asti. Elämäntapojen vaikutukset eivät nimittäin välttämättä näy vielä nyt, vaan muutaman kymmentä vuotta eteenpäin. Tupakoimattomuus, liikunnan harrastaminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ovat kaiken a ja o, joten siitä on hyvä nauttia nyt kun se on vielä tallella. Tee niitä asioita, jotka ovat vielä helppoja ja yksinkertaisia äläkä vasta sitten vanhempana jolloin kehosi ei välttämättä jaksa enää samalla tavalla.

 

 

3 hyvää asiaa tässä vuodessa

Liikunnan aloittaminen. Minulla on ollut luvattoman pitkä tauko treenistä ja liikunnasta ylipäätänsä. Sekin on omalta osaltaan vaikuttanut siihen miten olen tässä pimeässä ja kylmässä ajassa vuodesta jaksanut päivästä toiseen. Olen nyt kuitenkin hankkinut salikortin ja kuljenkin nyt toisen puoliskoni mukana kuntosalilla. Tarkoituksenani on tehdä ”mikä juuri nyt tuntuu omalle kropalle hyvältä” treeniä, eli vaihtelevalla ohjelmalla enemmänkin tarkoituksena irtautua arjesta ja saada jotain muuta ajateltavaa. Edellisellä kerralla tein esimerkiksi ylä- ja alataljaa, polvien ojennus- ja koukistusliikettä, hieman pakaraa ja lonkan lähennys- ja loitonnusliikettä, eli ihan perusjuttuja joista on myös hyötyä.
Balin matka marraskuussa. Varasimme poikaystävän kanssa kahden viikon kaukomatkan Balille marraskuun pimeyttä piristämään. Ihanan hotellin löydyttyä kohde vaihtui mutta kauas lähdetään. Yksi tämän vuoden haaveista onkin nyt bookattu, joten nyt voi hyvillä fiiliksillä odotella lomaa ja rentoutumista auringon alla. Olenkin haaveillut tämmöisesti kaukomatkasta jo hieman pidemmän aikaa, joten se että oikeasti pääsee jonnekkin viidakkoon ja lämpimään on taivaallinen ajatus. Matka ajoittuukin täydelliseen aikaan syksylle, sillä marraskuussa tarvitsee aina hieman aurinkolisää vaikka loman muodossa.
Matka Dubliniin kesäkuussa Taylor Swiftin konserttiin. Ennen kuin pääsen kauas lämpimään menen kesällä konserttimatkalle Dubliniin. Irlannissa en ole ennen käynytkään, joten voin samalla lisätä uuden maan vierailemiini kohteisiin. Mikään TayTay superfani en ole, mutta olen ihan innoissani menossa katsomaan minkälaisen shown tämä muija saa aikaiseksi. Uskoisin, ettei mistään minimalistisesta yhden naisen showsta ole kyse, joten odotukset ovat suhteellisen korkealla.

 

 

 3 hyvää asiaa blogissani

Aitous. Kirjoitan blogiini 100% niitä asioita joiden takana pystyn seisomaan. Tekstini on usein vapaata ajatuksenjuoksua ja puhtaasti suoraan niitä ajatuksia joita haluan sanoa. En stilisoi tekstiä liikaa, sillä koen että se on myös omassa blogissani vahvuus. Kieliopillisesti tietenkin korjaan kirjoitusvirheet ja ehkä järjestelen ajatuksiani hieman paremmin jos ne vaikuttavat ulkopuoliselle sekavalle, mutta sisällön pyrin pitämään niin aitona kuin mahdollista. Vaikka aivan kaikkea en elämästäni blogiin jaakaan ei se tarkoita sitä ettei sen sisältö olisi yhtään sen vähemmän aitoa.
Kehitys. Pyrin kehittämään itseäni bloggaajana jatkuvasti. Opettelen uusia editointitekniikoita, luen muiden blogeja inspiraatiomielessä ja pyrin resurssieni puitteissa miettimään miten saisin kehitettyä blogistani entistä mielenkiintoisemman myös teille kaikille muille. Niin että sitä olisi mukava lukea ja se inspiroisi myös itseni lisäksi jotakuta muutakin.
Rohkeat päätökset. Reilu vuosi sitten siirryin omalta tutulta turvalliselta blogialustalta So-Up!iin ja nyt tämän kuun lopussa tämä taipaleeni täällä päättyy ja siirryn toiselle alustalle. Kokeilen mielelläni uusia asioita ja vaikka tämä hieman minua jännittääkin ja tulen todennäköisesti haastamaan itseäni uusilla tavoilla siirtymisen jälkeen on se blogilleni tällä hetkellä oikea päätös. Julkaisen uuden osoitteen teille mahdollisimman pian, mutta sitä ennen saatte nauttia täällä So-Up!in puolella postauksistani ja sisällöstäni, sekä myös Instagramissa ja Facebookissa uusimmista päivityksistä.

 

 

polka dor dress VERO MODA
straw hat BIKBOK
jeans LEVI’S 501 SKINNY
chelsea boots VAGABOND
jewellery THOMAS SABO
Kuvat: Essie’s
Ciao belle,
Sini

Vastaa