STAYCATION

Suomi alkaa asteittain avautua ja mahdollisuudet ajanvietolle lisääntyä. Matkailua ei vielä pysty harrastamaan ulkomaille kuin erittäin rajoitetusti, joten koronatilanteen luoman stressin lievittämiseksi voisi harkita muitakin keinoja. Esimerkiksi omalla paikkakunnalla matkailu ns. ”staycationin” muodossa voi olla hyvä ja edullinen idea tavallisen lomamatkan sijaan. Itse kävin tammikuussa lomallani Helsingissä Lapland Hotelsissa yön ihanassa huoneessa, jossa sain nauttia kylvystä ja parhaasta seurasta. Lapland Hotels oli kokemuksena ikimuistoinen, sillä koko hotelli, huoneet, aamupala yms sopivat teemaan paremmin kuin hyvin.

Olen aiemminkin ehdottanut toiselle puoliskolleni yötä Helsingin hotellissa, mutta hänelle ajatus oli aluksi turhan vieras. Miksi mennä hotelliin kun halvemmalla voi nukkua omassa sängyssä? Mutta molemmille tämä yö Lapland Hotelsin eksklusiivisessa huoneessa, jossa sai saunoa ja kylpeä tavallisten mukavuuksien lisäksi oli ihana kokemus. Erityisesti parisuhdeviikonlopun tai rentoutusloman muodossa staycation toimii erinomaisesti. Ei tarvitse stressata kotiaskareista tai siivoamisesta, voit nukkua hotellin pehmeässä sängyssä ja nauttia aamupalaa jonkun toisen tekemänä. Halutessaan hotellin palveluista voi valita kaikenlaista tehostamaan rentoutumista ja palautumistaan, kuten hotellista riippuen spa-palveluja, ravintolapalveluja ja muuta mukavaa.

Staycationin ei aina tarvitse olla yö jossain, vaan se voi olla oman kotikaupungin nähtävyyksien, palveluiden ja muiden kokemista. Voit vaikka käydä paikassa jossa et ole koskaan ennen käynyt ja pitää vaikka piknikin, tai mennä uuteen mielenkiintoiseen ravintolaan syömään. Tee turistikierros ja valokuvaa kauniita paikkoja ja asioita matkan varrella. Tee rentouttava kävelylenkki lähipuistossa ja nauti jäätelökojussa pallo kesän uutuusmakua. Vietä päivä kotisi ulkopuolella tehden asioita, joita et normaalisti tekisi ja koe jotain uutta. Sen ei tarvitse maksaa maltaita tai sisältää niin paljon ohjelmaa, ettet ehdi nauttia jokaisesta kokemuksesta. Staycationin hyvä puoli on se, että jos tekemistä olisi liiaksikin voit useimmiten siirtää sitä toiselle päivälle sillä et ole menossa minnekkään kotipaikkakunnaltasi.

Staycationin voi järjestää myös omassa kotonaan, kunhan luo asianmukaisen tunnelman lomafiiliksen saavuttamiseksi. Tilaa tai nouda ruokaa suosikkiravintolastasi, kokeile uutta reseptiä, katso elokuvamaraton rakkaiden kanssa. Voitte myös tehdä ihonhoitorituaaleja yhdessä esimerkiksi kasvonaamion muodossa. Halutessasi voit myös tehdä naamion itse alusta asti, sillä internet on täynnä erilaisia ohjeita niiden tekemiseksi yksinkertaisista raaka-aineista kotonasi. Taivas on vain rajana, mutta ainut sääntö on että sen tulisi olla hauskaa ja rentouttavaa. Se voi jollekin olla pitkä pyöräretki uimaan, toiselle taas yö hotellissa ja kolmannelle kolmen ruokalajin illallisen valmistaminen yhdessä. Pyhitä aika tälle ilman häiriötekijöitä, jotta saat lomastasi kaiken irti. Miten sinä aiot viettää staycationiasi?

Ciao belle,

Sini

Vastaa