TALVI-IHON PELASTAJAT

Kuinka moni näin syys- ja talviaikaan huomaa ihon kuivuvan ja alkavan näin ollen kiukuttelemaan? Täällä ainakin käy näin jossain määrin, en kuitenkaan ole sieltä pahimmasta päästä onnekseni. Siitä huolimatta haluan pitää huolta ihoni kosteutuksesta erityisesti talvisaikaan, jolloin pakkanen ja viima alkavat nopeasti kaltoinkohtelemaan ihoa. Tämä näkyy sen hyvinvoinnissa ja iho alkaa nopeasti näyttämään kuivalta ja elottomalta. Tämän olen hyvin tähän asti välttänyt L’Occitanen Shea sarjaa käyttäessäni. Sarja on käytössä mulla ympäri vuoden, mutta erityisesti talvella huomaan eron. Kosteus pysyy yllä hieman paremmin ja vaikka joutuisin meikkaamaan hieman enemmän saan ihoni puhdistettua ja palautettua ennalleen päivän päätteeksi.

Ihonhoidossa mulla on jo aika vakiintunut rutiini, johon kuuluu tällä hetkellä Shea sarjaa, sekä kuivaöljy Nuxelta. Päivästä riippuen käytän joko hellävaraista Cleansing Oilia tai Cleansing Milkiä. Lopulliseen ihon puhdistukseen käytän aina Gentle Toneria, joka saa viimeisetkin meikinrippeet puhdistettua ihon pinnalta. Tämä on tärkeää että ihohuokoset eivät pääse tukkeutumaan ja epäpuhtaudet lisää finnejä ja ihon ärtymistä. Mikäli jostain syystä ihoni tarvitsee kunnollista syvempää puhdistustä käytän jo hyväksi todettua Foaming Cleanseriä.
Puhdistus on tärkeää ihon puhtauden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta sitäkin tärkeämpää on ihon kosteutus. Olen jo pitkään käyttänyt Shea sarjan kosteusvoiteita. Minulla on kahden eri vahvuista voidetta, joista kevyempää 5% Light Comforting Creamia käytän aamuisin kun iho ei kaipaa niin paljoa kosteutusta. Illalla ihon puhdistuksen ja päivän koettelemusten jälkeen turvaudun 25% Ultra Rich Comforting Creameen, joka kuivaöljyyn yhdistettynä tuntuu ihanalta ja ylelliseltä iholla. Aamulla iho on taas valmis uuteen päivään, kun iltaisin sen on hoitanut hyvin ja antanut Shea voin ja muiden öljyjen tehdä taikansa. Näitä kahta yhdistelemällä osana ihonhoitorutiinia saan juuri sillä hetkellä oikeanlaisen täsmäiskun ihoni kosteutukseen. Yritys ja erehdystaktiikalla saatua tulosta en kyllä enää aio muuttaa, joten ihonhoitorutiinini pysyy ainakin toistaiseksi samanlaisena. En halua enää kokeilla liian voimakkaita tuotteita, jotka saavat vaivalla hyvään tasapainoon saadun ihon kukkimaan ja ärtymään syyttä suotta.

 

L’Occitane tekee erilaisia suihkuöljyjä, joihin olen tykästynyt. Tavallisesta suihkugeelistä poiketen öljy on kuin tavallista öljyä purkissa, mutta hieroessa se muuttuu ja muuttuu ihanaksi ja kosteuttavaksi vaahdoksi. Tämä Shea sarjan oma Shower Oil on miedon tuoksuinen mutta sitäkin mielyttävämmän tuntuinen iholla. Suihkuöljy on aluksi hieman omituinen konsepti, mutta ainakin omalla kohdallani jo parin käyttökerran jälkeen se tunne on jo tiessään ja osaa nauttia öljyn pehmeydestä ja kosteuttavista ominaisuuksista.

 

Kuiva iho näkyy myös kasvojen lisäksi muualla ihossa, esimerkiksi sääret ovat omalla kohdallani usein kuivat ja kutisevat. Tätä on helppo hoitaa kosteuttavalla vartalovoiteella, kuten tällä Rich Body Lotionilla. Tämä oli yhteistyön merkeissä uudempi tuttavuus, mutta tuttujen Shean käsivoiteiden ja ihonhoitotuotteiden rinnalla osasin luottaa tähän tuotteeseen. Vartalovoide ei ollut myöskään pettymys, vaan kutina ja kuivuus helpottivat nopeasti ja iho pysyi pitkään hyvänä. Talviviimalla turvaudun usein huulirasvaan, jolloin rohtuneet huulet eivät pääse hidastamaan menoa. Aiemmin kovemmassa käytössä ollut Ultra Rich Lip Balm palasi taas suosikkien listalle, jota aion pitää esimerkiksi töissä mukana kaapissa käytettäessä silloin jos tarvitsee pikaista apua rohtuneisiin ja kuiviin huuliin.
Shea sarja siis näkyy arjessa vähän joka puolella niin päivittäisessä ihonhoidossa, suihkussa ja jopa työpaikallakin. Olen kokenut tuotesarjan ainakin omalle kohdalleni täydeksi kympiksi, enkä vaihtaisi pois. Kun pääsin tekemään L’Occitanen kanssa yhteistyötä ja kertomaan kyseisen tuotesarjan tuotteista olin todella iloinen, sillä bloggaajana pitää pystyä seisomaan mainostamiensa tuotteiden takana ja voin ylpeästi niin tällä hetkellä tehdäkin. L’Occitane brändinä on myös sellainen mitä tuen mielelläni ja teen yhteistyötä sellaisten brändien kanssa ketä koen pystyväni suosittelemaan myös teille lukijoille. Tämä postaus voi kuulostaa aikamoiselta hehkutukselta ja hypetykseltä, mutta en kerta kaikkiaan osaa sanoa mitään negatiivista tästä tuotesarjasta, sillä suurin osa ihonhoidon tuotteistani on kyseistä sarjaa ja on ollut jo hieman pidemmän aikaa. Uteliaisuudestani kokeilen mielelläni uusia tuotteita ja brändejä, mutta toistuvasti olen palannut samaan tuttuun ja turvalliseen.

 

Tuotteet saatu L’Occitanelta. Linkit vievät verkkokauppaan, en saa klikkauksista mainostuloja. 
Ciao belle,
Sini
Seuraa blogia Instagramissa @sinimustonen tai Facebookissa Sini Mustonen

Vastaa