TAULUSEINÄ

Olohuoneemme on ollut toistaiseksi jo olemassaolleiden huonehalujen oleskelupaikka. Suunniteltuna uutena hankintana tulikin vain tv taso, jonka puolesta pysyimme hyvin yksinkertaisessa ratkaisussa. Jotain pientä olohuoneemme kaipasi Brooklyn bridge-taulun siirryttyä makuuhuoneeseen, joten lähdin pallottelemaan ajatusta persoonallisesta ja tyylikkäästä tauluseinästä, tai gallery wallista. Onnekseni avopuolisoni oli heti mukana ajatuksessa, mutta itse taulujen valinta olikin hieman vaikeampaa. Toiveena oli jotain luontoaiheista ja sen pitäisi olla myös tyyliltään omaan silmääni sopivaa. Erilaisia yhdistelmiä suunniteltuani ja ehdotettuani päädyimme vihreäpainoitteiseen, mutta seesteiseen yhdistelmään, jossa oli erilaisia luontomaisemia ja lehtikuvia. Tähän yhdistelmään olimme molemmat tyytyväisiä ja saimmekin tätä kautta muuten mustavalkoiseen ja harmaaseen asuntoomme hieman vihreää väriä.
Tilasimme julisteet monelle tutusta Desenio-verkkokaupasta, joka myy siis erilaisia julisteita ja kehyksiä. Valikoima on mielestäni hyvä ja kuvat ovat laadukkaita. Julisteiden saavuttua pystyin olemaan vakuuttunut niiden laadusta, sillä printit olivat hyvällä ja paksulla printtipaperilla, sekä itse kuvat tarkkoja. Hintaakin lystillä tuli aika reilusti, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, ettemme leikkiin olisi ryhtyneet. Varaudu siis kunnon tauluseinää valitessasi kehyksineen noin kolmenumeroiseen lukuun. Toisaalta helppoa on myös myöhemmin täydentää seinää uusilla julisteillä, mikäli siltä tuntuu ja näin päivittää huoneen tyyliä ja tunnelmaa. Kehykset säästötarkoituksessa päädyimme ostamaan Ikeasta ja samalla reissulla lähti Irmeliksi ristitty palmupuu (vai onkohan se kenties vehka) hieman tuomaan raikkautta ja tunnelmaa. Olen innostunut erilaisista huonrkasveista, nyt kun apunani on joku joka niitä osaa oikeasti hoitaa. Innostukseni onkin saanut jo hieman toppuuttelua, ettei kohta asunto ala muistuttaa enemmän viidakkoa kuin kaksiota.
Hieman huonetta järjestelyämme ja julisteet mustissa sharpeissä kehyksissä seinälle aseteltuamme voin sanoa että tämä asunto alkaa näyttää entistä kotoisammalta ja juuri meidän näköiseltämme. Ainakin itse koen, että tähän tilaan tuli jotenkin heti luonnetta kun saimme seinälle jotain voimakaskontrastisempaa. Suurehkot neutraalinväriset seinät kun kaipasivat sitä jotain, jotta tila ei olisi jäänyt jotenkin tyhjän oloiseksi. Paljoa se ei vaatinut, vain hieman järjestelyä ja sommittelua. Itse tauluseinää suunnitellessa käytimme aikaa juuri sommitteluun, sillä halusimme sen olevan soljuva mutta omalta osaltani en halunnut sen olevan liian symmetrinen. Mielestäni onnistuimme luomaan kyllä toimivan mutta persoonallisen lopputuloksen, jota on helppo tulevaisuudessa lähteä muokkaamaan. Yksinkertaiset Ikean taulut tuovat itse julisteita hyvin esille, eikä näin loppusummaksikaan tullut mitään päätä huimaavaa. Enemmän vaivaa tuotti itse julisteiden valinta, jotta lopputulos olisi mieluisa ja silti tyylikäs asunnon tyyliin sopien.
Itse olen ainakin täysin ihastunut tämänhetkiseen olohuoneeseen ja olenkin alkanut jo hieman suunnittelemaan lisäyksiä sisustukseen, kuten jalkalamppu ruokailutilan valaisemiseksi tehokkaammin, sekä jotain muita pieniä sisustuselementtejä. Pidän teitä ajantasalla kunhan sisustusprojekti etenee, joten laittakaas kommenttiboksiin vinkkejä jos teillä olisi jotain ideoita valaisimiin. Olin ajatellut ns. yläpuolelle kaartuvaa valaisinta, joka tulisi kattovalaisimen tavoin ruokapöydän yläpuolelle ilman että tarvitsee erikseen alkaa sähkötöihin vetäen valaisimelle paikkaa toiselle puolelle huonetta. Ja kertokaa toki mitä pidätte itse tauluseinästä!
Ciao belle,
Sini

Vastaa