TÄYDELLISTÄ KASVISBURGERIA ETSIMÄSSÄ

Olen viime aikoina syönyt aina ulkona käydessäni erilaisia kasvisburgereita. Jotenkin vain eksyin paikkoihin missä niitä tarjotaan, joten pienen vastustelun jälkeen päätin, että etsin täydellisen kasvisburgerin. Eri käyn kokeilemassa ei paikkoja, joissa niitä tarjotaan, jotta löytäisin parhaan mahdollisen. Elämäni paras burgeri oli Local Bistron ruokakojussa Ilosaarirockissa syömäni maa-artisokkaburgeri, joka pyyhki lattian lihaburgerilla 6-0, ainakin lihaa syövien läheisteni mielestä.
Itsehän en siis syö punaista lihaa terveydellisistä syistä, sillä koen itseni pirteämmäksi ja terveemmäksi sitä välttäessäni. Mielelläni söisin esimerkiksi pelkästään kasvisruokaa ja vain ajoittain kalaa ja kanaa, mutta kasviperäiset proteiinituotteet ovat olleet hieman kalliimpia kuin esimerkiksi kanasuikaleet, joten jos olen halunnut tehdä maukasta proteiinipitoista ruokaa edullisemmin, olen yleensä turvautunut kanaan. Tällä hetkellä minulla on kyllä soijakuutioita, joilla pyrin vieläkin edullisemmin saamaan hyvää ja terveellistä ruokaa.
Burgeriprojektissani haluaisinkin erikoismainita muutaman paikan, joissa olen saanut hyvää ruokaa.Naughty Brgrs:ssa Helsingissä saa hyvää sienestä valmistettua Shroom brgr burgeria, joka kannattaa käydä kurkistamassa. Ei elämäni paras, mutta kieltämättä silti erittäin hyvä. Chico’sin Vegan Jalapeno Burger on todennäköisesti tällä hetkellä nro 2 listallani. Se oli erittäin maukas ja mehukas soijasta tehty burgeri. Jos pitää BBQ:sta kannattaa testata O’Learysin Oumph! burgeri. Soijasuikaleet on maustettu herkullisella BBQ kastikkeella, joka tekee burgerista maistuvan tapauksen. Viimeinen on kuvissakin näkyvä Friends & Brgrs:in Vegan Brgr oli erinomainen vaihtoehto siinä mielessä, että se oli tehty täysin paikanpäällä hyvistä raaka-aineista, mutta parhaimpien kasvisburgerien listalle se ei aivan päässyt. Mansikkapirtelö kyseisessä paikassa oli kyllä aivan taivaallista ja se tehdään myös suomalaisista mansikoista, siis nam!
Onko teillä suositella kasvisburgereita jotka ovat vertaansa vailla? Kerro oma suosikkisi niin kasvis- kuin muistakin vaihtoehdoista kommenttiboksiin.
Minua ilahduttaa kasvava kasviperäisten ja erityisesti vegaanisten tuotteiden määrä ravintoloissa. Kasvissyönti on entistä helpompaa ja terveellisempää, kun esimerkiksi soijasta, härkäpavuista ja kaurasta tehdään proteiinipitoisia tuotteita ravinnon monipuolistamiseksi. Kasvissyönti onkin hyvin ekologinen tapa elää ja omasta kokemuksesta terveellinen ja hyvinvointia tukeva. En ole lihansyöntiä vastaan, mutta se määrä mitä usein lihaa käytetään on turhan suuri. Kasviperäisten tuotteiden käyttäminen ja lihalla ”herkuttelu” olisikin hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa vaikuttaa omaan terveyteensä ja ympäristön hyvinvointiin, sillä lihan tuottaminen on huomattavasti kuormittavampaa kuin kasviperäisten tuotteiden.
Burgerit ovat erinomaista ruokaa ainakin omasta mielestäni, erityisesti mikäli se on tehty hyvistä raaka-aineista. Päivittäin niitä ei kyllä kannata nauttia, sillä ne sisältävät usein paljon kaloreita, joten energiaa tulee kulutukseen nähden aika paljon. Joten silloin tällöin tämmoinen herkkupala onkin ihan omiaan, sillä onkin suositeltavaa jopa ravitsemusterapeuttien toimesta välillä syödä niitäkin ruokia, mitä suositellaan välttämään.
Ciao belle,
Sini

Vastaa