TIVOLI

Edellisessä matkailupostauksessani kerroinkin parhaat vinkkini Kööpenhaminaan yleensä, mutta jätin suosiolla Tivolin ihan omaan postaukseensa, koska kyseessä on todellakin näkemisen arvoinen paikka. Menimme Tivoliin joulun ajan sesonkina, joten paikka olikin sen mukaisesti koristeltu valoin ja joulukoristein, joten erityisesti illalla se oli kaunis ja tunnelmallinen. Sisäänpääsy paikkaan maksetaan erikseen ja mikäli haluat käydä laitteissa, niiden liput tai rajaton ranneke tulee lunastaa erikseen. Sisäänpääsy pelkästään on 80 DKK, eli hieman yli 10€. Me emme tällä kertaa lähinnä kylmän sään vuoksi kokeilleet laitteita, vain nautimme vain ihanasta tunnelmasta, valoista ja ison ravintolavalikoiman ruuasta.
Sisäänkäyntejä Tivoliin on 2, joista molemmissa korttimaksu lippuihin on mahdollinen. Sisäänkäynneistä pääset suoraan huvipuiston sykkeeseen, joista on helppo käydä tutkiskelemassa eri alueita joita Tivolissa on. Yhdeksän ison kaupunkikorttelin kokoisella alueella onkin nähtävää vaikka millä mitalla, joten kannattaa varata aikaa sen kiertelyyn. Siellä on eri maille ja kulttuureille omistettuja alueita, jonka teeman mukainen ravintola alueelta myös löytyy. Esimerkiksi kiinalaiselta alueelta löytyi aasialainen ravintola (siellä tarjoiltiin myös sushia, joten en kehdannut sanoa kiinalainen), italialaiselta alueelta italialainen ravintola (jossa myös kävimme syömässä) ja niin edelleen. Se oli kuin olisit mennyt eri maasta toiseen vain kymmenien metrien päässä.
Tivoli sijaitsee aivan päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä, joten jos majoitut keskustassa on sinne kävelymatka. Kaikkein yllättävintä tässä sijainnissa on se, että kun kaupunkia katselee hieman kauempaa ja korkealta ei huvipuisto erotu horisontissa kuin tarkasti katsomalla. Se uppoutuu Kööpenhaminaan hyvin, mutta se kuitenkin läheltä katsottuna on valtavan kaunis ja ihana paikka. Eri pyhien aikaan Tivolissa on eri teemoja, kuten Halloween, joulu ja uusi vuosi, jolloin Tivoli on auki kesäsesongin ulkopuolella. Silloin siellä on ihan oma tunnelmansa ja huvipuisto on panostanut koristeluihin ja tunnelmaan toden teolla. Voinkin lämpimästi suositella paikkaa, niin isoille kuin pienillekin matkaajille, sillä jos yhden matkakohteen käyt Kööpenhaminassa katsastamassa täytyy sen olla tämä nähtävyys!
Ciao belle,
Sini

Vastaa