TREND REPORT: KEVÄT KESÄ 2017 NAISTEN MUOTI

Ensi kevään trendit esitellään catwalkeilla edellisenä syksynä Fashion Monthin aikaan. New Yorkissa, Lontoossa, Milanossa ja Pariisissa (sekä sivuavasti myös muissa isoissa kaupungeissa) esitellään kuuluisimpien suunnittelijoiden mallistot, ja silloin kaupungit ovat hullunmyllyä. Legendaariset muotiviikot ovatkin joka vuosi inspiroivia itselle, joita seuraan internetin ja sosiaalisen median sovellusten kautta. Onneksi on muotibloggaajia, jotka raportoivat uudet trendit välittömästi lukijoilleen, eikä enää tarvitse enää odottaa melkein puolivuotta, että muotilehdet raportoivat trendejä!
Keräsinkin mahdollisimman kattavan trendiennusteen, joista sinun on mahdollista valita itsellesi mieluisimmat trendit. Kaikkia ei tietenkään kannata lähteä kokeilemaan. Valitse omaan tyyliisi sopivimmat trendit ja yhdistele niitä muihin asuihin. Pian myös miesten trendit kokoava postaus. Kuvia catwalkeilta minulla ei ole nyt valitettavasti teitä inspiroimaan, sillä ilmaisia vapaasti käytettäviä kuvia en onnistunut löytämään. Jos kiinnostuit jostain trendistä enemmän, googleta ”SS 17” niin näet lisää erilaisia kuvia ja postauksia aiheesta.

ROMANTTISET RÖYHELÖT

Ensi kevään röyhelötrendi näkyi kahdella tavalla, hillittynä ja överinä. Voi hyvinkin siis todeta että oli röyhelö mikä tahansa, tulee se olemaan trendikäs.

RAIKKAAT RAIDAT

Monenmuotoiset raidat kuuluvat ensi kevääseen. Ne voivat olla vaakasuunnassa, pystysuunnassa, vinossa, kapeita, leveitä, eri värisiä… tärkeintä on itse raidat.

VIKTORIAANINEN GOOTTI

Tummanpuhuva ja romanttinen goottityyli on erittäin trendikäs myös ensi keväänä. Trendikäs goottityyli on saanut vaikutteita viktoriaanisesta ja glamourtyylistä. Röyhelöitä ja läpinäkyvyyttä yhdistellään myös tässä trendissä, joten tummiin huuliin ja smokey eye meikkiin voikin yhdistää mustassa sävyssä rohkeasti muita trendejä.

HOHTAVA METALLI

Metallinväriset vaatteet ovat entistä tyylikkäämpiä! Vaate voi olla kankaaltaan metallinhohtoinen tai se voi sisältää paljettien avulla luodun metallisen vaikutelman.

MONIPUOLINEN PLISEERAUS

Haitarimaiset pliseeraukset ovat yhtä trendikkäitä kuin aiemminkin, eivätkä ne hetkeen ole menossa minnekään. Erityisesti hameessa pliseeraus on hyvinkin tyylikäs. Eli mikäli haluat hieman persoonallisuutta tavalliseen midihameeseen, valitse pliseerattu versio.

SPORTTISET OLOVAATTEET

Urheiluvaatteita ei tarvitse vieläkään käyttää vain salille, vaan ne sopivat myös vapaa-ajalle. Myös ne jotka eivät liikkumisesta perusta voivat hyvällä omalla tunnolla valita urheilullisen asukokonaisuuden vaikka shoppailemaan tai kulttuuritapahtumiin kokematta huonoa omatuntoa ja silti näyttäen erittäin trendikkäältä.

KÄYTÄNNÖLLINEN KHAKI

Khaki on taas in! Käytännölliset khakivaatteet sopivat kovempaankin työhön, mutta myös kaupunkityyliin. Yhdistele khakia hieman hienostuneempiin materiaaleihin kivan kontrastin aikaansaamiseksi. Simppeli khaki on asussa hyvinkin mielenkiintoinen.

TYYLIKÄS TYLLI

Nyt voit vapauttaa sisäisen ballerinan tyllihameen avulla, kuten Carrie teki Pariisissa Sinkkuelämää tv-sarjassa.

LEIKKISÄT LEIKKAUKSET

Olkapäät, hihansuut ja saumat voivat hyvinkin olla leikattu auki ensi keväänä ja samalla voi näyttää hieman ihoa.

KAIKENLAISET VYÖT

Takit, paidat, neuleet.. Kaikki vyötetään! Vyön korvikkeena voi käyttää korsettia korostamassa vyötäröä, joka tekee asusta kuin asusta heti mielenkiintoisen ja muotoja imartelevaksi.

NURINKURISET KERROKSET

Alusvaatteet laitetaan ensi keväänä vaatteiden päälle, eli lyhyt crop toppi/liivit tai muu näyttävä yläosa yhdistettynä valkoiseen pyöreäkaula-aukkoiseen t-paitaan on trendikkyyden huippu. Lisäpisteitä korsettimaisuudesta!

LEVEÄT HARTIAT

80-luvulta tutut olkatoppaukset ovat taas täällä! Hartiat ovat miehekkään leveät erityisesti mekoissa ja puvuntakeissa, joten nyt ei kannata hävetä uimarinhartioitaan vaan esitellä ne ylpeänä!

VILLIT KUKKAKUVIOT

”Kukkakuvio keväällä, kuinka maailmanmullistavaa.” Näin sanoi Miranda Priestley Devil Wears Prada leffassa 10 vuotta sitten, mutta ensi keväänä erilaiset kukka- ja luontoaiheiset kuviot ovat enemmän kuin trendikäitä. Ne ovat valloittaneet catwalkit! Pitkä boheemi mekko korkealla kauluksella ja röyhelöillä ja kukkakuviolla varustettuna onkin ensi kevään yksi trendikkäimmistä luomuksista!

SEKSIKÄS PITSI

Pitsiä on nyt joka paikassa! Paidassa, housuissa, hameessa, takissa.. Minne vain haluatkin sitä yhdistää. Mitä enemmän sen parempi. Pitsi on helppo ja tyylikäs tapa saada asuun seksikyyttä välttäen myös liian näyttävyyden.

MONIMUOTOISET HIHAT

Hihat ovat ensi keväänä joko luonnottoman pitkiä, tai puhvihihoja, eli tavallisia hihoja ei niinkään nähdä. ”Pilalle viruneet” neuleen hihat ovatkin juuri sitä mitä monella catwalkilla esiteltiin.

RENNOT PYJAMAT

Kun ei jaksa panostaa, tai haluaa näyttää siltä, voi pukeutua pelotta pyjamaan! Silkkiset ja kauniit kaksiosaiset pyjamat yhdistettynä korkokenkiin onkin hyvä valinta. Nyt saakin näyttää ihan luvan kanssa siltä, että olet noussut suoraan sängystä ja lähtenyt valloittamaan maailmaa. Pyjama voi olla yksivärinen vai printillä varustettu, kunhan matchaavat keskenään.

LÄPINÄKYVYYS

Nyt saa hieman vilauttaa! Läpinäkyvät materiaalit ovat entistä suositumpia. Niitä nähdäänkin ihan kaikkialla, mekoissa, hameissa ja paidoissa. Mikäli vilautusvaara arveluttaa, yhdistä peitävämpään aluspaitaan, shortseihin tai bleiseriin.

SIVEELLISET KAULA-AUKOT

Syviä kaula-aukkoja ei catwalkeilla nyt hirveästi nähtykään. Kapeat pyöreät kaula-aukot, solmitut rusetit ja korotetut kaulukset olivatkin yleisempiä. Ja erittäin hienostuneen ja tyylikkään näköisiä päällä!

BOHEEMISUUS

Intiaanikesä jatkuu! Etniset printit ja boheemisella tunnelmalla varustetut vaatteet ovat taas täällä. Vapauta sisäinen hippisi ja nauti keväästä ja kesästä.

SELKEÄT LINJAT

Selkeät linjat niin ylä- kuin alaosissa on helppo trendi, jolla saat luotua sivistyneen ja tyylikkään vaikutelman. Mitä sitä turhaan hifistelemään?

ASYMMETRIA

Epäsymmetria tekee vaatteesta mielenkiintoisen. Yksiolkaimisuus, vino helma tai muu vastaava on hyvin trendikästä ensi keväänä.

PUKULEIKIT

Miesten pukeutumisesta inspiroituneet puvut ovat tyylikkäitä myös ensi keväänä. Liituraitaa ja suoria linjoja yhdistämällä pääsee pitkälle. Valitse joko tyköistuva tai rento malli, sillä ei ole niinkään väliä, kunhan lopputulos on ryhdikäs.

MONOKROMISUUS

Kevään pukeutuminen on yksiväristä. On se väri sitten musta tai valkoinen, tai hieman värikkäämmät keltainen ja erityisesti ensi kevään kuumin trendiväri pinkki, on koko asu kauttaaltaan samanvärinen.

Ciao belle,
Sini
Kuva Pixabay palvelusta

Vastaa