TREND REPORT: KEVÄT KESÄ 2018 MIESTEN MUOTI

Nyt on aika päästää miesten trendit lauteille! Tuttuun tapaan catwalkeilta ja muotiviikoilta kerätyt trendit on koottu samaan paikkaan, joten jos muoti ja trendit kiinnostaa olet täysin oikeassa paikassa. Yhtä kattavaa kattausta saa etsiä, eli eikun vaan tutustumaan.

Farkkua päästä varpaisiin

Kun pelkät farkut eivät riitä yhdistä tyyliin joko farkkupaita tai -takki. Tämä trendi on vienyt kyllä mennessään, sillä sen jos jonkun kanssa on helppo ja mukava hieman leikkiä ja kokeilla jotain uutta ja räväyttävää.

Printtien miksailua

Nyt kannattaa kokeilla yhdistää kaksi aivan erilaista printtiä keskenään. Valinta on vapaa, joten mielikuvitus laukkaamaan ja kokeilemaan. Kokeile vaikka ruutukuvion ja graafisen printin yhdistelmää, sillä vain taivas on rajana tässä trendissä.

Urheiluvaatteet

Sporttivaatteet ovat tulleet jäädäkseen. Kokeile jotain hieman näyttävämpää ja värikkäämpää tavallisiin pieruverkkareihin verrattuna, niin tämä trendi on sitten hallinnassa.

Värikkäät puvut

Ei nyt niitä mustia ja tummansinisiä pukuja vaan värikkäitä sellaisia. Esimerkiksi kirkkaat värit kuten punainen ovat hyvä valinta tämän trendin varalle. Ja mikä näyttäisikään paremmalta päällä kuin puku!

Sametti

Ylellinen ja näyttävä sametti on nyt myös miesten trendien listalla. Jos haluat kokeilla trendiä hieman hillitymmin, valitse vaate jossa on pieni yksityiskohta samettia. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen päästä varpaisiin, jos haluat räväyttää.

Silkki

Yksi vanhimmista ja ylellisimmistä materiaaleista, josta saa vielä nykyäänkin laadun ja tyylikkyyden tunnelman aikaiseksi. Eli Nyt ei passaa pihistellä vaan panosta esimerkiksi silkkiseen kauluspaitaan.

Paljetit

Miksi miesten täytyisi jäädä ilman kimalluksesta ja glamourista, jota paljetit saavat aikaan? No ei todellakaan tarvitse. Kimalla siis kilpaa tähtien ja katuvalojen kanssa kun lähdet valloittamaan kaupungin katuja.

Hawaijipaidat

Trooppiset ja näyttävät hawaijipaidat ovat täällä taas. Kesän tyyliin tämä sopii varmasti, vaikkei aurinko paistakaan. Voit itse olla luomassa kesätunnelmaa tällä trendillä, joten ei haittaa vaikka hieman palelisikin.

Korkeavyötäröiset housut

Lökärit on historiaa, korkea sen vyötärön olla pitää. Housut lähentelevät korkeuksiaan ensi sesongin aikana, joten eikun vain ottamaan inspiraatiota muotiviikoilta tai elokuvista.

Haalarit

Kuten naisillakin, yksinkertaisin ja tyylikkäin vaatekappale tänä vuonna on haalari. Sitä voi yhdistellä vapaasti oman tyylinsä mukaan, eikä asukriisikään pääse yllättämään kun ylä- ja alaosa on samassa pakkauksessa.

Iskätyyli

Iskäfarkut, lippikset ja paita housuihin työnnettynä ovat tämän tyylin kulmakiviä. Inspiroidu omasta isästä ja anna kunniaa sinne minne se kuuluukin. Iskätyyliin inspiraatiota kannattaa etsiä esimerkiksi Barack Obamalta.

Ulkoiluvaatteet

Eräjormailu on nyt trendikästä. Tuulitakit saa yhdistää katutyyliin, eikä tyylin tarvitse olla ulkoilureissua kummempi. Mikäs sen kätevämpää kun sadekuuro yllättää; ainakin pysyy kuivana.

Shortsit

Pitkät housut saa jättää odottamaan talvea. Ensi sesongin shortsit ovat entistä lyhyemmät. Puoleen reiteen ulottuvat lyhyet shortsit ovat cooleimman valinta, joten nyt saa väriä jalkoihinkin ihan urakalla.

Hameet

Yllättikö? Myös miehille hameet ovat kasvava trendi. Tyylikkäät hameet sopivat monenlaisiin tyyleihin, eikä tästä trendistä kannata hämmentyä. Se voi olla niin miehekäs kuin sinäkin, se on vain itsestäsi kiinni.

Statement logonauhat

Nauhat liuhuvat vapaina tai ovat ommeltuna kiinni vaatteisiin. Tässä trendissä on asennetta. Logot ylipäänsäkin ovat iso trendi, joten ei ihme että niitä on sovellettu myös hieman muuallekin.

Leveälahkeiset housut

Jos shortsit ei lämmitä tarpeeksi kesällä, valitse leveälahkeiset housut, joiden lahkeet lepattavat tuulessa. Koolla ei niinkään ole väliä, joko hieman suoralahkeisia housuja leveämmät tai sitten ihan överivaihtoehtona.

80-luku

Kasarityyli on ensisesongin nostalgiatrendi. Kurkista vaikka elokuvista ja popkulttuurin ilmiöistä inspiraatiota tähän. Luotettavimmat valinnat kasaritrendin omaksuntaa ovat esimerkiksi The Breakfast Club, Ferris Bueller’s Day Off ja Pretty in Pink.

Kokovalkoisuus

Raikas ja tyylikäs kesätyyli on saavutettavissa helpommillaan kokovalkoisella asulla. Hieman tahra-altis valinta tämä kyllä taitaa olla, mutta eikös se sano jotain rohkeudesta jos uskaltaa ihmisten ilmoille kokovalkoisissa lähteä.

Pinkki

Tämä väri hieman huonosta imagostaan huolimatta sopii hyvin tyyliin kuin tyyliin. Trendikäs valinta miten tahansa yhdistelynä, joko klassisesti kauluspaitana tai esimerkiksi kirkkaan pinkkinä pukuna.

2000-luku

Vuosituhannen alku oli muodin osalta rohkeaa aikaa, joten hauskaa että se on palannut muotiin. Nyt ei kuitenkaan kannata ajatella niitä kauheimpia N’Sync nuudelihiuksia tai supermatalia farkkuja vaan ennemmin pikeepaitoja ja reisitaskuhousuja.

Pystyraidat

Pystyraidan kerrotaan hoikentavan, mutta ennenkaikkea se on skarppi ja tyylikäs. Liituraita on ikityylikäs, mutta kannattaa testata myös paksumpaa ja näyttävämpää raitaa.

Utiliteettipaidat

Utiliteettivaatteita ovat esimerkiksi cargohousut ja armeijatakit. Käytännöllisetkin vaatteet voivat olla tyylikkäitä, joten mikset valitsisi esimerkiksi kätevillä taskuilla varustetua utiliteettipaitaa, eli ns ronskimpaa kauluspaitaa.

Logot

Logotrendi on ollut nousukiidossa jo hetken, mutta nyt se on räjähtämässä käsiin. Logoja on siellä täällä, isolla ja pienellä. Nyt saa ylpeillä merkeillä ja brändeillä sillä logomania on täällä taas.

Oversize puvuntakit

Kasariteemaan sopien ylisuuret puvuntakit ovat yksi suurimmista trendeistä ensi sesongille. Moni suunnittelija oli tuonut oman näkemyksensä trendiin sillä se on helposti muunneltava ja sopii tyyliin kuin tyyliin. Jos jotain uutta ja jännittävää etsit tyyliisi, tämä trendi voisi olla juuri sinulle.

Ämpärihatut

Muotiin palanneet ämpärihatut eli paremmin bucket hatseina tunnetut kalastuslakit ovat täällä taas. Jos kaipaat hieman persoonallisuutta omaan tyyliisi trendikkäästi, on tämä sinun valintasi.

Hevarityyli

Tummanpuhuva hevarityyli nahkatakkeineen ja bändipaitoineen on hauska ja näyttävä trendi ensi sesongille. Tässä trendissä jos jossain on asennetta ja sen voi toteuttaa oman makunsa mukaan joko pienesti tai all the way.

Maanläheiset sävyt

Maanläheiset sävyt, kuten ruskean sävyt, vihreä ja harmaa ovat miesten trendivärejä ensi sesonkina. Rennot, mutta tyylikkäät värit on helppo yhdistellä keskenään ja ne sopivat myös kaikille. Tämän helpommaksi ei pukeutuminen voi mennä!

Pyöräilyshortsit

Eriskummallisin tämän vuoden trendi täytyy olla pyöräilyshortsit. Tiukat ja muotoja korostavat shortsit ovat rohkeamman trendi, mutta miksei siitä saisi erittäin tyylikästä ja ennenkaikkea trendikästä aikaansaannosta. Otatko haasteen vastaan?

Huoliteltu vs sporttinen

Vastakohtien kanssa on hauska leikkiä joten mikset yhdistäisi trendejä keskenään. Huoliteltu ja klassinen pukeutuminen yhdistettynä sporttivaatteisiin on mielenkiintoinen ja hauska trendi. Siitä saa helposti näyttävää ja tyylikästä aikaiseksi.

Musta

Musta on uusi musta. Tämä ikisuosikki ja helppo väri pukeutua on varmasti suosittu trendi ja näkyy katukuvassa enemmänkin. Se taitaa kyllä olla meille suomalaisille ihan tyypillistä pukeutumisessa eikä tarvitse kesälläkään pelätä että musta olisi liian kuuma, jos lämpötilat eivät liian korkeiksi pääse nousemaan.

Graafiset kuvioinnit

Värikkäät ja näyttävät graafiset kuviot ja printit ovat yksi suosituimmista trendeistä. On sitten kyseessä värikästä tai muuten vain korkeakontrastista printtiä, on tämä varma valinta jos yhden statement vaatteen tai asusteen haluat tälle vuodelle hankkia.
Ciao belle,
Sini

Vastaa