TREND REPORT: KEVÄT KESÄ 2018 NAISTEN MUOTI

Kevät on tulossa tuota pikaa ja inspiraatio pukeutumiseen alkaa taas kukoistaa pitkän villasukat ja löhövaatteet kauden jälkeen. Tässä onkin tämän kevään kattavin trendikattaus jota ei kannata missata! Pian tulossa myös miesten trendeistä vastaavaa postausta. Tämä postaussarja onkin blogihistoriani suosituin ja te lukijatkin olette siihen tykästyneet mikä ilahduttaa minua näin bloggaajana suuresti. Tämä postaus kannattaakin laittaa kirjanmerkin taakse, että sen löytää uudestaan ja uudestaan inspiraatiota etsiessäsi. Mutta eikun pidemmittä puheitta ensi kevään ja kesän trendi raportti!

Kumi ja muovi

Tämä futuristinen trendi on näkynyt pantenttinahan ja pvc muovin muodossa jo hieman aiemmin mutta tämä trendi tulee ottamaan valtaa enemmänkin ensi keväänä. Coolein valitsee kirkkaan muovin niin takkiin kuin saappaisiinkin.

Rypytykset ja röyhelöt

Rypytykset ja röyhelöt jatkavat voittokulkuaan kohti kevättä. Kokeile niitä esimerkiksi lahkeissa tai hihoissa. Tämä ihana trendi on näyttävä ja varmasti tyylikäs. Esimerkiksi hameen helmaan tämä trendi sopii paremmin kuin hyvin.

Läpinäkyvyys

Mitäpä sitä turhaan peittelemään? Korkeavyötäröiset mummoalkkarit saavat näkyä nyt ihan kaikille ja läpikuultava tyyli onkin yksi kuumimmista trendeistä, ainakin kuvainnollisesti.

Höyhenet

Kun haluat räväyttää valitset höyhentrendin. Turkisten lisäksi lintutyyli tuo hieman asennetta tyyliin kuin tyyliin. Efekti voi olla pieni ja omaa tyyliä tukeva, tai sitten voit räväyttää ja valita höyheniä päästä varpaisiin.

Mustavalkoiset pilkut

Pilkkutrendi jatkuu, mutta se pitäytyy yksinkertaisessa ja klassisessa mustavalkoisuudessa ensi sesongissa. Ranskatartyylinen mekko tai paita on klassinen valinta, eli se kestää myös aikaa.

Rohkea kukkakuvio

”Florals for spring? Groundbreaking.” Anteeksi, oli pakko. Mutta rohkeat jopa graafiset ja värikkäät kukkakuviot ovat ens kevään juttu. Eli kukoista asussasi taas semmoisella energialla että ympärilläkin mieli piristyy!

Ruutukuvio

Klassinen, mutta oi niin ihana ruutukuvio ei ole menossa minnekkään. Päinvastoin se on jopa lisääntymään päin. Takit, housut, puvut ja asusteet ovat kokeneet ruutumanian. Tämä trendi ei varmasti vanhene hetkeen.

Paljetit

Uudenvuoden mekot ja paidat saavat kokea uuden tulemisen ensi sesongin aikana, eli älä unohda niitä bileiden jäljiltä kaappiin pölyttymään. Vaatteet, bootsit tai asusteet saavat kimmeltää kilpaa persoonasi kanssa!

Pystyraidat

Raitoja nähtiin muotiviikoilla moneen eri suuntaan. Klassisten vaakaraitakankaiden lisäksi oli paljon raikkaita pystyraitaisia vaatteita, jotka tuovat ryhtiä ja tyylikkyyttä asuun kuin asuun. Tämän trendin avulla voit myös ottaa selvää, että hoikistaako se todella. Toisaalta, mitä väliä sillä on kun näyttää tyylikkäältä ja tuntuu myös siltä.

Logot

Tätä trendiä on nähty sosiaalisessa mediassa todella paljon, eikä se ota hiipuakseen. Ennemminkin sen suosio on kasvamassa nyt ensi sesonkiin. Nyt saa edustaa lempibrändiään niin isolla ja näyttävällä logolla kuin vaan vaatteeseen tai asusteeseen mahtuu.

Narutukset

Vaatteita narutetaan nyt ihan urakalla. Älä kuitenkaan valitse niitä pari vuotta sitten käytettyjä narutettuja kaula-aukkoja ja ballerinoja, vaan kokeile narutuksia esimerkiksi hihoissa ja lahkeissa, jolloin saat vilauttaa ihoa hillitysti.

Urheiluvaatteet

Voiko tätä enää sanoa yllättäväksi trendiksi. Se on ollut nousukiidossa koko trend reportien ajan, eikä hiipumisen merkkejä ole näkyvissä. Kokeile hieman näyttävämpiä ja luksusefektin (sekä kenties jopa sen logon) omaavia urheiluvaatteita tämän trendin omaksuaksesi.

Taideaiheiset printit

Printit hulluttelevat nyt taideaihein. Kuuluisat maalaukset, graafiset piirrustukset tai popkulttuurin referenssit löytyvät nyt vaatteista. Sarjakuvaprintit olivat myös hyvin edustettuina muotiviikoilla, joten nyt on vara mistä valita näyttävä ja värikäs printti.

Punkkarityyli

90-luvun merkittävin trendi, eli punkkarityyli on tullut takaisin. Ihan luvan kanssa saa ottaa grunge tyylin hohdokkaimpia kohokohtia pukeutumiseen, kuten tumma meikki, nahka ja niitit niin että kadulla kierretään kaukaa. Vaihtoehtoisesti pienillä elementeillä omaan tyyliin voit saada pienellä vaivalla lisää särmää.

Kahden vastakohdan yhdistelmä

Kun et osaat päättää oletko tänään punkkari vai romantikko, sporttinen vai eteerinen voit vapaasti yhdistää molemmat tyylit. Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, joten miksi valita vain toinen?

Asymmetrinen tai neliskanttinen kaula-aukko

Kaula-aukon ei tarvitse olla tylsä vaan sillä saa olla persoonallisuutta ja muotoa. Tavalliset pyöreät ja v-kaula-aukot ovat vaihtuneet myös neliskanttisiin ja asymmetrisiin kaula-aukkoihin. Eli ensi sesonkina ei tarvitse kaula-aukkojen osalta nähdä tylsää päivää vaan voi ihan huoletta hullutella.

Valkoinen puku

Kokovalkoinen puku on raikas tuulahdus jolla on hyvä ottaa tuleva kevät vastaan. Trendikäs ja ennen kaikkea ajattoman tyylikäsvaihtoehto tuo myös hieman asennetta tyyliin. Yhdistä joko sneakereihin tai korkoihin ja valitse asusteet tilanteen mukaan. Tätä hankintaa et tule katumaan myöhemminkään.

Tummaa denimiä päästä varpaisiin

Kivi- tai happopestyt farkut eivät ole enää it-farkut, vaan trendikkäin valitsee tummat farkut ja parhaimmillaan lisäksi myös farkkutakin. Samaa kuosia voi valita myös muissa sävyissä, mutta mikäli tähtäät trendien aallonharjalle on valintasi tumma denim.

Rintaliivitopit ja alushousujen vilahdus

Läpinäkyvyys on päässyt uusiin ulottuvuuksiin ja alusvaatteet saavat näkyä ihan luvan kanssa. Rintaliivitopit ja korkeavyötäröiset alusvaatteet kuuluvat tähän tyyliin. Mikäli haluat kokeilla trendiä hieman siveellisemmin, voit valita joko yläosan tai alaosan jossa läpinäkyvyys paljastaa alusvaatteen. Rohkein valitsee esimerkiksi maksimekon joka kuultaa läpi ja yhdistää sen asennealusvaatteisiin. Kyllä, alusvaatteissakin voi olla asennetta.

Vyölaukku

Tämä pitkäaikainen kauhutrendi on nyt palannut takaisin entistä ehompana. Erityisesti isot merkit kuten Gucci ovat ottaneet tämän omakseen, mutta kauniita vyölaukkuja on myös edullisemmillakin merkeillä. Trendikkäin pukee vyölaukun olalle.

Moderni trenssi

Ranskatartyylin kulmakivi eli trenssi on tullut takaisin modernilla twistillä. Älä siis valitse ihan klassisinta mallia, vaan kokeile esimerkiksi hieman oversize mallisempaa vaihtoehtoa.

Koristeelliset olkaimet

Tavalliset yksinkertaiset spagettiolkaimet ovat niin viime vuotta! Ensi sesongin olkaimissa on timantteja, kirjailuja ja paljetteja eli ihan kaikkea muuta kuin tylsää.

Kirjaillut takit

Kirjailut ovat olleet jo hetken kuuma trendi, mutta nyt niitä nähdään erityisesti takeissa. Nyt kannattaakin panostaa esimerkiksi kirjailtuun nahkatakkiin tai farkkutakkiin.

Bleiserit

Maskuliiniset bleiserit ovat vallanneet tilaa pitkään suosiossa olleilta bombertakeilta. Jätäkin bomberisi odottamaan uutta tulemista ja valitse sen sijaan tyylikäs bleiseri, esimerkiksi ruutukuviossa. Pukuun yhdistettynä tämä trendi toimii myös erinomaisesti.

Kynähameet

Elegantit kynähameet ovat tulleet taas takaisin. Pitkään vain ns. sihteerikkö tai bisnesnaistyyliin kuulunut kynähame on nyt myös trendikäs. Yhdistä se vaikka epäsymmetriseen kaula-aukkoon

Shortsit

Ensi sesongin housut ovat lyhyet! Culottesit ja pitkät lahkeet voit unohtaa suosiolla ja valita tyylikkäät shortsit. Printtikuvioiset kangasshortsit ovat tyylikkäimmän valinta ja voit yhdistää siihen myös kirjailua ja muuta tilpehööriä.

Haalarit

Jumpsuitit ovat helpoin tapa näyttää todella tyylikkäältä, sillä parhaimmillaan et tarvitse mitään muuta. Asusteilla haalarista saa mitä vaan, juhla-asun tai rennon kotityylin aikaiseksi.

Kerrospukeutuminen

Ysäritunnelmaa tuo kerrospukeutuminen, joka saa yksinkertaisistakin vaatekappaleista jotain uutta irti. Kokeile mekon alle esimerkiksi pitkähihainen poolopaita, jolloin hieman viileämmälläkin säällä tarkenee, mutta tyyli ei voisi olla kuumempi. Myös housut voi jättää mekon alle ihan hyvällä omatunnolla ja näyttää trendikkäältä.

Printtien miksailua

Pilkkua vai raitaa? Kukkakuviota vai ruutua? Miksei molempia. Nyt kannattaa yhdistellä villisti erilaisia printtejä toisiinsa aikaansaadaksesi trendikkään ja näyttävän lopputuloksen. Minkä yhdistelmän sinä keksit?

Rusetit

Mikä söpö trendi tämä onkaan! Rusetit muodossa jos toisessa, suuria tai pienenpieniä tai sitten jotain siltä välillä. Rusetin voit nyt laittaa minne vaan asuasi tuomaan lisää sitä jotain.

Trooppinen rantatyyli

Kun rannalla on liian kylmä auringonottoon voit tyyliltäsi hakea troopiikin huumaa eksoottisella tyylillä, joka on kuin suoraan kaukomailta.

Pienilinssiset kissalasit

Ysäritunnelmaa tuo trendikäät Matrix laseinakin tunnetut pikkuriikkiset kissalasit. Ensimmäisinä tätä trendiä on nähty mm. Bella Hadidilla ja se onkin jakanut mielipiteitä. Tämä trendi taatusti kääntää päitä ja on yksi kansainvälisten bloggaajien suosikkitrendeistä tällä hetkellä.

Valkoinen toppi

Hieman epäedullisella lempinimellä varustettu ”vaimonhakkaajapaita” on yksinkertaista asua tai statement yksityiskohtaa korostava lisä asuun kuin asuun. Valkoinen toppi yhdistyy täydellisesti minkä asun kanssa tahansa, joten tästä monikäyttöisempää trendiä saa hakea.

Puhvihihat

Muhkeat puhvihihat niin lyhyinä kuin pitkinäkin ovat ensi sesongin statement elementti pukeutumisessa. Se on helppo tapa lisätä asun wow-efektiä, eikä sen lisäksi tarvitse paljoa asuun. Yhdistä yksinkertaiseen ja ihastu.

Statement olkihatut

Viime kesänä alkanut olkihattutrendi saa jatkoa hieman näyttävämmillä yksilöillä. Mitä massiivisempi ja näyttävämpi sen parempi. Tämän suojaan on hyvä piiloutua auringonsäteiltä, jos ne tänne asti jossain vaiheessa saapuvat.

Hapsut

Hapsuttaa! Yksi ihanimmista trendeistä, joista on vaikka mihin täytyy olla hapsut! Monenlaiset hapsut tekevät liikkumisesta aina hauskempaa kun ne heiluvat mukavasti. Kun haluat hauskuutta tyyliisi yhdellä kuumimmista trendeistä, on se hapsut. Joko kauttaaltaan, tai pelkässä mekossa, takissa tai asusteessa.

Valkoiset maksimekot

Nyt ei puhuta häämekoista vaan boheemin kauniista pitsiunelmista, jotka raikastavat kuumankin kesäpäivän. Vaikka ns. boheemius ja hippityyli onkin jäänyt pahimman suosion jälkeen hieman ylikäytetyksi ja menettänyt trendiasemaa, sitä samaa voi hakea näissä trendeissä. Enemmän etsi romanttista pitsiunelmaefektiä kuin boheemiutta niin olet oikeilla jäljillä tämän trendin kanssa.

Näyttävät slip dressit

Alusvaatemaiset spagettiolkaimilla varustetut kevyesti laskeutuvat slip dressit eivät ole menossa mihinkään. Niihin on tullut tämän sesongin osalta vain enemmän näyttävyyttä ja wow-efektiä, joten eikun vaan pientä seksikkyyttä etsimään tavalliseenkin asuun tällä trendillä.

Monta laukkua samanaikaisesti

Miksi tyytyä yhteen laukkuun kun voit ottaa mukaasi monta. Se ainainen ongelma, että haluamaasi laukkuun ei mahdu kaikki tarpeellinen ei tämän trendi myötä pääse enää vaivaamaan, sillä voit hyvin ottaa mukaan myös toisen jos kolmannenkin laukun, jotta saat koko omaisuutesi mukaan helposti.

90-luku

Ysäritrendi jatkuu, eli nostalgiapisteet saa ensi sesongin tyylistäsi varmasti tällä trendillä. Kurkkaa vaikka inspiraatiota klassikkoelokuvia ja sarjoja 90-luvun suosikeista (Frendit, The Fresh Prince of Bel Air, Christina Aquileran ja Madonnan musiikkivideot, Clueless ja paljon paljon muuta).

Sateenkaaren värit

Nyt koko sateenkaaren väritys samaan aikaan asuun! Värikkäät ja kirjaimellisesti sateenkaaren väriset vaatteet ovat nyt in. Pitkän ja pimeän talven jälkeen tarvitseekin hieman valoa ja väriä elämään, joten tällä trendillä sitä varmasti saa.

Kokovalkoinen

Tätä trendiä nähtiin muotiviikoilla niin paljon että se ansaitsi aivan oman kohtansa. Päästä varpaisiin valkoiseen pukeutuminen on raikkain ja tyylikkäin trendi värivaihtoehdoista. Joko puku, mekko tai shortsien ja puseron yhdistelmä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan kokovalkoista. Jos tarvitset väriä elämään, tee se asusteilla ja koruilla.

Pastellisävyt

Laventelivaaleanpunainen ja muut pastellisävyt ovat todennäköisimmin yksiä suosituimpia trendejä. Niitä on moneen lähtöön, joten tämä trendi kannattaa katsastaa kyllä ihan tositarkoituksella, jos haluat näyttää trendikkäältä ja ennen kaikkea tyylikkäältä tänä vuonna.

Kirkkaat perusvärit

Erityisesti päävärit; keltainenpunainen ja sininen, ovat varma vaihtoehto kun haluaa hieman rohkeampaa ja näyttävämpää tyyliä etsiä itselleen päivän piristykseksi. Erityisesti kokonaan yhteen näistä pukeutuminen tai ns. blokkaaminen eli kahden voimakkaan värin yhdistäminen keskenään on trendikästä. Jälkimmäisessä suosittelen punaisen ja sinisen yhdistelmää trendikkään lopputuloksen aikaansaamiseksi. Myös raikas oranssi ja persoonallinen pinkki ovat hyvä ja trendikäs vaihtoehto kevään ja kesän pukeutumiseen. Valitse perussävy äläkä murrettua sävyä tätä trendiä kokeillessasi.
Ciao belle,
Sini

Vastaa