TREND REPORT: SYKSY TALVI 2017-2018 NAISTEN MUOTI

 

 

 

Kohta on elokuu ja pitää alkaa valmistautumaan syksyyn ja talveen todenteolla. Tässä välissä onkin hyvä kurkistaa ensi sesongin trendit ja ottaa ne haltuun. Pistä linkki kirjanmerkkeihin, jotta voit palata myöhemminkin tähän varmasti kattavimpaan trendipostaukseen mitä tulet netistä löytämään! Edellinen Trend Report postaus kerää vieläkin lukijoita, joten toivottavasti pidätte tästä yhtä paljon kuin edeltäjästä. Pian myös miesten trendit postaus tulossa, joten pysykäähän kuulolla! En höpöttele tämän enempää vaan annan itse aiheen puhua puolestaan. Eli lue tästä mitä trendejä nähdään ensi syksyn ja talven aikana:

MONENLAISET TOPPATAKIT

Toppatakkien valtakausi jatkuu. Ensi talvenakaan ei tarvitse palella, sillä mitä pöyheämpi ja paksumpi takki, sen trendikkäämpi. Lisäpisteitä jos takki näyttää untuvatäkiltä!

LEVEÄT JA TRUMPETTILAHKEET

Lahkeet liehumaan! Keväällä ja kesällä hulluteltiin hihoilla, mutta syksyksi sama trendi siirtyy lahkeisiin.

LAMPAANNAHKATAKIT

Lämpimät shearling takit, eli ne lampaannahkatakit jossa pörröinen karva näkyy kivasti saumoista ja reunoista ovat täällä taas. Nyt ei kylmemmälläkään säällä tarvitse palella, sillä tämän talven takit ovat lämpimääkin lämpimämpiä!

PÄÄHINEET

Päänkään ei tarvitse palella, sillä erilaiset päähän laitettavat viritelmät, kuten fedorat ja muut hatut ovat trendien aallonharjalla. Tämähän on vain hyvä uutinen meille vilukissoille eikös niin?

MUSTAT NAHKATRENSSIT

Matrixin tyyliin voit nyt väistellä luoteja mustassa nahkatrenssissä. Itselläni tulee ainakin kovat ysärivibat kyseisestä trendistä, mutta yhdistämällä sen pehmeämpään tyyliin saat aikaan modernin asukokonaisuuden, joka on kuitenkin niin trendikäs!

KIMALLESAAPPAAT

Glitteri oli kesän festarien ykköstrendi, mutta syksyn tullessa se siirtyy piristämään saappaita. Nyt saa tylsempikin asu hieman särmää kun yhdistää pitkävartiset tai lyhyemmätkin glitterkimalteiset saappaat sitä vauhdittamaan.

VALKOISET KENGÄT

Puhtaan valkoiset kengät ovat ensi kauden fresheimmät ja trendikkäimmät valinnat. Nilkkurit matalalla ja kapealla korolla ovatkin ykkösvalinta, mutta voitkin valita melkein minkä tahansa tyylin. Valkoiset kengät raikastavat asun kuin asun, eivätkä ne ole statement statuksestaan huolimatta liian räväkät klassisempaankaan tyyliin.

VIITAT

Ei siis supersankariviitat vaan ne eri materiaaleista valmistetut lämpimät takkimaiset viitat. Nämä ovat jostain syystä aina olleet mieleen ja sen avulla saa helposti Blair Waldorfin inspiroiman tyylin aikaiseksi.

KAAPUTAKIT

Edestä solmittavat kaaputakit ovat taas täällä. Rennon boheemi tai klassinen yksilö piristää kyllä helposti asua kuin asua. Ja hyvä puolihan näissä on se että alkusyksyn lämpimämmillä keleillä sitä voi pitää tyylikkäästi auki ja paljastaa uusi lemppari neulepaita tai mekko!

HAME- JA HOUSUPUVUT

Miksi miehet saisivat vaan pukea pukuja päällensä, joten nyt naisetkin saavat luvan kanssa How I Met Your Motherin catch phraisen tyyliin ”Suit up!”.

VERKKOSUKAT JA -SUKKAHOUSUT

Kevään ja kesän kuumin Instagram trendi, eli verkkosukat ja -sukkahousut ovat vielä syksyllä ja talvella trendikkäitä. Suosittelen ehkä kuitenkin alkusyksyn trendiksi tätä, sillä Suomen talveen toivoisi mieluummin niitä lämpimämpiä sukkavaihtoehtoja.

MASSIIVISET HUIVIT

Jos hytiset helposti kylmyydestä voit ensi talvena turvautua massiiviseen ja paksuun huiviin, johon voit hautautua talven viimoilta piiloon. Ei aikaiset aamut bussipysäkillä tai

UUDELLEENMIETITYT KLASSIKOT

Jo kesällä nähtyjä kauluspaitojen moderneja versioita nähdään myös syksyllä. Tämän ultimaattisen klassikon lisäksi nähdään myös esimerkiksi trenssitakkeja, joiden ilme on modernisoitu.

MONIVÄRISET JA VINTAGETYYLISET TURKIKSET

Aitoa tai feikkiä turkista sen olla pitää. Itse ainakin olen hyvin innoissani erilaisista vegaanisista turkistakeista ja yksityiskohdista joita kauppoihin saattaa tulla. Olen jo jonkun aikaa haaveillut näyttävästä tekoturkistakista, mutten ole vielä sellaista löytänyt, joten peukut pystyssä!

MIDIHAMEET

Talvella hameen haluaa hieman pidemmäksi ja lämpimämmäksi, joten midihameet ovat siihen täydellinen ratkaisu. Tämä klassisen tyylikäs vaihtoehto voi käytännössä olla millainen tahansa, mutta polvia ei ensi talvena vilautella hameen alta!

MONIMUOTOISET NAPITUKSET

Tavalliset napit on ihan tylsiä, eikö niin? No ei ensi talven napitukset, sillä niissä on käytetty luovuutta. Erilaiset rakenteet ja napitukset ovatkin joka paikassa paidoista, hameisiin ja takkeihin!

PAKSUT VYÖT JA VYÖTETYT TAKIT

Vyötäröt esille, ladies! Erilaiset näyttävät ja leveät vyöt ovat ensi talven juttu. Isompaankin neuleeseen tai takkiin saa muotoa ja tyylikkyyllä vyöttämällä, joten pistä tämä trendi korvan taa kun inspiraatio on hukassa ja haluat jotain uutta ja näyttävää.

VIIMEISTELEMÄTTÖMYYS

Huolittelematon look on nyt trendikästä. Esimerkiksi saumaamattomat reunat vaatteissa tai dekonstruktio ovat tyypillisiä tälle trendille. Mitä sitä turhia hifistelemään?

TOIMISTOPUKEUTUMINEN

Pukupukeutuminen ja muut toimistotyylin kulmakivet saavat ensi talvena kokea himosuosion, sillä tyylikkäät klassikot toimivat joko sellaisenaan ja modernisoituna.

URHEILUVAATTEET JA VERKKAPUVUT

Tämä trendi ei ota loppuakseen ja en yhäkään ole siitä pahoillani! Sporttitrendi on niin fysioterapeutin unelmatrendi, sillä ne ainaiset verkkarit ja hupparit on trendikkäitä. Toki trendi on viety hieman sivistyneempään suuntaan, joten aivan pieruverkkareissa ei sitä trendilookkia saa aikaiseksi.

OLKATOPPAUKSET

Kasarihirvitys on trendikäs! Miehekkäät ja harteikkaat takit tehdään olkatoppauksilla ja leikkauksilla. Tämä toimii erityisesti toimistotyylissä, mutta lupaan ettei ainakaan ensi talvena kyseinen trendi pääse omaan käyttööni.

VIKTORIAANISET KAULUKSET

Matalat kaula-aukot eivät ole enää trendikkäitä, vaan kauluksen korkeus nousee jopa viktoriaanisiin korkeuksiin röyhelöyksityiskohdilla ja nauhoilla koristettuna.

HAPSUT

Hippityyliset hapsut ovat vielä kesänkin jälkeen trendikäitä. Niitä voikin käyttää monessa, kuten olemme festaritrendeistä oppineet, jotan älä hylkää hapsuja vielä syksyn saapuessa vaan ota ne mukaan piristämään pimeässä.

PALJETIT

Ah niin ihanat paljetit. Tämä trendi tuo valoa pimeässä syksyssä, joten jos kaipaat hieman piristystä niin omaksu paljettitrendi omaksesi. Ja pikkujoulukauden alkaessa tälle on varmasti käyttöä.

JUHLAVA SAMETTI

Jo viime talvena suosioon noussut sametti on täällä taas ja entistä suurempana. Alerekkien perukoilta kannattaa nyt kurkata kaikki samettiset kaunokaiset, sillä niille on talvella käyttöä.

TUPLADENIM

Farkkujen tai farkkuhameen kaveriksi puetaan nyt samaa kangasta oleva takki, eli kesän jäljiltä farkkutakki ei pääsekään talviteloille vaan sitä käytetään vielä syksylläkin. Kun ilmat alkavat viiletä, vaihda takki farkkupaitaan ja pue lämmin lampaannahkatakki.

MUOVIVAATTEET

PVC on trendimateriaali ensi talvena. Kesällä näimme paljon somesensaatioita kuten muovipolvisia ja kokonaan muovisia läpinäkyviä housuja. Nyt muovi voi olla minkä väristä vaan, kunhan se on vaatteessa!

OVERSIZE

Mikään ei kiristä tai purista oversize trendissä. Tämä on kyllä aikaisena syysaamuna pelastus, kun ei jaksa panostaa vaan voi pukea isoimman ja muhkeimman neuleen tai hupparin päälle.

FOLKTYYLINEN PUKEUTUMINEN JA VENÄLÄISET TUNNELMAT

Värikkäät ja persoonalliset Venäjän ja muiden maiden kansallispuvuista ja kulttuurista inspiroituneet vaatteet ovat seuraavan sesongin väripilkku. Tässä trendissä varmasti sinut huomataan!

PRINSESSATYYLI

Vapauta sisäinen prinsessasi ja pukeudu kuin kuninkaallinen! Ole näyttävä, sivistynyt ja juhlallinen, ripauksella sitä jotain.

LÄPINÄKYVYYS

Nyt saa vilauttaa! Läpinäkyvät kankaat yhdistettynä esim kirjailuihin tai sitten ihan vain sellaisenaan ovat seksikäs vivahde tyyliin kuin tyyliin.

KASARITYYLI

Vuosikymmenet palailevat ajoittain, kasari jatkaa kuitenkin vielä nostalgisissa trendeissä, joten vanhempien vaatekaappien klassikot äkkiä käyttöön!

MASKULIINISUUS JA MIESTENVAATTEET

Hieman jo sivuttu maskuliinisuus ja sukupuolistereotypioiden hajottaminen onkin trendikästä. Voit vaikka katsastaa elämäsi miesten vaatekaapit jos sieltä saisit jotain inspiraatiota tai lainakappaleita!

VILLI LÄNSI

Cowboybootsit ovat trendien ykköspäässä ensi talvena ja siihen kuuluvat muutkin tunnelmankohottajat kuten hapsut, joten vapauta sisäinen cowboysi tyylikkäästi.

LOGOT

Logot niin vaatteissa, asusteissa kuin muuallakin ovat täällä taas. Pitkään logojen piti olla pieniä ja huomaamattomia, mutta enää ei tarvitse piilotella muotifriikkeyttään! Extrapisteet Guccin logosta.

LIITURAITA

Sivistynyt ja tyylikäs liituraita menee niin toimistotrendiin kuin moneen muuhunkin kuin nakutettu. Eikun vain kokeilemaan mihin tästä trendistä on!

PILKUT

Pilkkukuviota nähtiin paljon jo kesän aikana mutta se tulee syksyllä olemaan vielä suurempi ja mahtavampi trendi. Eli nyt ale-rekeistä kaikki pilkkukuvio haltuun ja syksyn tyyli on valmis!

KUKKAKUVIOT

Kukkakuvio pienenee ja yksinkertaistuu mutta se ei ole menossa minnekään. Pidä siis kevään aikana hankkimasi kukkavaatteet lähellä, sillä niille on nyt käyttöä.

SILKKIHUIVIPRINTIT

Paisleykuvio, eli silkkihuiveista tuttu printti on nyt joka paikassa.

LEOPARDIPRINTTI

Vapauta sisäinen eläimesi ja sonnustaudu leopardikuvioon! Valitse yksittäinen yksityiskohta tai kokonaan printtilookki, leopardi on trendien kärkikahinoissa.

70-LUVUN RUUDUT

Retrot ja värikkäät 70-luvun ruudut ovat taas trendikkäät ja tulevat sopivasti syksyyn piristämään asua kuin asua.

TILKKUTÄKKI

Tikattu tilkkutäkkityyli on täällä! On kyseessä sitten vaatekappale tai asuste, on trendikkäin yksilö koostettu pienistä paloista erilaisia yhteensopivia kankaita. Miksi tyytyä yhteen kun voi saada kaiken?

TRENDIVÄRIT

VALKOINEN

PASTELLISÄVYT

VAALEANPUNAINEN JA PINKKI

TURKOOSI

PUNAINEN

HOPEA

SUKLAANRUSKEA

SINISEN JA MUSTAN YHDISTELMÄ

Ciao belle,
Sini

Vastaa