TREND REPORT: Syksy Talvi 2018 Naisten muoti

Blogini historian suosituin postaussarja on ehdottomasti Trend Reportit, joissa olen kerännyt varmasti kattavimman kattauksen seuraavan sesongin trendejä. Nyt voitkin alkaa ottaa näitä trendejä jo haltuun ja hankkia näyttävimmät yksilöt jo ennen muita. Ensisesongin värit ovat kuumia ja räväkäitä; kirkkaanpunainen, keltainen, sininen, ruskea, viininpunainen ja neonvärit valtaavat alaa. Tätä vastapainottamaan tulevat pastellinsävyt, joita kannattaa rohkeasti yhdistellä. Kirkkaat metallinhohtoiset pinnat ja sävyt kuten hopea ja hologramminhohtoiset sävyt ovat näyttävimpiä trendejä ensi sesongille. Jos väri ja kiilto on hieman liikaa, tartu kokomustaan trendiin, johon ainakin itse aion tarttua. Vanhat tutut ruudut ja pliseeratut hameet ovat in, mutta eivät todellakaan tylsiä, kun ne yhdistää norjalaiseen villapaitaan, nahkaan, eläinkuosiin, läpikuultaviin kankaisiin tai poolokaulukseen, tekoturkikseen, tweedkankaaseen tai silkkihuivieihin. Siveä tyyli on kuuminta hottia, joten yhdistele korkea kaulukset ja pitkät mekot saappaisiin ja pysy lämpimänä. Miksi palella kun voi tuntea olonsa lämpimäksi ja näyttää hyvältä? Muista vielä yhdistää statement päähine täydentämään lookin. Lue lisää trendejä alhaalta ja kerro mulle omat suosikkisi ensi sesongin kuumimmista trendeistä! Miesten trendit tulossa blogiin huomenna.

Eläinprintit – Animal prints

Vapauta sisäinen villipetosi hurjilla eläinprinteillä. Leopardikuvio on tuttuun tapaan yksi suosituimmista kuvioista, mutta älä unohda myöskään muita eksoottisia eläimiä kuten seepra ja tiikeri.

Nahkaa päästä varpaisiin – Leather from head to toe

Nahkamekot, housut, trenssitakit ja muut ihanuudet ovat yksi ensi syksyn ja talven kuumimmista trendeistä. Erityisesti nahkamekkojen vallankumous nähtiin catwalkeilla joten mikset sinäkin omaksuisi tätä trendiä.

Kaavut ja ponchot – Capes and ponchos

Kaavut ovat täällä taas. Tyylikäs ja ajaton tyyli on selkeästi nähtävillä tänä vuonna, joten mikset panostaisi näyttävään kaapuun tai ponchoon. Kerrosta se vaikka takin tai neuleen kanssa niin saat aikaiseksi trendikkään lookin kerrospukeutumisella.

Tweed

Kaunis ja persoonallinen tweedkangas on ollut jo useamman sesongin kartalla. Se ei kuitenkaan vanhene, sanoohan sen jo Chanelin klassiset jakkupuvut jossa vastaavaa materiaalia on käytetty.

Pliseeratut hameet – Pleated skirts

Haitarimaiset pliseeraukset ovat taas täällä. Hameet yhdistettynä esimerkiksi neulepaitaan ovat ihana tapa saada hieman näyttävyyttä ja naisellisuutta tyyliin lämmöstä tinkimättä.

Silkkihuivit – Silk scarfs

Silkkihuivit sellaisenaan tai vaatteeksi ommeltuna ovat trendien aallonharjaa. Itse ainakin aion kaivaa silkkihuivit laatikoiden kätköistä ja ottaa ne käyttöön!

Logomania

Logot sen kuin vain jatkavat vallankumoistaan. Onko se sitten mielenosoitusmainen reaktio tämän hetken yhteiskuntaan tai vastareaktio pitkään kestäneelle merkkien piilottelulle, logot eivät ole menossa minnekään.

Kerrospukeutuminen – Layers

Kerrosta toisen päälle! Laita takkeja päällekäin tai yhdistä kevyempiä kerroksia. Mitä enemmän sen parempi on tämän trendin motto.

Siveellinen pukeutuminen – Modest attire

Nyt ei vilautella. Pitkä hame ja korkeat saappaat sekä korkeat kaulukset ovat ensi sesongin tyyliin kulmakiviä. Siveän ja konservatiivisen tyylin ei tarvitse kuitenkaan olla tylsä!

Kiiltävät pinnat – Shiny surfaces

Kiiltävät asiat houkuttelevat niin harakoita kuin muodista kiinnostuneitakin tänä syksynä. On se sitten kiiltonahkaa tai pvc muovia, materiaalissa saa nyt heijastaa yhtä kiiltävänä kuin persoonallisuutesi.

Statement päähineet ja huput – Statement headpieces and hoods

Pipot, hatut, huput ja muut päähineet. Taivas on vain rajana, mutta ainut rajoitus on pitää pää piilossa ja lämpimänä. Otatko haasteen vastaan?

Cowboy tyyli – Cowgirl look

Bootsit, takit ja huivit, cowboytyylin kulmakivet ja villin lännen tunnelmat nähtiin catwalkilla useampaankin kertaan.

Pusero kaulahuivina – Sweater as a scarf

Tästä trendistä tulee mielen 80-luvun elokuvat ja preppyt koulupojat, mutta älä anna mielukuvan hämätä. Tämä trendi on monipuolinen ja varmasti toimiva.

Pilkut – Polka dot

Monenlaiset ja väriset ja kokoiset pilkut ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä eikä asia tule muuttumaan vuoden edetessä. Varaudu siis pilkkuvillitykseen vielä syksylläkin.

Tikatut hameet – Quilted skirts

Topatut ja tikatut hameet ovat olleet vain ihmetyksen aihe pitkään. Nyt on kuitenkin niiden aika löytää uutta puhtia trendikkäänä ja lämpimänä osana tyylikkäimpien vaatekaappia.

Kasarihartiat – 80’s shoulder pads

Hartiat levenevät toppauksia tulee lisää. Maskuliiniset oversize hartiat ovatkin erityisesti puvuntakkien trendikkyyden huippu. 80-luku näkyy muutenkin takkimuodissa, joten nyt on hyvä kaivaa vintageklassikot vanhempien teinivuosilta käyttöön.

Ruutukuvio – Plaid

On se sitten räväkkää ralliruutua tai klassisempaa ruutukuviota, on se erittäin trendikästä vielä jatkossakin. Jos et vielä omista mitään ruutukuvioista, nyt on hyvä aika sijoittaa kestävään trendiin ja klassikkoon.

Poolokaulus – Turtleneck

Unohdetaan massiiviset ja kookkaat poolokaulukset ja pidättäydytään simppeleissä ja trendikkäimmillään matalissa ja läpikuultavissa poolopuseroissa ja topeissa.

Rusetteja hiuksissa ja muualla – Bows all around

Niin pieniä kuin suuriakin rusetteja voi nyt löytää hiuksista tai osana asua. Sijainnilla ei sinänsä ole väliä, kunhan rusetista puhutaan.

Takin vyöttäminen – Belted coats

Ensi syksynä takki kannattaa vyöttää extra silauksen aikaansaamiseksi. Paksu ja näyttävä vyö tuo aina jotain lisää yksinkertaiseenkin asuun, joten tämä trendi sopii kaikille niin minimalisteille kuin räväkämmillekin tyyliniekoille.

Rento pyjamatyyli – Slouchy silky pyjamas

Mukava ja rento tyyli voi olla myös erittäin tyylikäs. Pyjama arkiasuna on ollut trendikäs jo hetken aikaa. Uutta vivahdetta siihen tuo kevyt ja eläväinen silkki. On se sitten kaksiojainen pyjama tai pitsikoristeltu alusvaatevivahteinen mekko kuuluu se tähän trendiin.

Tapettikukkakuvio – Wallpaper florals

Kukkakuviot ovat aina ajankohtaisia. Ensi sesongin tvisti on romanttinen kukkakuvio, jonka muistat varmaan isovanhempien tapeteista. Tätä trendiä et halua missata!

Mustaa päästä varpaisiin – All black everything

Tätä trendiä tulee minullakin käytettyä jatkuvasti, tunnustan. Siksi olenkin innoissani siitä, että se on taas päässyt catwalkeilla tuomaan lisää inspiraatiota arkipukeutumiseen.

Norjalainen villapaita – Fair isle sweater

Ihana ja klassinen trendi eli norjalaistyyliset villapaidat ovat täällä taas. Itselläni ei tätä trendiä vaatekaapissa ole, joten voi olla että lainaan sen toiselta puoliskoltani.

Toppatakit – Puffer coats

Viime talven isoin takkitrendi ainakin täällä Suomessa on ollut muhkeat toppatakit tai pufferitakit. Leikittele ensi talvena leikkauksella, materiaalilla ja tyylillä uudistaaksesi tämän trendin ensi vuodelle.

Parkatakit – Parkas

Lämpimät ja rennot parkatakit ovat nyt myös catwalkeilla. Tämän käytännöllisemmäksi Suomen talvea ajatellen muoti ei muutu, joten nyt on trendi joka käy ihan jokaiselle.

Tekoturkis – Faux fur

Ihanan pörröiset tekokarvatakit ovat olleet muodissa jo jokusen vuoden. Jos kokokarvainen takki ei kiinnosta, harkitse joko karvaisia hihoja tai kaulusta piristämään asua.

Duunarityyli – Blue collar style

Työhaalarit ja huomioliivit olivat huoliteltuna versiona mukana muotiviikoilla. Rento duunarityyli siistiytyy nyt myös katukäyttöön.

60-luku – The 60’s

60-luku kokonaisuudessaan oli hyvin edustettuna villeine kuvioineen ja persoonallisine asusteineen. Jos haluat nostalgiaa pukeutumiseesi, valitse tämä trendi.

Neonvärit – Neon colors

Kirkkaat ja räväkät neonvärit ovat täällä taas. Yhdistele niitä keskenään kaikkein trendikkäimmän lookin aikaansaamiseksi.

Lampaankarva – Shearling

Lampaankarva on ihanan lämmintä, joten en ihmettele yhtään miksi se on valittu takkeihin materiaaliksi. Ensi talvena karvansa saa näyttää kirjaimellisesti.

Hippityyli – The happy hippies

Rento hippityyli vilahti myös catwalkeilla. Ota hieman boheemiudesta mallia ja inspiroidu hippeydestä.

Liehuvat maximekot – Flowy gowns

Pitkät liehuvat helmat ja rento istuvuus on ensi syksyn mekkojen ydin. Nämä jos jotkin ovat mukavat päällä on kyseessä sitten arkipäivä tai juhlallisempi tilaisuus. Romanttiset mekot ovatkin ihana lisä jokaisen vaatekaappiin vuodenajasta huolimatta.

Neulokset – Knitted fabrics

Erilaiset neuleet ja kuviot ovat tyylikkäin valinta syksyn ja talven viimoihin. Neule voi olla paidan lisäksi myös hameessa tai housussa, mikäli etsit jotain uutta ja jännittävää tyyliisi. Eikä mukavuudestakaan tarvitse tinkiä!

Tyylitellyt näyttävät puvut – Flashy and styled suits

Modernit ja naisellisuutta korostavat leikkaukset tai näyttävä ja räväkkä materiaali sekä väri

Statement sukkikset – Statement stockings

Värikkäät ja näyttävät sukkahousut ovat olleet tyylikkäät viimeksi päiväkodissa. Nyt ne saa kuitenkin vetää ylpeänä päälle ja kokea persoonallinen trendi.

Korsettitopit – Bustier bodice

Alusvaatteiden korostaminen esimerkiksi leikkauksella tai läpikuultavuudella näkyi catwalkeilla hieman sensuellimpana trendinä. Tätä ei kuitenkaan kannata ehkä kaikkein kovimmille pakkasille valita tai vaihtoehtoisesti laita päälle kerroksia, kuten bleiseri.

Röyhelöt – Ruffles

Romanttiset ja näyttävät röyhelöt jatkavat seuraavallekin sesongille. Tämä on näyttävä trendi, joka sopii lisäämään persoonallisuutta yksinkertaiseenkin asuun helposti.

Höyhenet – Feathers

Juhlavamman ja näyttävämmän lopputuloksen aikaansaamiseksi yhdistä asuun kuin asuun höyheniä. Rohkeampi yhdistää ne kiiltävään hopeaan, kimalteleviin paljetteihin tai koristeompeluihin.

Statement taskut – Statement pockets

Nyt saa olla taskuja oikein olan takaa. Mitä erikoisempi tasku sen trendikkäämpi lopputulos. Eipähän tarvitse niin montaa laukkua kantaa enää mukana kun taskuja piisaa senkin edestä.

Punainen – Red

Ensi sesongin kuumin trendiväri on ehdottomasti punainen, eikä vain siksi että punainen yhdistetään lämpöön. Tässä värissä tunnet itsesi takuuvarmasti itsevarmaksi ja voit lähteä valloittamaan maailmaa.

Kirkas pinkki – Hot pink

Tätä väriä räväkämpää trendiä ei taida ollakkaan. Kuumaksikin pinkiksi luonnehdittu sävy on taattu piriste yksinkertaiseenkin asukokonaisuuteen.

Keltainen – Yellow

Gen Z eli tämän hetken nuorison tunnusväri eli keltainen on seuraavan sesonginkin kuumimpia värejä. Tässä trendissä kyllä piristyy vaikka marraskuisina pimeinä iltoina.

Colorblocking

2010-luvun alussa suosioon noussut colorblocking trendi on täällä taas. Yhdistä voimakaskontrastisia värejä kuten sininen ja oranssi, keltainen ja punainen tai mitä tahansa muita räväkän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Nyt saa näyttää väriä!

Näyttävä hopea – Spectacular silver

Niin paljetit kuin kiiltävät kankaat ja materiaalit ovat ensi sesongin näyttävimpiä trendejä.

Ruosteen sävyt – 50 shades of rust

Oranssi, ruskea, beige, konjakki ja viininpunainen sekä muut sävyt muistuttaen ruosteen eri vivahteita. Tämä kaunis väriskaala onkin ainakin itselleni mieleen.

Pastellien yhdistely – Mixed pastels

Pastellisävyt kuten laventeli, pinkki, vaaleansininen ja vaaleankeltainen jatkavat voittokulkuaan myös seuraavassa sesongissa. Näitä kannattaakin yhdistellä aikaansaadaksesi mahdollisimman trendikkään lookin.

 

Here’s my most popular series of my blog history and with absolut certainty the biggest trend report of the Internet. The trends of the next season are bright and powerful colors like red, yellow, blue, hot pink, neon colors, burgundy and brown. In contrast also soft pastel hues like lavender, baby blue and baby pink were very present on the catwalk. Shiny surfaces and silver was one of the most extravagant trends seen. These colors were mixed and matched with ease so don’t be afraid of some experimenting. If the color is too much for you the all black everything trend is the one for you (and definitely for me too). Old faithful trends like plaid and pleated skirts are still all the rage, but it definitely won’t be boring mixed with fair isle or norwegian styled sweaters, leather, animal prints, see-through fabrics and turtlenecks, faux-fur, tweed or silk scarfs. Modest styling is definitely in with stockings, high collars and longs dressed complemented with high boots. Why be cold in the winter when you can feel cozy and look amazing? Remember to cover your head with statement headwear like beanies or a hood, in order to complete the look. Here’s just a surface of the beautiful trends that are up for this season, rest will only be in Finnish, sorry my dears! Mens’ trends coming up tomorrow on the blog.

 

Ciao belle,

Sini

Vastaa