TUOREPUUROA JA TUMMAPAAHTOA

Hyvä aamiainen aloittaa jokaisen päivän hyvällä mielellä ja vatsa täynnä. Itse olen tykästynyt tuorepuuroaamiaiseen, jonka valmistaminen ei vie aamusta hetkeäkään, koska se valmistuu kätevästi jääkaapissa yön aikana. Sitä on myös helppo varioimalla kehittää, joten samaan makuyhdistelmään ei ehdi kyllästymään. Tuorepuuro on myös terveellinen, sillä siihen ei tarvitse lisätä mitään ylimääräistä, ellei välttämättä halua kokeilla. Oma suosikkini makuvaihtoehdoista on chiasiemenet ja pakastemustikat. Chiasiemet tuovat puuroon rakennetta ja hyvää energiaa, sekä ikuinen suosikkimakuni mustikka raikastaa puuroa ja tuo tarpeelliset vitamiinit annokseen.
1 dl kaurahiutaleita
2 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl chiasiemeniä
0,5 dl mustikoita
Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Helppoa kuin mikä, ja nopeuttaa aamua huomattavasti, kun vaan muistaa tehdä aamupalan valmiiksi edellisenä iltana.
Tuorepuuron kanssa sopii ihana tummapaahtoinen kahvi! Oma suosikkini on tumminta paahtoastetta oleva Löfbergsin Crescendo, joka on ihana voimakas, mutta silti maittava kahvi. Tämä ei ole kuitenkaan miedomman kahvin ystävän valinta, joten voit kokeilla esimerkiksi hieman miedompaa Kulta Katriinan Tummaa Paahtoa. Kahviin lisään hieman kasviperäistä maitoa, joka on tarkoitettu kahviin kuten Alpro Soyan soijamaitoa. Mikäli purkissa on merkitty, että se on tarkoitettu kahvin kanssa käytettäväksi, tulee siitä paljon parempi ainakin omasta mielestäni.
Ciao belle,
Sini

Vastaa