UUSI JA INNOVATIIVINEN HYDRA PEELING KASVOHOITO

En ole koskaan aiemmin käynyt kosmetologilla tai ollut kasvohoidossa, sekä tämän hetken hieman pahemmat iho-ongelmat ovat turhauttaneet, sillä en ole saanut miihin pidempiaikaista ratkaisua. Sain kunnian kokeilla ensimmäisenä Suomessa uutta ja innovatiivista Hydra Peeling kasvohoitoa, jossa käytetään hedelmähappoja puhdistamaan ja uudistamaan ihoa. Kasvohoidot tehtiin Kauneushoitola Kleopatrassa joka onkin Joensuun vanhin kauneudenhoidon yritys ja juhlii tänä vuonna 25 -vuotista taivaltaan. Kleopatra käyttää Guinot nimistä kauneudenhoidon sarjaa, joka on moderni mutta perinteikäs ranskalainen yritys ja tunnetuin alan brändi. Sitä käytetään jo pelkästään Ranskassa 3000 eri kauneushoitolassa ja kymmenissä ei maissa ympäri maailmaa. Tuotteet on kehitetty juuri tehokkaaseen ihonhoitoon, jolla saadaan aikaan näkyviä ja pitkäaikaisia tuloksia. Pidänkin erittäin paljon useista eri ranskalaisista ihonhoitotuotteista, joten minulla oli heti positiivinen mielikuva tulevasta kasvohoidosta.
Kauneushoitola Kleopatra sijaitsee Malmikadun ja Kauppakadun risteyksessä, aivan Citymarketin vieressä jossa se on toiminut koko yrityksen 25 -vuotisen taipaleen ajan. Yrityksellä on ollut myös useita muita toimipisteitä eri paikoissa. Tila on kaunis ja käytännöllinen ja siinä on kolme erillistä hoitohuonetta, sekä erillinen tila jossa voi tutustusta yrityksen eri tuotteisiin kasvojen- ja vartalonhoidosta kosmetiikkaan. Hoitolassa on ihana tunnelma ja henkilökunta on ystävällistä ja ammattitaitoista, joten kokemattomalle kosmetologilla käyjälle tämä oli antoisa kokemus. Kleopatrassa valitaan juuri sinun ihotyypillesi ja tarpeillesi sopivat hoidot ja tuotteet ja pyritään saamaan aikaan kaunis ja tasapainoinen iho, josta voi olla ylpeä.
Ennen itse kasvohoidon aloittamista otimme selvää millainen minun ihoni on kokonaisuudessaan, eli vaikka päälle päin ihoni on yleensä hyväkuntoinen ja sileä voi syvemmällä ihossa olla mm. piilevää pigmenttiä tai ihomuutoksia, jotka varhaisessa vaiheessa voidaan oikeanlaisilla tuotteilla hoitaa ja ennaltaehkäistä ennenaikaista ikääntymistä ja muita iho-ongelmia. Tutkimuksessa käytettiin Visia -nimistä ohjelmaa, jolla takana näkyvään laatikkoon asetettiin kasvot, ja joitain sekunteja kestävän valon välähdyksen aikana laite kuvaa kasvot erilaisten valojen avulla, jolloin saadaan tarkka ja monipuolinen kuva siitä mitä ihon pinnan alla saattaa piiletä. Ilokseni juonteet ja pigmentit olivat erittäin vähäisiä, mutta ihonihuokosissani oli suhteellisen paljon tulehdusta ja epäpuhtauksia, jotka näkyvät herkästi ärsyyntyvänä ja kukkivana ihona. Tämä tuli minulle hieman yllätyksenä, mutta tärkeänä tietona, sillä en ollut selkeästi puhdistanut ihoani tarpeeksi monipuolisesti. Minulle kerrottiin jokaisesta Visia -tutkimuksen vaiheesta niiden merkitystä ihon hyvinvoinnille, joten ymmärrän nyt omaa ihoani ja sen hoidon merkitystä paremmin.
Itse kasvohoito kestää noin tunnin ja yhden hoidon hinta on 99€, mikä on edullinen tunnin monipuolisesta kasvohoidosta joka saa aikaan välittömiä tuloksia. Mikäli olet raskaana tai olet allerginen tuotteiden sisältämille ainesosille suosittelen kokeilemaan muita vaihtoehtoja ihon puhdistukselle, muuten hoito on hellävarainen ja turvallinen kaikille. Ensimmäisessä vaiheessa kasvot puhdistetaan ja levitetään fytiinihappoa sisältävää hedelmähappoainetta iholle, jonka tarkoituksena on uudistaa ja poistaa kuollutta ihosolukkoa. Aine voi aiheuttaa pientä kihelmöintiä ja polttelun tunnetta kuten hiusväri, mutta omalla kohdalla tuntemuksia ei syntynyt ensimmäisellä kerralla ja toisellakin vain hieman. Hoitoa tekevä kosmetologi seuraa tuntemuksiasi aineen vaikutusajan, joten olet turvallisissa käsissä. Hieman tehokkaampaan puhdistukseen on myös olemassa rakeita sisältävä mekaaninen kuorinta, mutta vaihtoehdoista valittiin hellävaraisempi mutta ei yhtään tehottomampi vaihtoehto, eli ns. kemiallinen käsittely.
Kasvohoidon toisessa vaiheessa kasvoille ja decoltee alueelle levitettiin passionhedelmäuutetta sisältävää hedelmäisen tuoksuista jälleenrakentavaa seerumia. Levityksen aikana tehtiin myös kevyttä hierontaa, jotta aine imeytyy mahdollisimman hyvin ja ihon pinnan aineenvaihdunta vilkastuu. Hieronta ei ole siis verrattavissa hierojan tai fysioterapeutin tekemään vastaavaan käsittelyyn. Käsittely oli ihanan rentouttavaa ja miellyttävää, joten ei mitään valittamista.
Viimeinen, mutta ei todellakaan vähäisin vaihe oli kosteuttava ja rauhoittava peel off maski, joka palauttaa käsiteltyä ihoa ja tuntuu ihanan kosteuttavalta ja virkistävältä. Turkoosi ”smurffimaski” levitetään iholle, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa rauhassa. Aineen vaikutusaikana sain kotihoito-ohjeet ja mukaan muutamia tuotteita, jotta voin ylläpitää kasvohoidon aikaansaamia tuloksia myös kotona. Varasimme myös loput kasvohoitosarjan kerrat, sillä parhaat tulokset tulevat noin kolmen kerran sarjassa. Ihon uudistumista ja hoitoa ei siis jätetä Kleopatrassa asioidessasi puolitiehen vaan suosittelenkin varaamaan koko sarjan (3 kappaletta) kasvohoitoja, sekä omaan ihotyyppiin sopivat tarpeelliset lisätuotteet, jotta saat mahdollisimman paljon irti hoidoista ja pystyt ylläpitämään ihosi saavutettua kuntoa. Itse kasvohoidon jälkeen minua neuvottiin välttämään liikaa auringonottamista, korkeatehoista liikuntaa ja saunomista, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.
Sain mukaani kotihoito-ohjeiden mukaiset tuotteet Guinotilta, eli 2 kertaa viikossa käytettävä tulehdusta rauhoittava puhdistusvaahto Microbiotic Mousse Visage, joka puhdistaa syvemmin ja poistaa piilevät epäpuhtaudet. Olisinkin tästä erittäin tyytyväinen, sillä tulehdusta eli ns. aknebakteereita minulla havaittiin olevan numeraalisesti hieman yli 400 kun taas vähäinen määrä olisi alle 100. Ihonhoitosarjan tarkoituksena olikin eniten puuttua tähän ongelmaan ihossani. Sain myös suojakertoimen sisältävän Pur Confort kosteusvoiteen, jota käytetään lähinnä aamuisin, kun SPF 15 suojakertoimelle on tarvetta.
Lisäsin ihonhoitorutiiniini myös omilla jo olemassaolevilla tuotteillani tehtävän puhdistuksen myös aamuisin, sillä tähän asti olen puhdistanut ihoani vain kerran päivässä, joka epäpuhtauksien määrän suhteen ei ollut riittävästi. Iltaisin ns. ongelmakohtiin eli otsaan, nenään, leukaan ja poskipäihin käytän soluja uudistavaa Longue Vie Cellulaire kosteusvoidetta, jonka tarkoituksena olisi myös rauhoittaa ihoani ja lisätä ihon normaalia uudistumista, joten tulehdukset kokisivat tavallaan normaalin paranemisprosessin eivätkä jäisi ihohuokosiin odottamaan otollista hetkeä ja finniä. Ihonhoitorutiinistani täysin puuttuva silmänympärysvoide, eli Hydrazone Yeux, tuli myös mukaan kuvioihin. Herkkä ja pienihuokosinen silmänympärysiho tarvitsee omat pienimolekyyliset tuotteensa, jotta tarvittavat ravinteet pääsevät sinne minne ne ovat menossa. Näillä neljällä tuotteella saankin täsmähoidon juuri minun ongelma-alueisiin joten omalla kohdallasi ne näyttävät todennäköisesti erilaisilta, jotta saadaan aikaan pitkäaikainen lopputulos.
*Yhteistyössä Kauneushoitola Kleopatran kanssa. Tuotteet ja kasvohoitosarja saatu blogin kautta.
Ciao belle,
Sini

Vastaa