UUTEEN KAUPUNKIIN MUUTTAMISESTA

 

 

 

Muutin 31.5. Porvooseen, että pystyin aloittamaan uuden työn uudessa kaupungissa ja uudessa ympäristössä. Onnekseni koko kokemus on ollut lähes kokonaan positiivinen. Olen kuullut paljon kauhutarinoita siitä kun joku on muuttanut toiseen paikkaan töihin, joka on käytännössä tarkoittanut sitä että on ollut ilman tukiverkostoa kaupungissa, josta et tiedä mitään ja työympäristö on saattanut olla kamala, työkavereilta ei ole saanut tukea tai turvaa ja yksinäisyys pääsee yllättämään. Oma kokemukseni on ollut täysin vastakohta näistä kauhutarinoista.
Jännitin aluksi uutta kokemusta, mutta se tuli niin äkisti, etten oikeastaan ehtinyt edes huolestumaan uuteen kaupunkiin muutosta. En olisi kyllä osannut kuvitellakaan kuinka hauskaa minulla tulisi olemaan seuraavien kuukausien aikana. Uusi kaupunki eli Porvoo on todella kaunis ja mielyttävä ja koen että voisin asua täällä pidempäänkin. Viihdyn täällä, mikä on enemmän kuin hyvä asia. Olen kuitenkin täällä suurimman osan viikosta ja vapaa-ajallakin haluan tehdä ja kokea kaikkea ja sitä olen tehnytkin. Olen käynyt Porvoon keskustassa katsastamassa ravintoloita ja paikkoja joista olen saanut suosituksia, Linnamäellä katsomassa historiallisia nähtävyyksiä, Sondbyn hiekkarannoilla nauttimassa kesästä ja merimaisemista, Paahtimossa parina eri kertana terassilla parhaassa seurassa, melomassa ensimmäistä kertaa elämässäni, tutkiskellut työmahdollisuuksia tanssin saralla, yöpynyt Haikon Kartanossa, shoppaillut taidetehtaalla, kuljeskellut joen rannalla ja monta muuta asiaa. Tämä kesä onkin ollut elämäni tapahtumarikkain ja onnellisin, ja olen kiitollinen siitä!

 

 

Kaikkein onnellisin asia tässä kesässä on kuitenkin ollut ikimuistoinen työpaikka, jossa viihdyn. Koko työyhteisökin on täyttä rakkautta ja olen saanut paljon tukea ja vinkkejä työkavereiltani asiassa kuin asiassa. Joten jos joku teistä sattuu tänne eksymään kiitos paljon ja olette ihania! Olen päässyt mielestäni hyvin sisään työyhteisöön ja olenkin voinut olla täysin oma itseni. Töihin on ihanaa mennä aamulla kun kokee viihtyvänsä työpaikassa ja toivottavasti samassa paikassa olisi minun mahdollista jatkaa myös myöhemmin.
Asun tällä hetkellä soluasunnossa, joten olen saanut paljon tukea ja seuraa kämppiksestäni joka samalla tavalla kuin minäkin muutti Porvooseen töihin. Olemme samalla aaltopituudella ja juttu luistaa, joten on ollut hyvä asua täällä. Mietin alunperin myös työpaikkani tarjoamia asumisvaihtoehtoja, kuten yksiötä joka olisi pidemmän päälle tullut halvemmaksi, mutta vaikka vuokrani on isompi ja olen kauempana työpaikasta, en kadu päätöstäni yhtään sillä kokemukseni Porvoosta olisi ollut erilainen jos olisin homehtunut yksin yksiössä.

 

 

Tämän lisäksi vaikka hassultahan se kuulostaakin saman maan sisällä muuttaessa olen opetellut uuden kielen. Tai no uuden ja uuden, sillä olenhan mitä ruotsia opiskellut koulussa, mutten sillon siitä innostunut ja oppiminen jäi vähän pintapuoleiseksi. Vieläkään en ole 1,5 kuukauden aikana saanut siitä sujuvaa enkä uskonutkaan, mutta olen yrittänyt ja opiskellut todella paljon kieltä, sillä haluan oppia sitä ja käyttää töissä. Mm. ostin ruotsinkielisen pokkarin, vaihdoin Netflixin tekstityskielen englannista ruotsiksi, lisäsin Facebookissa seurantaan ruotsinkielisiä sivuja ja olen katsonut ruotsinkielisiä vlogeja ja videoita. Olen siis ollut kunnon kielikylvyssä. Olen myös pyrkinyt kysymään mahdollisimman paljon apua ruotsia äidinkielenään puhuvalta työkaverilta ja hän minulta suomen kielen sanojen suhteen. Eli win-win! Eiköhän tästä kohta musta sujuvasti ruotsia puhuva saada tuossa tuokiossa!
En voi olla kuin tyytyväinen, että minulle on sattunut näin hyvä tuuri ja että elämääni on päässyt näinkin paljon ihania ihmisiä ja kokemuksia. En kyllä tätä kesää vaihtaisi mihinkään vaan muistelen sitä lämpimästi vuosia eteenpäin. Tiedä vaikka eksyisin Porvooseen asumaan myöhemmin pidemmäksi aikaa, mutta nyt kuun vaiheessa nostan kytkintä ja siirryn kohti Helsinkiä ja muita kuvioita. Olen jo innoissani paremman puoliskoni kanssa asunnon löytämisestä ja muuttamisesta, sekä siitä että minulla on taas koti ja osoite. Ja tietenkin siitä että pääsen sen sisustamaan!

 

 

Ciao belle,
Sini

 

Vastaa