VIINI JA RUOKA -MESSUT

Tänä viikonloppuna Messukeskuksessa on Viini ja Ruokamessut, jotka nimensä mukaisesti sisältävät ruokaa ja sitäkin enemmän viiniä. Kyseinen messualue on K18, kuitenkin messualueelle alaikäinen pääsee huoltajan seurassa, eli ei hätää ruokaa pääsee hyvillä mielin maistelemaan. Tälle puolen emme tällä kertaa meneet, joten kerronkin enemmän juuri Ruoka ja Viini messujen tarjonnasta ja sisällöstä. Messuilla on normaalin messutarjonnan lisäksi mahdollisuus vuokrata viinilasi, sekä ostaa lipukkeita joilla pisteillä ostetaan juomia. Tämä oli mielestäni hauska idea, mutta ajatuksena että tiedät etukäteen kuinka paljon haluat käyttää on hieman haastavaa. Yksi juoma voi olla yhden tai useamman lipukkeen arvoinen. Helposti tulee ostettua hieman liikaa lipukkeita, joten jos itse messuille olet menossa suosittelen ensin ostamaan esimerkiksi 5 lipuketta ja tarvittaessa hakemaan myöhemmin lisää, sillä lipukkeita voi ostaa myös erikseen. Lasista kannattaa pitää hyvää huolta, sillä saat siitä pantin takaisin.

 

Omasta puolestani messuilla halusin päästä kokeilemaan erikoisempia shampanjoita. Messualueella oli monenlaisia pisteitä mistä kyseistä juomaa sai maistella. Tästä hyvänä esimerkkinä oli HBO Nordicin Shampanjabaari, jossa oli monenlaista kuohuvaa moneen makuun. Shampanjoiden lisäksi oli myös tavallista kuohuviiniä, muilla pisteillä oli kymmeniä ja kymmeniä viinivaihtoehtoja puna-, valko- ja kuohuviineistä, sekä oluita.  Ruokapisteistä ei ollut minkäänlaista pulaa, sillä erilaiset juustot, leivokset ja annokset puhuivat selvästi puolestaan. Messualueelle saapuessa ilmassa leijui niin ihana ruuan tuoksu, että olin taivaissa. Mm. Naughty Burger oli tuonut oman pisteensä messuille, joten nappasimmekin burgerit ettei aivan tyhjin vatsoin messuilla tule liikuttua.

 

 

Uusiin viinibrändeihin ja laatuihin tutustuminen oli iso osa meidän messupäivää. Pyrinkin vierailemaan pisteillä kurkistelemassa valikoimaa, vaikka itse viiniä en maistaisikaan. Ihania olivat erityisesti erilaiset juustopisteet, jossa oli maistiaisia vaikka kuinka paljon. En ollut suurimmasta osasta ruokapaikoista messuilla kuullutkaan ennen, joten olin mielenkiinnolla kokeilemassa. Myös sosiaalisesta mediasta tuttuja brändejä tuli messuilla vastaan, kuten alla olevista kuvista näkyvä Goodio. Oli kyllä aikamoista herkkua. Leivonnaisiin emme niinkään tutustunut paikanpäällä, mutta silmänruokaa niistä kyllä oli. En aikonut messuilta ostella kauheasti herkkuja, joten katseluun se sitten jäikin.

 

 

Messuilla ollut henkilökunta oli todella ammattitaitoista ja opimmekin vaikka sun mitä uutta viineistä, maistelusta ja ruokaan yhdistämisestä. Erityisesti pidin Pikakurssista shampanjaan, jossa Pekka kertoi ennalta valitsemastaan viinistä ja siitä millaisia kuohuvia kannattaa valita millaiseenkin tilanteeseen. Hän kertoi myös hyviä vinkkejä aiemmin mainitsemani shamppanjabaarin puolella. Sympaattiset ja taitavat somelierit ja muut työntekijät olivatkin messujen parasta antia, joiden vinkkien perusteella voi jatkossakin etsiä uusia makuja eri viineistä ja tehdä helposti hyviä päätöksiä viinien valinnan suhteen.

 

 

Katselin kieli pitkällä messujen herkkutarjontaa. Espanjalaisia, ranskalaisia, italialaisia, aasialaisia, suomalaisia ja vaikka mistä muualta tulleita leivonnaisia ja ruokaisampia vaihtoehtoja oli messuilla silmänkantamattomiin. Kojujen välissä oli toinen toistaan herkullisemman näköistä ruokaa, joten kiusaus oli suuri. Pitäydyin hyvin päätöksessäni olla ostamatta herkkuja suhteellisen hyvin. Lähtiessä nappasin Stockmannin Herkun pisteeltä pari pussia Parmesanin ja Tryffelin makuisia sipsejä (jotka on muuten sika hyviä, mums!), jotta voi sanoa että on jotain tullut ostettua. Liiallinen sokeri saa helposti olon inhottavaksi, joten mieluummin tulee suolaisia herkkuja syötyä kuin liian makeaa.

 

 

Ruoat oli suunniteltu aika pitkälti viinien ympärille, eli tarjolla oli viinien kanssa toimivia juustoja, juustolautasia, leikkeleitä ja leivoksia. Ruokapisteilläkin oli usein viinitarjontaa, joten ruuan ja siihen sopivan viinin yhdistäminen on helppoa. Kuten kuvista näkyy valikoimaa on, eli jos olette vielä menossa messuilemaan, kannattaa käydä hieman tarkemminkin tutustumassa erilaisiin lautasiin ja annoksiin. Erityisesti kaikki herkullisen näköiset leivokset jäivät kaivelemaan mieltä, eli jos et halua tulla katumapäälle, kokeilet jotain uutta ja jännittävää.

 

 

Uusi tuttavuus minulle oli porvoolaisen yrityksen Ceramico tekemä raastin, joka eriskummallisesta saippualautas- ulkomuodostaan huolimatta oli erittäin tehokas ja mielenkiintoinen tuote. Suomalaiset tuotteet ja yritykset ovat aina mielenkiintoisia tutustuttavia ja erityisesti porvoolaisuus siellä kesän asuneena plussaa. Ajatuksena keraaminen raastin oli myös aivan mahtava, sillä yleensä itsekin flunssaisena ja pöhnäisenä meinaan inkivääriä ja valkosipulia raastaessa ottaa mukana myös hieman ihoa ja kynttä. Tällä tuotteella sitä ei kuitenkaan pääse tapahtumaan, ja onhan tuo nyt aika hienokin. Halusin nostaa tämän tuotteen messuilta innovatiivisuutensa ja kotimaisuutensa vuoksi, joten haluaisinkin tietää että onko tämä tuote teille ennestään tuttu?

 

 

Tunnelma messuilla oli rento ja messuväki oli menossa mukana. Kuulin tutuiltani että osalla oli ollut tehokasta maistelua jo aiemmin päivällä, mutta itse en ainakaan turhan innokasta viininmaistajaa sieltä bongannut. Viihdyin kyllä messuilla ja samaa voi sanoa parempikin puolisko. Todennäköisesti menen ensi vuonna uudestaan, jos satun sinne pääsemään. Viinien maistelu ei ollut loppujen lopuksi kovin kallista puuhaa, sillä yleensä pyrki ottamaan jotain uutta ja jännittävää viiniä, joten lipukkeiden hintoihin nähden yhdelle lasille ei tullut liian kallista hintalappua esimerkiksi ravintolahintoihin nähden. Maistelemaanhan tuonne on tultu, eli humaltuminen ei niinkään (ainakaan suurimalla osalla porukasta) ollut tarkoituksenakaan. Samalla sai vinkkiä ja vihiä siitä, miten viinistä saa mahdollisimman paljon irti joka maistelukerralla. Myös erikoisia juustoja pääsi maistelemaan mitä normaalissa arjessa ei tule lähes koskaan tehtyä. Kenties tästä vielä kulinaristi on syntymässä.

 

 

Messukansalle vinkkinä: Mene messuille rennolla ja avoimella mielellä. Koita etsiä ruuista ja viineistä jotain uutta ja mielenkiintoista ulottuvuutta, sillä paikanpäällä on huippuasiantuntijat jotka helpottavat näiden löydösten syntymistä. Vuorovaikuttakaa, sillä jollain toisella voi tulla mieleen jotain mauista tai hajuista mitä itse et osaa pukea sanoiksi. Esimerkiksi maistelimme puolukan aromista viiniä, jonka heti esittelijän mainittua osasin tunnistaa. Älä kuvittele maistelevasi liikoja, muutama lasi todennäköisesti jo riittää. Etsi itsellesi sopivia makuja ja vivahteita, pehmeyttä tai napakkuutta omaan makuun sopien.

 

 

Blogipostaus sisältää kuvamateriaalia alkoholituotteista. Alkoholin nauttiminen alaikäisenä ei ole suotavaa, eikä kyseessä ole kaupallinen yhteistyö. Muista kohtuukäyttö. Messuille lippu ja bloggaajapassi saatu Messukeskukselta.

 

 

Ciao belle,
Sini
Seuraa blogia Instagramissa @sinimustonen tai Facebookissa Sini Mustonen​​​​​​​

Vastaa